MENIU CAUTĂ
13 Oct. 2018 18:19

EXCLUSIV GSP: TVR a interzis-o pe Alina Alexoi la Campionatele Naționale de gimnastică! În urmă cu două luni, comentatoarea a criticat în direct televiziunea publică

Distribuie

Campionatele Naţionale de gimnastică artistică au început ieri, la Ploiești, și sunt transmise de TVR, care este deținătorul în exclusivitate al competiției. Televiziunea publică a decis ca Alina Alexoi, specialista în gimnastică a TVR, care a comentat toate competițiile, să aibă interzis la comentariu! Decizia TVR vine la două luni după ce comentatoarea a criticat în direct televiziunea publică, în timpul Europenelor de Gimnastică de la Glasgow.

Potrivit GSP, Alina Alexoi a fost anunțată de conducerea televiziunii că nu va comenta Campionatele Naționale de Gimnastică artistică de la Ploiești, dar nici Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Doha, competiție care are loc în perioada 25 octombrie – 3 noiembrie și este transmisă în direct la TVR 2.

În prezent, comentariul TVR la Campionatele Naţionale de gimnastică artistică de la Ploiești e asigurat de Monica Bucur, angajată a departamentului sport, mai spune sursa citată.

Contactată de GSP pentru a-și spune punctul de vedere în legătură cu această situație, Alina Alexoi a respins apelurile jurnaliștilor Gazetei.

Citește pe GSP.RO ce transmitea cu o zi în urmă televiziunea publică. Decizia de acum este o surpriză totală!

Alina Alexoi a criticat TVR în august

Decizia TVR de a o scoate de pe post pe Alina Alexoi ar putea avea legătura cu răbufnirea pe care specialista în gimnastică a avut-o la adresa televiziunii publice, în luna august, în timpul Europenelor de Gimnastică de la Glasgow. Atunci, aceasta s-a plâns în direct că este nevoită să comenteze competiția la telefon, în timp ce alți comentatori aveau căști conectate la monitoare.

„Vreau să știe toată lumea: comentez la telefon. Aș vrea să știu unde e greșeala, să aibă puterea cineva din TVR să recunoască dacă a greșit sau nu. Nu e deloc ușor, e frustrant, oamenii e bine să știe adevărul. Îmi cer scuze pentru calitatea sunetului. Aș vrea să trecem prin studio, nu mai pot, am amorțit.

E frustrant când mă uit la comentatorii de lângă mine cu căști la monitor și eu sunt pe telefon. Mi-a amorțit urechea. Nu mai am mâini să caut informații, pentru că stau pe telefon. Sper să-mi deconteze televiziunea convorbirea, comentariul de pe telefonul meu”, spunea Alina Alexoi, în august.

După ce Alina Alexoi a explicat situația și într-o postare pe Facebook, televiziunea publică a venit cu precizări în legătură cu incidentul reclamant de comentatoare.

„Costurile de licenţă şi cheltuielile tehnice au fost aprobate de Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie ale SRTv. În cadrul contractului, s-a specificat clar faptul că SRTv a solicitat ca postul de comentator de la Glasgow să fie complet echipat, lucru respectat de organizator. Tehnologia folosită pentru transmiterea semnalului audio către Bucureşti a fost identică cu cea utilizată pe parcursul celor 64 de meciuri transmise de la Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia. De altfel, sâmbătă, 4 august, la prima transmisiune efectuată de TVR de la CE Gimnastică, nu au existat probleme tehnice, totul desfăşurându-se în parametrii tehnici solicitaţi.

Costurile cu telefonia mobilă în roaming pentru jurnalistul deplasat la Glasgow sunt suportate integral de SRTv”, a precizat la vremea respectivă TVR.


CITEȘTE ȘI:

Comerțul atinge cote…mistice la pelerinajul de Sfânta Parascheva! La ofertă, unguent mânăstiresc, brâu cu psalmi și cruciulițe din aur medical!

Citește mai multe despre alina alexoi și gimnastică pe Libertatea.

Comentarii