MENIU CAUTĂ
15 Iul. 2018 17:32

Finala Cupei Mondiale 2018. Ce le-a spus Deschamps fotbaliștilor Franței înaintea meciului cu Croația

Distribuie

Cotidianul Le Parisien pretinde că știe, în linii mari, ce le-a spus selecționerul Didier Deschamps fotaliștilor Franței înaintea partidei cu Croația, din finala Cupei Mondiale.

Selecționerul nu va vorbi mai mult de zece minute înaintea finalei de sâmbătă. Alocuțiunea lui va fi despre tactică și despre inspirație personală în jurul verbului «a câștiga»', au scris jurnaliștii francezi.

Le Parisien susține că Didier Deschamps a respectat și de această dată obiceiul din ziua unui meci oficial, când se adresează jucătorilor de două ori. Mai întâi, la prânz, când a vorbit pentru ultima dată despre jocul ofensiv al adversarilor și despre felul în care se apără Croația. Selecționerul Franței este de părere că ex-iugoslavii devin vulnerabili, dacă arunci mingiile în spatele defensivei.

Apoi, în cursul după-amiezei, în intervalul orelor 15:45 – 15:55, Didier Deschamps nu mai încearcă să motiveze. Pur și simplu, nu mai e nevoie. Este o finală de Cupă Mondială și jucătorii sunt conștienți de toate eforturile depuse pentru a ajunge în acest vârf abrupt. Le permite jucătorilor să intre în starea de concentrare'.

Deschamps își încheie expozeul tactic insistând asupra importanței fazelor fixe. Apoi, către finalul alocuțiunii, le transmite jucătorilor încredere, încearcă să înlăture presiunea de pe umerii fotbaliștilor și le reamintește ceea ce îi separă pe învingători de învinși. Ca de fiecare dată, folosește cuvintele «a câștiga» și «colectiv». Până acum, mesajul s-a răspândit în capetele fotbaliștilor în mod contagios', a încheiat Le Parisien.

Poate te interesează și Franța – Croația, finala Campionatului Mondial de fotbal Rusia 2018 (duminică, ora 18:00, TVR 1, TVR HD). S-au anunțat echipele de start. Trofeul a ajuns la stadion | VIDEO

Comentarii