MENIU CAUTĂ

EXCLUSIV | E frumoasă şi înţeapă! Libertatea v-o prezintă pe Maria Udrea, marea speranţă a scrimei feminine româneşti

Distribuie

În septembrie 2010, pe când concura la Olimpia, Maria Udrea cucerea primul ei titlu naţional la senioare. Pe atunci trăgea la floretă, însă mai apoi, în urma desfiinţării echipei României la această armă, a fost nevoită să treacă la spadă.
“Schimbarea am făcut-o acum doi ani. A fost greu. În sufletul meu nu prea am acceptat schimbarea, dar pe parcurs am învăţat să nu mă mai gândesc la ceea ce a fost. Acum îmi dau silinţa să învăţ spada pentru a demonstra că pot face performanţă şi aici. Colegele sunt ok, iar principalul nostru atu este seriozitatea”, a declarat cea care a moştenit pasiunea pentru scrimă de la mama ei, care a făcut floretă.

Îi place enorm să călătorească

Cu toate că nu-i deloc simplu să schimbi arma, mai ales când ai trecut de juniorat, Maria Udrea a izbutit să recupereze rapid, fiind astăzi componentă a lotului naţional, alături de mult mai experimentata Ana Maria Brânză.
Ea a şi câştigat în ianuarie Trofeul Belgrad, un turneu din calendarul Federaţiei Internaţionale de Scrimă. Acum, Maria Udrea se pregăteşte pentru Naţionale (10-12 mai), competiţie la care ar dori să urce pe podium.
”Anul trecut, am terminat pe 6. M-a învins Ana Brânză”. În ciuda programului aglomerat, Maria Udrea este şi studentă la Universitatea Bucureşti, la Geografie. Şi-a luat deja diploma în educaţie fizică şi sport, însă a dorit să-şi atingă o dorinţă mai veche.
”Când am terminat liceul, am vrut să dau la geografie, însă am fost nevoită să mă îndrept spre UNEFS. M-am înscris ca să îmi fac pe plac. Mie îmi place să călătoresc. Iubesc ţările cu ieşire la mare, cu plaje”, ne-a spus spadasina.

CARTE DE VIZITĂ

  • S-a născut pe 23 noiembrie 1990, în Bucureşti.
  • Este legitimată la CSA Steaua.
  • A cucerit medalia de argint la CE de cadete, la floretă, în 2007.
  • A câştigat Trofeul Belgrad la spadă, în decembrie 2012.
  • A ocupat locul 3 la etapa de Cupă Mondială de la Paris, cu echipa feminină de spadă a României, în martie anul acesta.
  • În 2010 a cucerit primul titlu naţional individual la senioare, la floretă.

De circa doi ani, Maria Udrea deprinde tainele spadei

foto: Marian Burlacu

 

Comentarii