Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport > Petrolul a adus căpitanul naționalei de futsal U21 a Franței. E ”micul Zizou”

Petrolul a adus căpitanul naționalei de futsal U21 a Franței. E ”micul Zizou”

[gallery ids="1361801,1361802,1361803"]

Petrolul Ploiești, locul șase în ultima stagiune, e în insolvență, iar managerul Mihai Joița și antrenorul Tibor Selymes încearcă să încropească un lot cât de cât competitiv cu resursele pe care la au la dispoziție. Mijlocașul francez Abdellah Zoubir (23 de ani) a semnat cu ”lupii” și are o poveste spectaculoasă: a jucat la Istres, Grenoble sau Hibernian (Scoția) însă e, mai degrabă, jucător de futsal, unde a fost căpitanul naționalei de tineret a țării sale!

Zoubir a fost unul dintre puținii jucători testați de Selymes în amicalul cu CS Blejoi (liga a patra), 0-0 vinerea trecută, care a convins. Uitilizat mijlocaș stânga, Abdellah a fost fâșneț, dovedind o tehnică excelentă în regim de viteză. De altfel, el a și fost luat de antrenorul Selymes în cantonamentul din Serbia, din stațiunea Zlatibor. Petroliştii vor susţine, marți seară, primul joc de verificare din cadrul stagiului, cu FK Cajetina, grupare ce activează în eşaloanele inferioare din Serbia, partida urmând să înceapă la ora locală 18.00, un ceas mai târziu în România.

ZOUBIR

Zoubir, la antrenamentele din Serbia, încercând să-l depășească pe Pecanha.

Zoubir e și un bun jucător de futsal! Unde și-a și dezvolat abilitățile tehnice în regim de viteză și spațiu limitat. Și a fost chiar căpitan al naționalei sub 21 de ani a Franței. Fotbalistul explica, într-un interviu pentru Evening News: „Am început să joc fotbal la șase ani, la micuțul club Lille Sud. Acolo am deprins lucrurile de bază. Au urmat doi ani la tineretul de la Wasquehal. Mai târziu, m-am concentrat pe futsal. M-am legitimat la Lille Futsal. Am progresat repede și am ajuns la naționala Franței, la Sub-17, sub 19 și sub 21 de ani. Eram căpitanul echipei!”.

Andreea Bălan face nuntă azi. Cum arată prima dintre cele trei rochii de mireasă pe care le va purta la eveniment
Recomandări

Andreea Bălan face nuntă azi. Cum arată prima dintre cele trei rochii de mireasă pe care le va purta la eveniment

Poreclit ”micul Zizou”, Zoubir își amintește a ajuns cu naționala de futsal a Franței pentru un meci la București.

Ca să reziste financiar a continuat și cu fotbalul, a semnat cu Grenoble, grupare de liga a patra, apoi a ajuns la Istres, în eșalonul secund. ”Jucam în paralel și fotbal, și futsal, antrenorii mi-au permis! După un sezon pe iarbă, în care am dat 9 goluri în 30 de meciuri, impresarul mi-a prezentat o ofertă din Scoția, de la Hibernian”.

Atunci, Zoubir a decis să lase futsalul și să să concentreze pe fotbal. A refuzat, zice, St. Etienne, Lille sau Lens pentru Scoția.

„Fundamentele jocului de futsal sunt driblingul și păstrarea posesiei. Adesea ești în situații limită și mi-am dezvoltat abilitatea de a ieși repede din ele. Pe un teren de fotbal există mai mult spațiu, așa că pentru un jucător de futsal este simplu să elimine un adversar din joc. Toți jucătorii care îi vedeți în echipa națională a Franței au crescut la futsal. A jucat în fiecare zi în suburbiile din orașele lor. Am jucat, de exemplu, cu Wissam Ben Yedder și cu Moussa Sao”.

A retrogradat cu Hibernian

În august 2013, prin intermediul lui Frederic Arpinon, fost jucător la Hibernian, Zoubir a semnat cu gruparea scoțiană. A debutat cu gol, într-un meci cu Stanraer, 5-3 în Cupa Ligii Scoției. O accidentare la gleznă l-a ținut, însă, cinci luni pe margine. La finalului sezonului, ”Hibs” a retrogradat și împrumutul lui Zoubir de la Istres a expirat.

 

 

 
 
Close
Închide