Mergi direct la conținut »
COTA ZILEI și avancronica meciului România - Danemarca
Sport Libertatea > Sport

Dolce i-a ”furat” postului public o mare competiție fotbalistică. Reacția TVR

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Luni, 30 martie 2015, 21:19

UPDATE. 19.00. Valentin Jucan, membru CNA, contestă exclusivitatea pe care cabliștii de la Telekom România au anunțat-o pentru meciurile de la Campionatul European de Fotbal din Franța, EURO 2016. Jucan explică faptul că Dolce nu poate asigura difuzarea campionatului către minim 70% din populația recenzată a României, conform Hotărârii Guvernului României numărul 47 din 2003, și îl îndeamnă și pe șeful TVR, Stelian Tănase, să se alăture demersului de contestare a legalității celor anunțate de Telekom România!

Ad placeholder

—————–
Dolce Sport va transmite Euro 2016!
Campionatul European de fotbal din 2016 va putea fi urmărit integral la Dolce Sport. Toate cele 51 de meciuri ale turneului final din Franţa vor fi transmise în direct pe canalele televiziunii deţinute de Telekom Romania. Dintre acestea, 28 de partide vor fi transmise în exclusivitate la Dolce Sport. Din câte se pare, postul public, TVR, înglodat în datorii, nu a avut bani pentru a transmite Euro!

Vara anului 2016 va fi una mult aşteptată de microbişti. Cele mai bune 24 de echipe reprezentative se vor întâlni la Campionatul European din Franţa (10 iunie – 10 iulie), unde şi naţionala României are şanse mari de calificare, ocupând în acest moment primul loc în Grupa F preliminară. Dolce Sport este singura televiziune din România care va transmite toate cele 51 de partide ale celei mai mari competiţii fotbalistice din Europa, iar 28 de partide vor fi putea fi vizionate exclusiv pe canalele Dolce Sport. În plus, clienții Telekom Romania se vor bucura de o experiență completă, multi-ecran, putând urmări, live, Campionatul Euro 2016 nu doar pe TV, ci și pe laptop, tabletă sau smartphone, prin platforma Telekom TV Web & Mobile.

”Această achiziţie se alătură în mod firesc celorlalte mari competiţii cu care ne-am obişnuit telespectatorii. UEFA Champions League, UEFA Europa League, campionatele Italiei, Angliei, Germaniei şi Franţei, Liga 1 şi marile întreceri ale altor discipline sportive transmise în exclusivitate de Dolce Sport, precum Formula 1, NBA, Campionatele Mondiale de handbal, Turneul celor 6 Naţiuni, mari turnee de tenis, WRC sau mari gale de box, au creat mari aşteptări în rândul clienţilor nosștri. Ne-am dorit această competiţie şi am cumpărat-o direct de la forul european pentru a oferi românilor cel mai mare eveniment fotbalistic al anului 2016, la care sperăm să participe şi naţionala condusă de Anghel Iordănescu”, a declarat Vlad Enăchescu, directorul general Dolce Sport.

Ad placeholder

Având in vedere situația financiară gravă a postului, TVR a înaintat Ministerului Culturii un proiect de modificare a legii de organizare și functionare a instituției, prin care solicita ca astfel de investiții (drepturile tv ale evenimentelor considerate a fi de importanta majoră – gen JO, CE., CM etc) să fie suportate de la bugetul de stat! În 2003, printr-o hotărâre de Guvern, s-a stabilit ca mai multe evenimente culturale, artistice și sportive sunt considerate ca fiind de importanta majoră, dar numai Festivalul Internațional”George Enescu” beneficiază de finanțare asigurată integral de la bugetul de stat.

4,5 milioane de euro ar fi trebuit să scoată din conturi TVR pentru difuzarea partidelor de la EURO 2016.15 martie era data până la care TVR trebuia să plătească.Campionatul European de fotbal din 2016 va fi găzduit de Franța și va avea loc în perioada 10 iunie – 10 iulie.

AICI, reacția TVR.

 

„I-am dat un picior în gură de nu știa cine l-a lovit” » Cine e omul care a îndrăznit să-l pedepsească pe favoritul familiei Ceaușescu. Ce a urmat
PARTENERI - GSP.RO
„I-am dat un picior în gură de nu știa cine l-a lovit” » Cine e omul care a îndrăznit să-l pedepsească pe favoritul familiei Ceaușescu. Ce a urmat
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
HOROSCOP
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close