De Ciprian Iana,

Concret, în urma calificării a șapte echipaje la JO 2020, fostul ministru al Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, a promis că, până i se va încheia mandatul, va cumpăra o garnitură de nouă bărci de rezervă.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă, Bogdan Matei plecând de la șefia MTS fără a-și fi îndeplinit promisiunea ”solemnă”.

”După ce am revenit de la Campionatele Mondiale, unde sportivii noştri au calificat 7 bărci la Tokyo, am avut o conferinţă comună în care l-am rugat pe domnul ministru Matei să facă nişte eforturi ca să putem cumpăra o garnitură de bărci pentru Jocurile Olimpice. Asta pentru că Jocurile având loc la Tokyo, bărcile trebuie să plece încă din luna mai din ţară”, a declarat Lipă.

Șefa Federației de Caonotaj a continuat, conform Agerpres: ”Domnul Bogdan Matei a zis ”Da” timp de două luni şi ”Doamna Lipă, nu îmi voi termina acest mandat până nu rezolvăm problema bărcilor”. Apoi nu mi-a venit să cred cu câtă seninătate mi-a spus ”Am încercat, îmi pare rău’. Sunt foarte supărată şi dezamăgită de ceea ce s-a întâmplat”.

Dezamăgită, Elisabeta Lipă a adăugat: ”Dacă eşti un om de onoare îţi ţii promisiunea. Dacă nu, atunci plimbi oamenii pe drumuri până ţi se termină mandatul, pleci sau ceva se întâmplă. Cert e că nu e frumos să promiţi şi să nu rezolvi nimic. Toate cele 9 bărci, cele 7 deja calificate plus cele 2 în curs de calificare, costă 1,7 milioane de lei. Această sumă nu a găsit-o Ministerul Tineretului şi Sportului nicăieri pentru a face această achiziţie”.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Acum, șefa FRC speră ca noul ministru al Tineretului și Sportului, Ionuț Marias Stroe, va rezolva această problemă, după ce acesta a rezolvat problema premierii sportivilor medaliaţi la doar o zi de la preluarea mandatului.

” Dacă noul ministru al Tineretului şi Sportului s-a mişcat din prima zi atât de repede înseamnă că sportul românesc are o speranţă. Cred că Ministerul Tineretului şi Sportului, cu un nou ministru în frunte, poate să intre în Cartea Recordurilor… adică să rezolve o problemă cum este aceasta a premierilor în nici 24 de ore. E ceva fantastic”, a mai spus Lipă.

La JO 2020, România a calificat şapte echipaje: dublu feminin vâsle categorie uşoară, dublu rame masculin, dublu rame feminin, dublu vâsle feminin, dublu vâsle masculin, patru rame feminin, patru rame masculin.

Citeşte şi:

Ionuț Stroe, noul ministrul al Tineretului și Sportului, se apucă de tenis! ”Există dorința de a rezolva problema”

Simona Halep și Darren Cahill, la psiholog! ”Am avut o conversație grozavă”

Rivale pe teren și în afara lui, Simona Halep și Sorana Cîrstea au făcut front comun, postând același mesaj de susținere a șefului FRT, Ion Țiriac

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie