Mergi direct la conținut »
Florin Croitoru, dublu campion european la haltere, a fost depistat pozitiv după 7 ani!
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Florin Croitoru, dublu campion european la haltere, a fost depistat pozitiv după 7 ani!

Florin Croitoru, dublu campion european la haltere, a fost depistat pozitiv după 7 ani!

Florin Croitoru (25 de ani), halterofil român care concurează la categoria 56 de kilograme, a fost depistat pozitiv cu steroizi anabolizanți în urma unei probe recoltate la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 și reanalizate acum, informează site-ul insidethegames.biz, un portal pe care sunt actualizate situațiile sportivilor din circuitul olimpic. 

Oficial, România apare acum cu 19 cazuri de halterofili prinși dopați (inclusiv 3 situații, precum cea a lui Croitoru, în care cazurile nu au fost închise). Regulamentul prevede că orice țară care ajunge la 20 de astfel de situații începând cu anul 2008 e pedepsită prin reducerea numărului participanților la Jocurilor Olimpice din 2020 de la 8 la doar doi, unul în proba masculină și unul în proba feminină, notează gsp.ro.

Croitoru are în palmares două titluri de campion european, în 2013 și 2014, și un bronz în 2015. Titlul din 2013 a fost unul cu cântec: a terminat pe locul 4, dar a primit medalia de aur după ce primii 3 sportivi clasați au fost depistați ulterior dopați.

Close
Închide
  Close