Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Euro 2016. Burleanu, contrat dur, după ce s-a premiat pentru calificarea la turneul final: ”I se mai spune «valoare adăugată»!” / GALERIE FOTO

Doctorul Pompiliu Popescu, dat afară de la FRF după o activitate de 26 de ani în slujba tricolorilor cu o lună înainte de Euro 2016, continuă să dea de pământ cu conducerea de la ”Casa Fotbalului”, instalată în martie 2014. La ședința de sâmbătă a Comitetului Executiv al federației, Răzvan Burleanu și-a acordat o primă pentru calificarea la turneul final în valoare de 90.000 de euro, jumătate cât a unui titular. Trebuie precizat că și fost conducere de la FRF obișnuia să se premieze, la astfel de calificări, care n-au fost puține (1990, 1994, 1996, 1998, 2000 și 2008).

De Daniel Conțescu,

”Ar fi luat mai mult, primă întreagă, dacă n-ar fi fost scandalul cu noi, cei demiși (n.r. – masorii și medicul). Cum se poate ca tu, funcționar public sau care ai atribuțiuni de funcționar public, să iei salariu din două locuri, de la federație și de la Mogoșoaia, care adunate dau cam 10.000 de euro, plus diurnă de 500 de euro, la deplasările în străinătate? De ce să te premiezi pentru niște lucruri care decurg din obligațiile tale de serviciu? E normal ca tu, angajat și făcându-ți datoria, să te suprapremiezi? Vă spun eu, Burleanu nu merită! Unde e valoarea adăugată? A pus valoare adăugată doar în buzunarul lui, căci, în rest, a stat în tribună! I se mai spune și «valoare adăugată»!”, a reacționat ”Pompi”, luni, pentru ”Libertatea”.
pompiliu popescu

”De ce minți poporul ăsta, domnule Burleanu? Îl minți și îl furi! Burleanu și-a tras 90.000 de euro neimpozabili plus 500 de euro pe zi, repet, tot neimpozabili. Încă o dată, pentru ce? Să nu se mai compare cu fosta conducere, care a lăsat în urmă un sediu de federație și un centru sportiv la Buftea. În plus, când a plecat, fosta conducere a lăsat în conturi bancare 6,5 milioane de euro, plus alte 2,5 milioane de euro venite după martie 2014. Așadar, 9 milioane de euro! Raportează-te la omul amărât, care n-are o pâine să le pună copiilor pe masă! Tu pentru ce ai venit în federație? Dacă rămâneai în politică, aveai 2.700 de lei salariu. A venit în fotbal cu acel limbaj de lemn, pe care îl repetă în fiecare dimineață, în oglindă! De ce ai venit? Ca să supraîncasezi?”, a continuat, revoltat, medicul.

Secretarul general adjunct Gabriel Bodescu, mâna dreaptă a lui Răzvan Burleanu, este caracterizat de către Pompiliul Popescu drept ”un paravan, îi întreține cultul personalității acestui Burleanu”.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat cu majoritate de voturi (o abținere – Gino IORGULESCU) fondul total de premiere pentru angajaţii FRF și membrii Comitetului Executiv al FRF în cuantum de 8,12 % din suma acordată de UEFA pentru calificarea Turneul Final al UEFA EURO 2016, respectiv 650.000 euro net.

Close
Închide
  Close