Mergi direct la conținut »
Black Friday pentru Gheorghe Ștefan. A doua reducere a condamnărilor. Cum poți să faci 11% din pedeapsă, modelul Pinalti
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Black Friday pentru Gheorghe Ștefan. A doua reducere a condamnărilor. Cum poți să faci 11% din pedeapsă, modelul Pinalti

Black Friday pentru Gheorghe Ștefan. A doua reducere a condamnărilor. Cum poți să faci 11% din pedeapsă, modelul Pinalti

Pe 3 octombrie 2016, Gheorghe Ștefan a fost condamnat definitiv în dosarul Microsoft la 6 ani de închisoare cu executare. Se predă în aceeași seară.

Pe 26 iunie 2017, Curtea de Apel Ploiești reduce la jumătate pedeapsa, de la 6 ani la 3 ani și 6 luni. Motivul a fost recunoașterea vinovăției și cooperare înainte de sentința finală.

Este eliberat condiționat în septembrie 2017, după ce a executat o treime din pedeapa scurtată la jumătate, adica 1 an și 2 luni. Asta înseamnă de fapt 19% din pedeaspsa inițială de 6 ani.

Pe 29 iunie 2018, o nouă sentință. Gheorghe Stefan este condamnat definitv la 3 ani și 9 luni de Curtea de Apel Bacău. Intră iar la închisoare și face cerere de contopire, pentru că infracținile s-au produs înainte de prima condamnare.

I se admite cererea și face doar 140 de zile de puscărie din a doua condamnare, aproape 5 luni, adică 11 la sută din pedeapsă.

Astfel, Gheorghe Ștefan, alias „Pinalti”, fostul primar din Piatra Neamț și patron al clubului local de fotbal Ceahlăul, a fost eliberat condiționat, joi, din penitenciar.

 

„Admite contestaţia formulată de persoana condamnată Ştefan Gheorghe, în prezent aflat în Penitenciarul Ploieşti, împotriva sentinţei penale nr. 2113/03.10.2018 pronunţată de Judecătoria Ploieşti. Desfiinţează sentinţa contestată şi, în consecinţă:

Cazul Caracal, noi detalii șocante! Ce au făcut forțele de ordine care au căutat-o pe Alexandra Măceșanu
Recomandări

Cazul Caracal, noi detalii șocante! Ce au făcut forțele de ordine care au căutat-o pe Alexandra Măceșanu

În baza art.587 Cod proc. penală rap. la art.60 Cod penal anterior şi art. 6 Cod penal, admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnat.

Constată îndeplinite condiţiile disp. art.59 şi urm. Cod penal anterior şi dispune punerea în libertate condiţionată a condamnatului Ştefan Gheorghe de sub puterea MEPI nr. 1707/2018 emis de Tribunalul Dâmboviţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

„Atrage atenția condamnatului…”

Atrage atenţia condamnatului asupra disp. art.61 Cod penal anterior privind efectele liberării condiţionate pentru restul de pedeapsă rămasă neexecutată. În baza art.275 alin.3 Cod proc. penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia.

Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15.11.2018. Document: Hotarâre  616/2018  15.11.2018“, se arată în soluţia pe scurt a instanţei, conform portal.just.ro.

Adevărata dimensiune a dezastrului de la Timișoara! Un expert în lucrul cu substanța ucigașă rupe tăcerea
Recomandări

Adevărata dimensiune a dezastrului de la Timișoara! Un expert în lucrul cu substanța ucigașă rupe tăcerea

Mai are un dosar pe rol

În septembrie 2017, Ștefan a fost eliberat condiționat din dosarul „Microsoft”, în care primise trei ani și șase luni.

Ștefan mai are un dosar  pe rol pe care-l așteaptă cu emoții, dosarul „Poșta Română”. În mai 2017, prima instanţă, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la opt ani şi două luni de închisoare în dosarul în care fostul edil de Piatra Neamţ este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi abuz în serviciu.

Cel mai probabil, Curtea de Apel Bucureşti ar putea pronunţa o decizie definitivă în acest dosar în 2019. 


Paradoxul Metrorex | În timp ce sindicatul cere majorări de 42%, compania se împrumută şi pune gaj trenuri pentru plata lucrărilor din Drumul Taberei

Deputatul PSD Florin Iordache, pasionat de pescuit sportiv, cu gesturi de fotbalist. Ce gesturi obscene au făcut Răzvan Lucescu, Stelea, Ioan Andone sau Gigi Becali

Close
Închide
  Close