”Domnule, ce să vă spun? Am văzut ce ați scris. După părerea mea, de fost secretar general al federației, cei care conduc acum trebuiau să încerce să prevină consecințele, factorul psihic în pregătirea sportivilor este esențial. SIDA e o boală necruțătoare. Ei știau despre situația lui, a masorului. Cred că știau, părerea mea. Nu știu câtă răspundere penală vor avea, dar morală o au. Păi, cei de lângă el nu au observat anumite lucruri la masor, că se ferește de anumite chestii, că… Pârcălabu o tot dă cu lupta pentru putere. El nu vede cum conduce, că e ilegal Biroul Executiv de care se folosește. A făcut modificare de statut, nu arată nimănui actele. Nu arată niciun document. Nu e democratic ce se întâmplă acolo, iar MTS are rol de supraveghere a situației, dar nu și-l exercită!”, a spus, pentru ”Libertatea”, fostul campion olimpic.

”Sunt singurul campion olimpic la lupte libere, mi-am dat viața pentru sportul ăsta, dar nu îmi place ceea ce văd acum la federație” – Vasile Pușcașu.
puscasu

Pușcașu este acum în opoziție față de conducerea FR Lupte. ”Eu am concurat cu Pârcălabu la șefia federației, în 2013. La presiunile mai multor factori, am pierdut. Factorul politic a influențat totul atunci. Era PDL-ul la putere. Alegerile n-au fost prea corecte. S-a făcut fraudă, dar MTS n-a luat în calcul. Să fie sănătoși. A fost reclamată la MTS situația, că actualul președinte conduce cu Biroul Executiv, care este format din el, din secretrul general și dintr-o altă persoană, dar nici asta n-a contat la minister. Păcat că nu se respectă legile. Secretarul general nu este ales, e numit, el nu poate conduce. În Biroul Federal, Pârcălabu nu este dorit de către 5 din cei 9 membri. Vrea să instituie Omerta! Conduce autoritar! Acolo au loc lucruri grave, care nu se pot spune, pentru că nu se pot dovedi. A luat medalia asta la Rio, despre care specialiștii spun că nu a fost prea corectă, dar nu s-a obținut nimic prin legitimarea acelui sportiv cecen! Ce-ai rezolvat pentru sportivii români aducând un cecen?”.

Pârcălabu: ”Până ieri, n-am avut cunoștință!”

Răzvan Pârcălabu și-a prezentat punctul de vedere: ”Sunt ofițer al Armatei române și nu am legătură cu chestiuni de natură penală. Am văzut că ați scris pe pagina dumneavoastră de Facebook că aș fi un individ periculos! În afară de amenzi de ciculație, nu am avut alte probleme cu legea, nu am dosar penal. Sunt tată a doi. Am fost la Rio de Janeiro, unde am stat trei săptămâni, și acolo am aflat despre masor (n.r. – JO s-au terminat pe 21 august, iar masorul a murit pe 25 august, după ce o vreme a stat în comă). Nu am plecat urechea la unul și la altul. Medicina Legală este la zi, are certificat medical, e clinic sănătos pentru angajare, am copie după certificatul de deces în care scrie encefalită”.
certif

La întrebarea de ce federația de specialitate nu a făcut nimic până acum, deși existau zvonuri privind faptul că masorul ar fi fost purtător de virus HIV, Pârcălabu a răspuns: ”Faptul că a avut HIV sau nu… Până ieri, n-am avut cunoștință. Am fost plecat la Congresul Federației Internaționale”. De ce n-a existat un mesaj de condoleanțe al federației? Iată cum motivează Pârcălabu: ”N-am vrut să perturbăm programul sportivilor!”.

”Despre toți sportivii care se simt vizați, să-și facă testul HIV, Doamne ajută să nu fie bolnavi și asta e! Ce putem face, legal, noi, ca federație? Nimic! Cât despre cei care mă contestă, le-am stricat ploile. De 20 de ani, federația a fost căpușată! Dacă se dovedește că am luat vreun ban, că mi-am dus familia în concediu pe banii federației, cum spun ei, îmi dau demisia și las capul jos!”, Răzvan Pârcălabu – președintele FR Lupte.

FEDERAȚIA A POSTAT AZI UN COMUNICAT DE PRESĂ, DUPĂ DEZVĂLUIRILE DE PE ”LIBERTATEA.RO”:

COMUNICAT DE PRESA.

