Mergi direct la conținut »
Ferrari amenință să părăsească Formula 1. Ce i-a nemulțumit pe șefii scuderiei italiene
Sport Libertatea > Sport

Ferrari amenință să părăsească Formula 1. Ce i-a nemulțumit pe șefii scuderiei italiene

Ferrari amenință să părăsească Formula 1 din cauza intențiilor noilor patroni ai competiției. Printre altele, aceștia vor să impună reguli noi echipelor, începând din 2021, după ce expiră actualul contract.

Conducerea Liberty Media, trustul care a preluat pachetul majoritar de acțiuni al Formulei 1 de la Bernie Ecclestone, dorește să stabilească o limită maximă în privința bugetelor echipelor și să impună participanților să folosească motoare mai ieftine și mai puțin puternice. Scopul acestor măsuri o competiție mai profitabilă, dar și mai atractivă decât în prezent.

Intențiile noilor patroni ai Formulei 1 nu sunt pe placul Ferrari, care amenință cu abandonarea întrecerii. “Formula 1 face parte din ADN-ul nostru, dar nu vom mai avea chef de joacă, dacă se schimbă regulile”, a declarat Sergio Marchionne, președintele Scuderiei. Lui i-a ținut isonul Bernie Ecclestone: “Riscul ca Ferrari să părăsească Formula 1 este real. Ei vor să cheltuiască atât cât își permit și pretenția lor mi se pare normală”.

Ferrari, cea mai galonată echipă din Formula 1

Ferrari este singura echipă din Formula 1 care a participat la toate edițiile întrecerii apărute în 1950 și cea mai galonată echipă a competiției, grație celor 16 titluri obținute la constructori și celor 15 triumfuri la piloți. Numai că echipa “căluțului cabarat” nu a mai câștigat un titlu din 2007 (la piloți), respectiv 2008 (la constructori).

Nu este prima dată când Ferrari amenință să părăsească Formula 1. Italienii au mai făcut-o în 2014, când s-a trecut de a motoarele V8 de 2,4 litri la cele V6 de 1,6 litri, mai puțin poluante. Șefii Scuderiei s-au considerat dezavantajați de această măsură, dar au rămas în competiție după ce li s-a promis mărirea primei de participare.

Close
Închide
  Close