„Nu am avut prea mult timp pentru a lucra la coeziunea echipei, însă vorbim aceeaşi limbă şi suntem toţi pe aceeaşi lungime de undă. Indiferent de unde suntem, din sud sau din nord, avem toţi aceeaşi dorinţă de victorie”, a declarat antrenorul Lee Moon-kyu după partida de la Jakarta.

Cea mai bună marcatoare a întâlnirii cu selecţionata ţării gazdă a Jocurilor Asiei a fost una dintre cele trei jucătoare venite de la Phenian, Ro Suk Yong, autoarea a 22 de puncte.

Aproximativ o sută de suporteri au încurajat din tribune echipa coreeană, fluturând drapelul peninsulei reunificate, în linie cu sloganul lor, „Un vis, o Coree”. Jucătoarele coreene au evoluat în tricouri albe, fără însemnele vreunei mărci.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud aliniază la Jocurile Asiei 2018, care vor debuta oficial sâmbătă, trei echipe comune, la baschet, canoe şi canotaj. Cele două ţări surori urmează, totodată, să defileze împreună la ceremoniile de deschidere şi de închidere.

Succes istoric pentru Coreea de Nord şi Coreea de Sud. Medalie de aur la Openul Coreei de Sud de tenis de masă.


Citește și: VIDEO / TAROM „zboară” de la Otopeni. Cine „aterizează”? Sediul companiei e scos la închiriat și ar putea deveni hotel de lux