Mergi direct la conținut »
Cupa Davis, sferturile de finală. Franța, Spania, Croația și SUA merg mai departe
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Cupa Davis, sferturile de finală. Franța, Spania, Croația și SUA merg mai departe

Cupa Davis, sferturile de finală. Franța, Spania, Croația și SUA merg mai departe

Cupa Davis, sferturile de finală. S-a jucat Italia - Franța, Spania - Germania, Croația - Kazahstan și SUA - Belgia. Rezultatele primei zile. Spania a tremurat, la Valencia, cu Germania. Punctul decisiv pentru iberici a venit de la veteranul David Ferrer (36 ani, 33 WTA), 7-5 în setul decisiv al meciului 5.

De Daniel Conțescu,

ACTUALIZARE 10.43. Semifinalele competiţiei masculine de tenis Cupa Davis, ce vor avea loc în perioada 14-16 septembrie, vor opune Croaţia echipei Statelor Unite, iar Franţa, deţinătoarea titlului, va întâlni Spania, care s-a calificat duminică în meciul decisiv câştigat de David Ferrer în faţa germanului Philipp Kohlschreiber pe zgura de la Valencia.

Condusă cu 2-1 după înfrângerea suferită sâmbătă în meciul de dublu, Spania a reuşit să revină. În prima parte a zilei de duminică, liderul mondial Rafael Nadal l-a învins clar pe Alexander Zverev, Nr.4 mondial, cu 6-1, 6-4, 6-4.

În meciul decisiv, Ferrer (36 ani) s-a impus în faţa unui adversar mai tânăr cu doi ani, după un meci dramatic, de cinci seturi, 7-6 (7/1), 3-6, 7-6 (7/4), 4-6, 7-5, stabilind scorul final la 3-2 pentru Spania în întâlnirea cu Germania.

Spaniolii vor întâlni Franţa, deţinătoarea „Salatierei de Argint”, pentru un loc în finală. Trupa condusă de căpitanul Yannick Noah a eliminat Italia, cu 3-1, pe zgura de la Genova.

La rândul ei, Croaţia s-a calificat în penultimul act după ce Nr.3 mondial Marin Cilic a dispus duminică, în trei seturi simetrice, 6-1, 6-1, 6-1, de kazahul Mihail Kukuşkin la Varazdin. Punctul lui Cilic a adus Croaţiei, campioana din 2005, victoria cu 3-1.

„Team USA”, viitoarea adversară a Croaţiei, a reuşit un parcurs fără greşeală, impunându-se cu 4-0 în faţa Belgiei, prin victoria lui Ryan Harrison în singurul meci de simplu din programul zilei de duminică în faţa lui Ruben Bemmelmans (6-3, 6-4).

ITALIA – FRANȚA 1-3

SPANIA – GERMANIA 2-3

CROAȚIA – KAZAHSTAN 3-1

SUA – BELGIA 4-0

Close
Închide
  Close