Mergi direct la conținut »
DNA a dovedit că fostul șef FRB, Rudel Obreja, a obținut bani din Gala Bute
Sport Libertatea > Sport > DNA a dovedit că fostul șef FRB, Rudel Obreja, a obținut bani din Gala Bute

DNA a dovedit că fostul șef FRB, Rudel Obreja, a obținut bani din Gala Bute

Magistrații Tribunalului București au făcut publică motivarea deciziei de arestare preventivă a fostului președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, informează Mediafax.

Judecătorii au constatat că procurorii DNA au prezentat suficiente probe din care să rezulte că Obreja a intrat în posesia unor sume de bani pe care nu le avea anterior organizării evenimentului „Gala Bute”.

„Tribunalul constată că în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Rudel Obreja sunt probe rezultate atât din declaraţiile celorlalţi coinculpaţi, dar şi din declaraţiile martorilor audiaţi în faza de urmărire penală din care rezultă suspiciuni rezonabile că acest inculpat a fost beneficiarul final al sumelor de bani transferate de la SC T.C.SA (SC Termogaz Company SA – n.r.) , sume de bani de care inculpatul Rudel Obreja nu a dispus anterior încheierii contractului pentru promovarea galei sportive organizate în februarie 2012”, conform motivării instanţei.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 5 februarie, arestarea preventivă a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box, în dosarul „Gala Bute”. El este acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu. Detalii, AICI.

Decizia a fost contestată de Rudel Obreja la Curtea de Apel Bucureşti. Aceasta va fi judecată vineri.

La data de 9 iulie 2011 Lucian Bute s-a înfruntat pentru prima dată în România. Pugilistul și-a apărat centura într-un meci cu cu francezul Jean Paul-Mendy, în sala Romexpo din București, unde a reușit să câștige meciul prin KO în repriza a 4-a. Gala a fost organizată de către firma fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja. Departamentul de Luptă Antifraudă a sesizat DNA, în aprilie 2012, în legătură cu posibile acte de corupţie şi alte fapte penale comise în principal de Rudel Obreja, în contextul organizării galei.

BOX - CAMPION PENTRU ROMANIA

Lucian Bute (în stânga), în timpul meciului de box cu Jean Paul-Mendy. FOTO: EVZ

 

Close
Închide
  Close