MENIU CAUTĂ
31 Aug. 2018 13:27

Cum s-au bucurat cei de la Dudelange după eliminarea lui CFR Cluj | FOTO

Distribuie

Cum s-au bucurat cei de la Dudelange după eliminarea lui CFR Cluj. CFR Cluj – Dudelange 2-3, în play-off-ul Ligii Europa. Campioana României, eliminată rușinos

Luxemburghezii de la Dudelange au detonat bomba în Gruia. Au eliminat campioana României din play-off-ul Ligii Europa. Echipa neamțului Dino Toppmoller e prima echipă din Ducat ajunsă în grupele unei competiții europene.

La finalul partidei, Sinani și compania au declanșat fiesta. Iar la CFR s-a declanșat criza.

Acasă, în Luxemburg, meciul s-a urmărit de susținătorii lui Dudelange pe ecrane speciale la stadion. A fost sărbătoare!

Fotbalul luxemburghez nu mai e deloc cel mai slab din Europa. Nici la nivel de națională, nici la nivel de cluburi. Unde sunt poștașii, tâmplarii, electricienii și studenții de altădată?

F 91 Dudelange are și ea destule atuuri cu care speră să producă surpriza. De exemplu, recent l-au transferat pe fundașul sârb Milan Bisevac, 34 de ani, 19 selecții la națională, trecut pe la Steaua Roșie, Lens, Lyon, PSG, Lazio și Metz.

Din lot mai fac parte germanii Mark-Andre Kruska (31 de ani), mijlocaș format de Dortmund, trecut pe la FC Bruges, Cottbus sau Werder Bremen, Yannick Kakoko (30 de ani; origini congoleze), mijlocaș ex-Bayern Munchen II, transferat de la Arka Gdynia sau Dominik Stolz (28 de ani, ex-Sandhausen). Explicabil, fiindcă antrenor, din 2016, e tot un neamț, Dino Toppmoller, fiul mai celebrului Klaus Topmoller.

  • CINE E DUDELANGE
  • Anul înființării: 1991
  • Culori: roșu-galben
  • Stadion: ‘Jos Nosbaum’ (2.558 locuri). În Europa, joacă pe stadionul naționalei, Josy Barthel (8.000 de locuri) din Luxembourg.
  • Palmares: 14 titluri de campioană în Luxemburg, 7 Cupe ale Luxemburgului
  • Antrenor: Dino Toppmoller
  • Vedetă: Milan Bisevac (250.000 de euro)
  • Cota totală a lotului: 3,80 milioane de euro.

Fotbalul luxemburghez, care investește în antrenori și jucători, nu e la primele bombe din Europa. Și nici nu mai e amatorimul de odinioară. Jucătorii au contracte de profesioniști, câștigă chiar și 3.000 de euro de lună.

Chiar Dudelange trecea de Salzburg (Austria), 1-0 și 3-4 (!) în turul II preliminar al Ligii Campionilor 2012-2013.

Anul trecut, în primul tur preliminar din Liga Europa, Niedercorn depășea pe Rangers, Scoția, 2-0 acasă, 0-1 la Glasgow. Și în acest sezon, Niedercorn a fost eliminată greu de rușii de la Ufa.

Iar echipa națională a produs una dintre cele mai mari surprize din istorie, în preliminariile pentru CM 2018. Lanterna roşie a grupei A a rezistat incredibil în fața Franţei,viitoarea campioană mondială și vicecampioană europeană, la Toulouse (0-0). Mai mult, Rodrigues a avut o șansă uriașă de a înscrie (bară). Titular a fost Joubert, portarul lui Dudelange, iar vârf – Turpel, tot de la F91.

Pentru Franța lui Deschamps au jucat Lloris, Umtiti, Mbappe, Pogba, Kante, Griezmann ori Giroud.

 

Comentarii