MENIU CAUTĂ

Divizia de Salsa şi Bachata trimite campionii naționali ai României la Campionatul Mondial de dans sportiv

Distribuie

Pe 2 martie, la Sala Sporturilor ”Dumitru Popescu Colibaşi” din Braşov, s-a desfăşurat a treia ediţie a Campionatului Naţional de Salsa şi Bachata, sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv. Competiţia s-a concretizat cu înfiinţarea ”Diviziei de Salsa şi Bachata”, ca formă organizatorică de afiliere la Federaţia Română de Dans Sportiv, prin alegerea membrilor constituenţi ai forului de conducere.

Campionatul a încorporat un număr impresionant de participanţi din toate colţurile ţării. Nu mai puţin de 46 de perechi s-au întrecut în competiţia de Bachata şi 36 de perechi în cea de Salsa. Ca desfăşurare, competiţia a avut un caracter mixt. În lipsa unui sistem de evidenţă şi clasificare valorică a sportivilor, au concurat împreună atât instructori cu experienţă, cât şi dansatori începători sau avansaţi.

Pentru un arbitraj echitabil, departajarea s-a efectuat după prima rundă: cele mai bune 12 perechi s-au desprins de masa concurenţilor, calificându-se în semifinalele şi finalele competiţiei de Grand Open, iar următoarele perechi s-au întrecut, mai departe, la secţiunile Bachata Open şi Salsa Open.

Campioni ai României au fost desemnaţi ocupanţii locului I al categoriilor de Grand Open Salsa (Vlad Laurian Dumitrescu – Lavinia Toma Dumitrescu, membri ai Clubului ”Deco Dance” Bucureşti) şi, respectiv, Grand Open Bachata (Răşinariu Ioan Adrian-Ivan Alexandra, reprezentând Clubul ”Mirajul Dansului” Sibiu). Pe lângă distincţia primită, campionii au câştigat drept de a reprezenta România pe plan internaţional, la Campionatul Mondial.

FOTO: Liviu Reti

 

 

 

Comentarii