Referitor la ultimele articole aparute in mass-media, Federatia Romana de Lupte, face urmatoarele precizari:
Felul in care este zugravit profesionistul Cosmin Nitescu de catre multi dintre oamenii de care a avut grija luni de zile, dar si de catre cei care se afla in spatele acestei mizerabile actiuni, depaseste granitele bunului simt si ale unei educatii primare. Orientarea sexuala a unui cetatean liber al Uniunii Europene nu este problema nimanui! Nici un secretar general sau vreun presedinte nu poate hotari daca un antrenor se indragosteste de o sportiva, nu poate controla apetitul sexual al vreunui luptator sau al unei atlete, dar nici masurile de protectie sau contraceptie!
Din punct de vedere al Codului Muncii, domnul Cosmin Nitescu a fost declarat apt medical, atat in anul 2014, cat si in anul 2016, existand in acest sens documente doveditoare.
Pana in acest moment toate testele HIV efectuate de sportive si antrenori sunt negative!
Am ales impreuna sa tacem, insa cred ca voi cei din lumea luptelor va trebui sa alegeti drumul pe care vreti sa mergeti! Vreti sa primti din nou tinichele in loc de medalii, care sa coste dublu decat cele pe care le primiti acum? Doriti ca niste banale foi de hartie sa fie numite diplome si sa coste si ele dublu sau triplu? Vreti sa mergeti cu avionul la competitii sau sa va intoarceti la trenuri vetuste, iar copiii pe care ii antrenati sa fie inghesuiti in microbuze? Vreti sa platiti pentru mese decente si sa primiti doar un bol de mancare? Sa mai cautam mult podiumul de lemn de la CM de juniori din 2011? Sau poate e parte din vreo constructie a unui fost mare campion al Romaniei? Voi trebuie sa va raspundeti la aceaste intrebari! Va anuntam ca am demarat procedurile pentru auditarea Federatiei Romane de Lupte, atat pentru perioada in care noi ne-am aflat la conducere, dar si pentru mandatele precedente, urmand sa ne decidem intre PWC si Ernest and Young, doua dintre cele mai mari companii de audit din lume. Solicit public ca Ministerul Tineretului si Sportului sa inceapa un control( audit financiar) pentru ca toate minciunile vehiculate pana acum sa fie demontate!
Va rog pe toti cei din lumea luptelor sa luati atitudine fata de acesti oameni, care se afla in spatele acestor actiuni mincinoase, oameni care isi urmaresc doar interesele personale. Pentru simplul motiv ca am fost corecti si am incercat sa facem ordine in federatie, am deranjat un sistem bolnav, cancerigen, pe care il cunosteti foarte bine! Dorinta celor ce au pornit acest scandal este una singura, aceea de a pune din nou mana “pe ciolan”, chiar daca intineaza memoria unui om care nu se mai afla printre noi.
Pentru toate minciunile aparute in presa, atacurile la persoana, calomniile, mesajele pe care le-am primit am decis sa ne adresam justitiei, chiar daca va fi un proces lung, de durata.
Va multumim si pentru orice intrebari si informatii va stam la dispozitie.

La postarea pe Facebook a comunicatului federației, un sportiv, Johnny Panait, a intervenit cu un comentariu: ”Eu sunt nemulțumit de cum sa purtat președintele fata de mine,ma amenințat și ma jignit pentru faptul că am declarat că nu au investit nimic în mine 4 ani de zile și ca nu mi-au plătit salarile pe lunile iulie și august atâta tot”.
merci

”Nu i-am făcut nimic lui Panait, nu suntem talibani. L-am sprijit cât am putut, dar nu-i puteam accepta condițiile. Nu puteam să vând casa la copii, ca să-i aduc la lupte. El voia 2.000 de euro pe lună, nu putea dezechilibra bugetul”, a replicat Pârcălabu.

ALTE REACȚII:

Solicit public ” Demisia ” sau ” Demiterea” de către Instituţiile abilitate a d-lui Răzvan Pârcălabu- Preşedinte al Federaţiei Române de Lupte şi a d-lui Alin Grigore -Secretar General al acestui for sportiv, pentru grave prejudicii de imagine aduse acestui sport olimpic ! Pentru jignirile , umilinţele şi ameninţările aduse premergător şi în timpul desfăşurării Jocurilor Olimpice de la Rio aduse Maestrului Ştefan Rusu -Campion Olimpic , mondial şi european , luptătorului olimpic Johnny Panait , Arbitrului Excepţional Ovidiu Lazar -membru al Biroului Federal al FRL , celor doi Vicepreşedinţi ai FRL Luca Lucian şi Dumitru Mugurel , abateri grave profesionale , administrative şi statutare de la Regulamentul de Ordine şi Funcţionare al FRL şi Statut , culminate cu acest grav incident şi imens prejudiciu de imagine adus ” Marii Familii ” a luptelor din România ( sportivi activi, veterani, antrenori , profesori, arbitrii , tehnicieni, medici,Antrenori şi Maeştrii Emeriţi ai Sportului , toţi fanii şi iubitorii acestui minunat sport ) ! Maestru Emerit al Sportului , Alin Romulus Păcurar

