Mergi direct la conținut »
Fotbalistă la 9 ani și 9 luni. Povestea incredibilă a unei fetițe din România
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Fotbalistă la 9 ani și 9 luni. Povestea incredibilă a unei fetițe din România

Fotbalistă la 9 ani și 9 luni. Povestea incredibilă a unei fetițe din România

Teodora Bîrcă a devenit, la 9 ani și 9 luni, cea mai tânără fotbalistă profesionistă din istoria României.

Ce păpuși? Ea îi iubește pe Mutu, Pecanha și Teixeira, vedetele Petrolului Ploiești! Teodora Bîrcă (CS Brazi, 9 ani și 9 luni) a devenit cea mai tânără fotbalistă cu patalama din istoria României.

VLAD4140

CS Brazi, din Superliga feminină, are în lot cea mai ”fragedă” fotbalistă. Zilnic, Teo năvălește pe gazon, lovește mingea cu sete, își face loc printre colegele cu un cap mai înalte, bate cuba cu antrenorii și aleargă până-i iese limba de un cot.

”N-a lipsit de la niciun antrenament! Are pasiunea asta de când era în burtica mea! Eram gravidă, dar mergeam la meciurile Petrolului. Azi o iau cu mine, dă tonul în tribună, îi ceartă pe cei care nu cântă”, spune mama ei, mândră și de notele de la școală ale micuței.

Teo face și dans sportiv și e într-o trupă de street-dance. E multă ambiție într-un trup atât de fragil. Teo promite să crească în câțiva ani cât altele în zece!

”E talent mare, riscam s-o pierdem”

Teo a venit la Brazi fiindcă doar acest club legitima fetițe de vârsta ei.

”E talent mare, riscam s-o pierdem dacă n-o legitimam”, explică antrenorii.

CS Brazi e una dintre cele 24 de echipe feminine din România, 8 joacă în Superligă și 16 în Divizia Națională. Gruparea are 1000 de sportivi, legitimați la patru echipe de fotbal și una de handbal.

VLAD4175

Buget de 15.000 de lei, cei 6.000 de euro de la FRF întârzie

Clubul CS Brazi, fondat în 2010, e finanțat de Primărie, care asigură un buget de 15.000 de lei pe an. Clubul are încă patru echipe de băieți, dar și secție de handbal. Comuna are o sală de sport, în care a jucat și campioana de baschet Asesoft Ploiești. Oficialii clubului tocmai reveniseră de la București. Deși Federația promisese un ajutor stagional de 6.000 de euro, banii vor veni în tranșe, de câte 2.000 de euro, abia după etapa a șaptea! ”Să nu cumva să luați banii și să vă retrageți!”, a fost avertismentul federal, care a ascuns, probabil, o lipsă de lichidițăți.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

Salariu bun: 2.000 de lei lunar!

Fotbalul feminin de la noi are o Superligă, de 8 echipe, și o ligă națională cu două serii și 16 formații, însă doar campioana Olimpia Cluj,  vicecampioana ASA Tg. Mureș (care se vor întâlni duminică, în prima etapă) și CS Brazi (locul 5 în ultima stagiune) au bugete stabile. Mureșencele, de exemplu, au un buget de 100.000 de lei pe an și oferă salarii și de 2.000 de lei lunar. La Tg. Mureș și la Cluj-Napoca, unde sunt bani și mai mulți, sunt și singurele jucătoare profesioniste. Cea mai bună fotbalistă a momentului e atacantul Cosmina Dușa, care e legitimată în Turcia. Pe vremea când juca în țară, marca 100 de goluri pe sezon. Iar talentul clipei e Mihaela Ciolacu, de la Olimpia, care e monitorizată de trei cluburi din străinătate.

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție
Recomandări

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție

 

Duminică joacă împotriva unei… bunici

CS Brazi joacă duminică, la București, pe terenul din incinta Politehnicii, contra celor de la Fair Play. E meci important, așa că prahovenii au cerut brigadă din afara județului. La Fair Play evoluează Ionela Dincă (35 de ani), fostul portar al echipei din Brazi, de loc din Târgoviște. Dincă e bunică, fiica ei de 18 ani având un copil.

Pentru sezonul care va debuta la finalul săptămânii, banca tehnică va fi asigurată de către tandemul Mihai Dinu și Nina Anca. În perioada de vară, ritmul antrenamentelor a fost de 4-5 săptămânal, cu trei jocuri școală disputate până acum (în compania unor echipe de juniori baieți), la care putem adăuga participarea la ”Cupa Comunei” (o victorie și o înfrângere). Echipa se află în plin proces de reconstrucție, oficialii formației demarând campania de selecție în județ din rândurile tinerelor cu vârste între 12 și 16 ani, deja trei sportive urmând a fi legitimate zilele următoare.

REZULTATELE PRIME ETAPE ALE SUPERLIGII FEMININE
Fair Play București – CS Brazi 2-5
Olimpia Cluj – ASA Tg. Mureș 5-0
Heniu Prundu Bârgăului – CFR Timișoara 3-0
Universitatea Alexandria – Real Craiova 2-2.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close