MENIU CAUTĂ
16 Iun. 2018 11:47

De ce sunt tribune goale la Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018. Gazdele umflă asistențele ”oficial”

Distribuie

De ce sunt tribune goale la Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018. FIFA a deschis o anchetă ca să înţeleagă de ce meciul Uruguay - Egipt (1-0) s-a jucat pe un stadion cu multe locuri goale, în oraşul rus Ekaterinburg, vineri, în a doua zi a Cupei Mondiale de fotbal 2018.

Ekaterinburg Arena, stadionul cu peluzele în afara… stadionului, cel mai estic dintre stadioanele acestui turneu, a avut multe scaune portocalii neocupate la acest meci. Doar sectoarele de la extremităţile terenului, în spatele porţilor, au fost cu adevărat pline, unul cu fani uruguayeni, celălalt cu egipteni.

FIFA asigurase că pentru acest meci fuseseră vândute aproape toate biletele.

„Putem confirma că au fost vândute 32.278 de bilete pentru meciul dintre Egipt şi Uruguay de la Ekaterinburg”, stadionul având o capacitate de 33.061 de locuri, a indicat un purtător de cuvânt al forului fotbalistic mondial. Oficial, au fost 27.015 fani la meci, dar, probabil, cifra reprezintă numărul biletelor vândute! Nu au părut mai mult de 15.000 de oameni în tribune!

„Faptul că numărul (suporterilor) prezenţi nu corespunde cu numărul biletelor vândute se poate datora mai multor factori, în legătură cu care FIFA anchetează în acest moment”, a adăugat el.

Și la Maroc – Iran au fost multe locuri goale în tribunele arenei Krestovski, din Skt. Petersburg. Oficial, asistența a fost de 62.548 de persoane.

Potrivit FIFA, peste 2,5 milioane de bilete au fost atribuite pentru Mondialul 2018, care a început joi şi se încheie pe 15 iulie.

Organizatorii ruşi au asigurat că au fost deja vândute aproape toate biletele, 46% dintre acestea fiind cumpărate de ruşi. Însă multe persoane nu au mai ajuns la meci!

Citiți și Bilete scumpe la Cupa Mondială 2018 din Rusia. Un tichet costă, în medie, 370 de euro!

Citește mai multe despre bilete și Campionatul Mondial pe Libertatea.

Comentarii