Mergi direct la conținut »
COSR acordă FRT ”o aprobare de principiu” pentru suma de 330.000$. Forul olimpic, implicat într-un posibil conflict de interese
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > COSR acordă FRT ”o aprobare de principiu” pentru suma de 330.000$. Forul olimpic, implicat într-un posibil conflict de interese

COSR acordă FRT ”o aprobare de principiu” pentru suma de 330.000$. Forul olimpic, implicat într-un posibil conflict de interese

COSR sponsorizează turneul de tenis BRD Bucharest Open România, programat în perioada 15-21 iulie, în săptămâna imediat următoare turneului de Mare Șlem de la Wimbledon. Turneul de la București, la care Simona Halep absentează, este de categoria International și are premii totale de 250.000$.

De Daniel Conțescu,

Doar că instituția supremă a sportului românesc acordă suma respectivă cu o jumătate de gură, știute fiind probleme de legalitate ale forului condus de George Cosac, care nu primește de doi ani bani de la bugetul public.

Mai mult, COSR știe că este vorba despre un turneul privat, care nu vizează direct pregătirea pentru Tokyo 2020.

De asemenea, a apărut incompatibilitatea dată de faptul că COSR are printre sponsori banca BCR, iar turneul de tenis are pe afiș o bancă rivală, BRD. 

Cum COSR oferă banii explicit pentru organizarea turneului de tenis, și nu pentru alte activități ale federației, înseamnă un evident conflict de interese. 

Pe site-ul instituției, cosr.ro, au apărut hotărârile Comitetului Executiv al COSR adoptate la ședința din 15 mai.

Se caută ”soluții de finanțare din fonduri publice”

Punctul 16, ultimul, conține următorul mesaj: 

”Referitor la cererea Federației Române de Tenis de 330.000 USD pentru organizarea circuitului profesionist WTA, BRD Bucharest Open România, cu majoritate de voturi, Comitetul Executiv acordă o aprobare de principiu, în condiția identificării unor soluții de finanțare din fonduri publice”.

Libertatea a trimis către Mihai Covaliu, președintele COSR, o listă cu întrebări, la care n-am primit încă răspuns.

Una dintre acestea vizează conflictul de interese dat de faptul că BCR ajunge să finanțeze turneul organizat de BRD, dar și contradicția iscată în jurul sponsorizării de către forul olimpic a unui turneu privat.

Close
Închide
  Close