MENIU CAUTĂ
18 Noi. 2017 20:26

Ce șanse are Ovidiu Hațegan să arbitreze la Cupa Mondială de fotbal din Rusia 2018

Distribuie

Ce șanse are Ovidiu Hațegan să arbitreze la Cupa Mondială de fotbal din Rusia 2018.

Gafa comisă de Ovidiu Haţegan în Irlanda de Nord – Elveţia 0-1, când a acordat oaspeţilor un penalty inexistent, l-a costat scump pe arbitrul străin. Centralul în vârstă 37 de ani de avea o şansă bună să arbitreze la Cupa Mondială.

FIFA a întocmit o listă cu 36 de arbitri care vor participa la seminar la Abu Dhabi, în perioada 25-29 noiembrie. FIFA urmăreşte prin aceste cursuri să-i pregătească pe arbitri pentru Cupa Mondială din Rusia. Ceea ce înseamnă că cei mai mulţi dintre cei 36 de arbitri vor merge şi în turneul final din 2018. Ovidiu Haţegan a fost scos de pe această listă, după eroarea făcută în barajul dintre Irlanda de Nord – Elveţia 0-1.

Atunci, Haţegan a acordat un penalty inexistent pentru Elveţia, din care s-a înscris unicul gol al partidei. Până la urmă, avea să fie decisivă acea eroare. În returul barajului, Elveţia şi Irlanda de Nord au terminat la egalitate, scor 0-0. Potrivit AP, FIFA va anunţa în ianuarie lista finală cu arbitrii care vor merge la turneul final din Rusia.

Hațegan a fost la Euro 2016, dar a plecat acasă după faza grupelor. El ar fi avut o șansă sporită să meargă la CM, dat fiind faptul că România nu este calificată, iar forul mondial preferă 'fluierași' din țări neimplicate direct în competiție.

Loading...
Comentarii