De Ciprian Iana,

Concret, în urma calificării a șapte echipaje la JO 2020, fostul ministru al Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, a promis că, până i se va încheia mandatul, va cumpăra o garnitură de nouă bărci de rezervă.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă, Bogdan Matei plecând de la șefia MTS fără a-și fi îndeplinit promisiunea ”solemnă”.

”După ce am revenit de la Campionatele Mondiale, unde sportivii noştri au calificat 7 bărci la Tokyo, am avut o conferinţă comună în care l-am rugat pe domnul ministru Matei să facă nişte eforturi ca să putem cumpăra o garnitură de bărci pentru Jocurile Olimpice. Asta pentru că Jocurile având loc la Tokyo, bărcile trebuie să plece încă din luna mai din ţară”, a declarat Lipă.

Șefa Federației de Caonotaj a continuat, conform Agerpres: ”Domnul Bogdan Matei a zis ”Da” timp de două luni şi ”Doamna Lipă, nu îmi voi termina acest mandat până nu rezolvăm problema bărcilor”. Apoi nu mi-a venit să cred cu câtă seninătate mi-a spus ”Am încercat, îmi pare rău’. Sunt foarte supărată şi dezamăgită de ceea ce s-a întâmplat”.

Dezamăgită, Elisabeta Lipă a adăugat: ”Dacă eşti un om de onoare îţi ţii promisiunea. Dacă nu, atunci plimbi oamenii pe drumuri până ţi se termină mandatul, pleci sau ceva se întâmplă. Cert e că nu e frumos să promiţi şi să nu rezolvi nimic. Toate cele 9 bărci, cele 7 deja calificate plus cele 2 în curs de calificare, costă 1,7 milioane de lei. Această sumă nu a găsit-o Ministerul Tineretului şi Sportului nicăieri pentru a face această achiziţie”.

Acum, șefa FRC speră ca noul ministru al Tineretului și Sportului, Ionuț Marias Stroe, va rezolva această problemă, după ce acesta a rezolvat problema premierii sportivilor medaliaţi la doar o zi de la preluarea mandatului.

” Dacă noul ministru al Tineretului şi Sportului s-a mişcat din prima zi atât de repede înseamnă că sportul românesc are o speranţă. Cred că Ministerul Tineretului şi Sportului, cu un nou ministru în frunte, poate să intre în Cartea Recordurilor… adică să rezolve o problemă cum este aceasta a premierilor în nici 24 de ore. E ceva fantastic”, a mai spus Lipă.

La JO 2020, România a calificat şapte echipaje: dublu feminin vâsle categorie uşoară, dublu rame masculin, dublu rame feminin, dublu vâsle feminin, dublu vâsle masculin, patru rame feminin, patru rame masculin.

Citeşte şi:

Ionuț Stroe, noul ministrul al Tineretului și Sportului, se apucă de tenis! ”Există dorința de a rezolva problema”

Simona Halep și Darren Cahill, la psiholog! ”Am avut o conversație grozavă”

Rivale pe teren și în afara lui, Simona Halep și Sorana Cîrstea au făcut front comun, postând același mesaj de susținere a șefului FRT, Ion Țiriac

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 23 noiembrie 2019. Leii ar putea avea parte de conflicte
HOROSCOP

Horoscop 23 noiembrie 2019. Leii ar putea avea parte de conflicte