Mergi direct la conținut »
Gigi Becali, în culmea fericirii, după decizia Tribunalului: ”Eu sunt Steaua!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Gigi Becali, în culmea fericirii, după decizia Tribunalului: ”Eu sunt Steaua!”

Gigi Becali, în culmea fericirii, după decizia Tribunalului: ”Eu sunt Steaua!”

Gigi Becali face ce face și cade în picioare în războiul cu Armata. Latifundiarul din Pipera a declarat, joi, într-o conferință de presă, că, în procesul cu Clubul Sportiv al Armatei, Tribunalul București a stabilit că el poate folosi numele ”Steaua” în denumirea clubului de fotbal din Liga I și a precizat că acesta se va regăsi inclusiv în noua siglă.

”Pentru mine este o mare bucurie faptul că ieri am câștigat procesul la Tribunalul București cu Clubul Sportiv al Armatei. Sentința spune că se respinge ca neîntemeiată cererea reclamantei, adică CSA, privind încălcarea dreptului la marcă prin folosirea în activitatea sa a semnului Steaua.

Scopul lor era anuleze numele de Steaua, dar Înalta Curte a anulat marca. E diferență între marcă, adică acea siglă, și numele. Numele de Steaua poate fi folosit într-o marcă, dar să nu aibă același desen. Instanța spune că noi putem folosi numele de Steaua pe materiale promoționale și că nu se confundă numele de Steaua cu numele lor de Steaua, de la Armată.

Cu alte cuvinte, oricine poate folosi numele de Steaua, deci au dat-o în bară. Ce nevoie mai am de sigla veche? Instanța spune că eu sunt Steaua. Iar eu pun în siglă Steaua acum. Nu o să mai fie sigla ca aia, o să fie puțin mai rotunjite colțurile.

Cei de la CSA au cerut doar Steaua, așa că eu pot să îi spun Steaua București, pot să fac zece cluburi Steaua București, doar să nu se confunde cu ce fac ei. Pe materialele mele scrie Steaua și fotbal, iar la ei Steaua și volei, pentru că ei fotbal nu fac”, a spus Becali.

Finanțatorul Stelei a adăugat că oficialii Clubului Sportiv al Armatei aveau nevoie de o soluție favorabilă în acest proces pentru că doreau să ceară despăgubiri pentru folosirea numelui ”Steaua” de către gruparea de fotbal.

”Ei vroiau să ceară despăgubiri pentru că am folosit noi în ăștia zece ani numele de Steaua. Dar nu mai pot cere despăgubiri acum și au făcut degeaba acea evaluare, aia de 57 de milioane de euro. Au plătit din bani de la buget 60.000 de euro pentru trei rânduri pe trei hârtii.

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui.  Gestul care i-a salvat viața
Recomandări

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui. Gestul care i-a salvat viața

Păi ăsta nu e abuz în serviciu, că plătesc bani de la buget aiurea? Mai face omul o greșeală la serviciu, dar când iei bani de la buget și să iei bani de la Becali forțat, ăsta e abuz în serviciu și este pușcărie. Poate vine Kovesi, vine DNA-ul și zice abuz în serviciu”, a precizat Gigi Becali.

Gigi Becali susține că a pierdut campionatul în sezonul recent încheiat din cauza acestui proces, deoarece i-a fost teamă că își va pierde jucătorii.

”Ei vor face apel, dar degeaba fac. Steaua e un substantiv comun, nu poți să spui că Steaua e numai a ta. Pentru mine o mare victorie, fiindcă mie mi-era teamă de puterile astea oculte. Și fiindu-mi teamă, eu am pierdut campionatul anul ăsta.

Pentru că eu în contractele ultimilor jucători, ăștia tineri, le-am băgat clauză că, dacă sunt probleme juridice, la ordinul meu semnează același contract cu societatea de fotbal pe care eu o s-o indic. Cum e Stanciu. Mă gândeam să salvez ce pot să salvez. Păi dacă ziceau că e prejudiciu de 20 de milioane, de unde plăteam? Băgam în insolvență și eu îmi luam cei 6-7 jucători. Eu am vrut să îi iau și pe Budescu și pe Alibec, dar nu știam ce se întâmplă. Mi-a fost teamă și am pierdut campionatul”, a explicat Becali.

Calvarul unei familii din București după ce și-au dat în chirie apartamentul unei agenții imobiliare
Recomandări

Calvarul unei familii din București după ce și-au dat în chirie apartamentul unei agenții imobiliare

CSA Steaua și Fotbal Club Steaua, grupare patronată de Gigi Becali, se află de mai mult timp în conflict după ce la sfârșitul anului 2014 Clubul Sportiv al Armatei a câștigat în instanță marca ”Steaua București”, informează Agerpres.

La 22 februarie, marca ”Steaua București” a fost evaluată de o comisie a Ministerului Apărării Naționale la aproximativ 57,3 milioane de euro.

De la începutul conflictului, cele două cluburi nu au mai ajuns la un acord privind închirierea bazei sportive din Bulevardul Ghencea, iar echipa din Liga I nu a mai putut să dispute meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Steaua.

Close
Închide
  Close