TVR 1 va difuza, în această seară, începând cu ora 19.00, mai multe probe de înot din Campionatul Mondial care se desfășoară la Budapesta, printre care și semifinala la 100 m liber, în care s-a calificat David Popovici. 

Semifinalele în care s-a calificat Popovici vor avea loc azi, de la 19.26 și 19.31, iar finala este programată miercuri, la ora 19.22. 

Luni, tânărul în vârstă de 17 ani a devenit primul român care a reușit performanța de a cuceri medalia de aur la proba de 200 m liber. Imediat, oamenii au inundat rețelele sociale nu doar cu laude la adresa lui Popovici, dar și cu critici la adresa televiziunilor, care nu au difuzat evenimentul. 

SURSE: Dan Turturica, viitorul presedinte al TVR. Foto: Hepta
Dan Turturică

„Prea mică performanța pentru televiziunile din România”

„Prea mică performanța pentru televiziunile din România”, „David Popovici a scris istorie pentru România! Singur! În țara în care nicio televiziune nu s-a gândit să transmită live. Să-mi amintească cineva de ce plătim televiziunea de stat”, „Mai avem TVR?”, „Ați aflat după? Și noi, deoarece nimeni nu a catadicsit să-i cinstească truda începută de pe când avea patru ani cu o amărâtă de transmisie live. Nici TVR-ul, nici vreun post cu profil sportiv din România, nicio altă televiziune. Pentru ele noi plătim… Știți cine a avut norocul să-l vadă? Străinătatea! Adică alte 23 de țări care transmit competiția”, au fost câteva dintre comentariile critice. 

Marți seară, șeful Televiziunii Române, Dan Turturică, a explicat pe contul personal de Facebook și de ce postul public nu a difuzat probele la care au participat David Popovici și Robert Glință. Nimeni nu a fost interesat să cumpere drepturile de transmisie în urmă cu doi ani, când s-au făcut ofertele, spune acesta. 

„Înotul nu face audiență”

„Din păcate, după ce ratezi oferta inițială, e mai complicat să obții drepturile de difuzare în buza concursului. Mai ales pentru o instituție publică! Cert este că, pe ultima sută de metri, TVR reușește să recupereze acest eveniment sportiv de anvergură”, a scris Turturică. 

Motivele pentru care nimeni n-a fost interesat să cumpere drepturile de difuzare sunt numeroase. Printre cele vizibile: «înotul nu face audiență», «când a dat vreo televiziune românească înot în prime time?», nimeni nu a anticipat «fenomenul Popovici» și altele asemenea.

Dan Turturică, șeful TVR: 

Cu această ocazie, Turturică a anunțat că TVR va transmite, în direct și în exclusivitate, Campionatele Europene de Înot pentru Juniori 2022, competiţie desfăşurată în premieră în România, în perioada 5-10 iulie.

Urmărește-ne pe Google News