Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Vaştag, la 45 de ani: "La început, a fost o joacă. Apoi, un drog!"
Sport Libertatea > Sport > EXCLUSIV / Vaştag, la 45 de ani: "La început, a fost o joacă. Apoi, un drog!"

EXCLUSIV / Vaştag, la 45 de ani: „La început, a fost o joacă. Apoi, un drog!”

Francisc Vaştag, poate cel mai valoros pugilist român de la amatori din ultimii 30 de ani, va da de băut prietenilor. Feri va împlini mâine 45 de ani. Cu două zile înainte de acest eveniment, el a vorbit pentru Sportnews.ro despre evenimentele cele mai importante din cariera sa şi despre planurile sale.

Sportnews.ro: Feri, te pregăteşti de petrecere pentru ziua ta?
Francisc Vaştag: Voi organiza o petrecere aici, la Reşiţa, unde îi voi avea alături de mine pe cei mai apropiaţi prieteni. Va fi un moment de sărbătoare şi de distracţie, în egală măsură.

Ai rămas un om implicat în lumea boxului….
Boxul a fost şi va rămâne viaţa mea. Nu pot trăi fără box. Chiar acum, când vorbim la telefon, mă aflu în sala de box. Sunt aici cu copiii de la centrul olimpic. Tragem tare la antrenamente.

Sunt ceva speranţe pentru viitorul boxului românesc?
Dacă nu ar fi speranţe, ne-am lăsa de meserie. Eu tot cred că, cel mai târziu anul viitor, să avem rezultate. Bogdan Juratoni poate „exploda” la Europene. Şi nu numai el. E greu când iei totul de la zero. Lucrurile au început să se mişte în bine. Şi asta e mare lucru. Facem eforturi mari. În afara sălii de box trebuie să-i ajutăm pe aceşti băieţi pe toate planurile.

Chiar aşa, tu de ce te-ai îndreptat spre box?
Ştiţi cum e, totul a ţinut de conjunctură. În copilărie am avut nişte prieteni care au venit la sală. Am mers şi eu cu ei. La început a fost o joacă. Apoi, mi-a plăcut. A fost ca un drog. Şi uite aşa am rămas cu microbul acesta în corp până azi.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

Ai un frate geamăn. Ştiu că şi el a făcut box…
Aşa e. Era chiar foarte talentat, dar a fost nevoit să renunţe din cauza unei cataracte la ochiul drept. Am rămas eu să duc mai departe misiunea în performanţă. Dar ar fi făcut carieră dacă rămânea în box!

Fiul tău face fotbal de performanţă. Te împarţi între terenul de fotbal şi sala de box ?
El joacă la Metalul Reşiţa. Nu lipsesc de la nici un meci de-al lui. Multă lume l-a remarcat ca fiind foarte talentat, muncitor. Sigur că mi-aş dori să-l văd cât mai sus din punct de vedere valoric. Totul ţine de el, dar şi de şansa lui. Se întâmplă de multe ori să mai jucăm câte-o miuţă în sală împreună. Şi mie îmi place fotbalul, dar tot boxul rămâne marea mea dragoste.

Cum cataloghezi ce se întmplă azi la federaţie?
Le-am spus şi eu că ar fi bine să termine cu toate discuţiile astea, care par interminabile. Avem nevoie de linişte pentru a face performanţă.

Aproape săptămânal, Feri Vaştag obişnuieşte să meargă la vânătoare cu prietenii lui. ”Merg doar la vânătoare de mistreţi. Nu-mi place să împuăc păsări. Cel mai mare mistreţ pe care l-am împuşcat a avut aproape o sută şi ceva de kilograme”, a explicat Feri Vaştag.

 

De trei ori campion mondial

În cariera sa, Feri Vaştag a câştigat trei titluri mondiale la amatori (Moscova 1989, Tampere 1993, Berlin 1995) şi două tiltluri europene: Bursa, 1993 şi Vejle-1996). A fost desemnat unul dintre cei mai valoroşi pugilişti români din ultimii 30 de ani.

 

 

 

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close