Steaua caută cu disperare un vârf. Toată vara s-au vehiculat nume de posibili atacanţi – Hamza, Bokila, Piovaccari, Mbaye Digne, Daniel Chima, Junior Moraes – dar antrenorul Costel Gâlcă s-a trezit la echipă cu singurul vârf pe care nu-l voia, ex-clujeanul Valentin Lemnaru. Cu aceeaşi disperare îşi caută echipă şi fostul golgheter al „roş-albaştrilor” Raul Rusescu. Cu toate că atât clubul, cât şi jucătorul au un ţel comun, cele două părţi nu vor să audă de realuarea colaborării, fie şi sub forma unui împrumut pe un sezon, sau în orice altă variantă.

Raul Rusescu se pregăteşte cu un preparator fizic pus la dispoziţie de clubul FC Sevilla. E cumva în situaţia lui Mihai Costea, ţinut de Steaua „şomer” de aproape un an. Iar gruparea din Ghencea stă doar în Claudiu Keşeru, care şi el este cu gândul la plecare. De ce nu revine Rusescu în Ghencea şi de ce oficialii „roş-albaştrilor” n-au încercat nici măcar o simplă negociere cu acesta? „Nu am avut nicio discuţie cu Raul, el vrea la o echipă din vest. Nu-şi doreşte să revină la Steaua şi nici noi nu suntem interesaţi de el”, a spus recent Valeriu Argăseală la Look TV. Gâlcă a fost şi el categoric: „N-a existat nicio discuţie despre Rusescu”.

L-au păcălit la bani

Războiul rece dintre Steaua şi Rusescu a pornit vara trecută, în momentul vânzării golgheterului la FC Sevilla. „Rusescu şi-a cerut drepturile financiare restante, prima de titlu, mai avea şi câteva salarii restante, pentru că la Steaua se plăteşte mereu cu trei-patru luni mai târziu. Şi nu i-au mai dat nimic. I-au spus că-l lasă să se transfere, dar să nu mai ceară bani, de parcă n-ar fi muncit pentru ei. A dat gol cu Chelsea, a luat titlul de golgheter în Liga I, dar când s-au despărţit de el n-au ştiut cukm să-l facă să renunţe la bani”, ne-a dezvăluit un apropiat al fotbalistului.

„Bine, la Steaua este o regulă. Argăseală şi Gigi au făcut la fel şi cu Chiricheş, şi cu Reghe, şi cu Goian şi cu «n» fotbalişti şi antrenori. În plus, când a plecat nu i-a zis nimeni nici «Mulţumesc», nici «Baftă»! Şi-au bătut joc de el. Raul s-a simţit umilit după câte a făcut pentru Steaua! De aceea nu mai vrea să audă de Steaua. Mai bine spus, de conducători. Dar nu e singurul”, ne-a mai povestit sursa noastră.

Ultima ofertă primită de Rusescu este de la Real Valladolid, din liga a doua spaniolă.