ESTERA DOBRE TĂMĂDUIANU:

,,Vreti sa primti din nou tinichele in loc de medalii, care sa coste dublu decat cele pe care le primiti acum? Doriti ca niste banale foi de hartie sa fie numite diplome si sa coste si ele dublu sau triplu? Vreti sa mergeti cu avionul la competitii sau sa va intoarceti la trenuri vetuste, iar copiii pe care ii antrenati sa fie inghesuiti in microbuze? ” Domnule FRL,intr-adevar imaginea federatiei este stirbita si toti suferim din cauza asta,dar a asocia imaginea luptelor cu cumpararea unor tinichele sau hartii simbolistice,mi se pare prea exagerat.Cat despre conditiile de deplasare si pregatire a sportivilor,pot spune eu, cat si celelalte fete participante la stagiile din Ucraina despre’ minunatele’ conditii oferite unde m-am si imbolnavit datorita alimentatiei insuficiente si inadecvate :din 10 zile de cantonament in Ucraina,4 zile pierdute pe drum,deplasarea fiind cu maxi-taxi (transport comun) unde am stat pe un loc cu tot cu bagajul de cantonament 18 ore dus 18 ore intors:mancarea sub orice critica,motivandu-ni-se ca nu sunt fonduri pt mai mult(masa de pranz cu supe fara carne si felul doi in loc de carne,dovlecei pane,etc.),in sala erau 0 grade,app de conditiile anterioare de pana acum,eu fiind in lot din 2004,nu am mai trecut prin asemenea ,,minunate conditii”.Eu stiu ca lotul cu care mergeam la concursuri si stagii ,din 2004-2012 mergeam in conditii decente(avion,tren-vagon de dormit,autobuze inchiriate special si alimentatie corespunzatoare).Nu actuala conducere a inventat mersul cu avionu la competitii! ma simt obligata sa spun realitatea deoarece simt ca vreti sa lasati impresia ca tot ce se intampla bun vi se datoreaza iar ce se intampla rau apartine trecutului… Sincer,eu am avut speranta la mai bun de la aceasta noua conducere a FRL…promisiunile facute catre sportivi nu au prea fost onorate ,sau daca au fost,au fost onorate discretionar. Cu tot respectul,Hai Romania!

Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
PARTENERI - GSP.RO
Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
ȘOC! De ce s-a despărțit Adela Popescu de cel mai bogat bărbat din viața ei. Vedeta nu a mai vrut să audă de el
Playtech.ro
ȘOC! De ce s-a despărțit Adela Popescu de cel mai bogat bărbat din viața ei. Vedeta nu a mai vrut să audă de el
Primele declaraţii ale româncei care ar fi infectată cu supertulpina Omicron. Femeia a stat în Africa mai mult de o lună
Observatornews.ro
Primele declaraţii ale româncei care ar fi infectată cu supertulpina Omicron. Femeia a stat în Africa mai mult de o lună
Horoscop 3 decembrie 2021. Capricornii ar vrea să asiste neutru la disputele unor apropiați, dar e greu să reziste
HOROSCOP
Horoscop 3 decembrie 2021. Capricornii ar vrea să asiste neutru la disputele unor apropiați, dar e greu să reziste
Șeful Pfizer spune că e posibil să fim nevoiți să ne vaccinăm anual antiCovid
Știrileprotv.ro
Șeful Pfizer spune că e posibil să fim nevoiți să ne vaccinăm anual antiCovid
Faţa nevăzută a idolului. Bărbatul celebru ar fi violat o adolescentă de 16 ani. Mama victimei, ţinută la uşă: "Taci, gura! Taci din gură!"
Telekomsport
Faţa nevăzută a idolului. Bărbatul celebru ar fi violat o adolescentă de 16 ani. Mama victimei, ţinută la uşă: "Taci, gura! Taci din gură!"
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie
PUBLICITATE
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie