Alin Jivan, acum în vârstă de 32 de ani, a luat medalia cu bronz la Mondialele din 2005 de la Melbourne şi promitea să devină un nume mare în gimnastică. Însă a renunţat la a face performanţă, alegând să devină antrenor (e la secția de gimnastică masculină a clubului Steaua București) şi să se dedice bisericii.

În 2007, Alin a trecut la cultul penticostal. De ce? “Până să fac acest pas, trăiam ca oricare alt băiat, acoperindu-mă de păcatele pe care nu le conștientizam atât de mult la vremea respectivă. De când am ales calea bisericii, lucrurile s-au schimbat radical. Acolo am descoperit cu adevărat credința în Iisus. Mama mea este botezată la penticostali, iar primul pas pe care l-am făcut în acest sens, al credinței, a fost să merg la biserica Betel din cartierul Crângași. Acolo am simțit cu adevărat care este menirea mea pe acest Pământ”, a explicat fostul gimnast pentru Libertatea. În timp, a mers chiar mai departe, implicându-se în viața de zi cu zi a cultului penticostal. “Împreună cu soția mea am compus multe cântece pe care le-am dedicat lui Iisus”, a adăugat el.

La nunta lui nu s-a băut strop de alcool

Alin provine dintr-o familie numeroasă, având 6 fraţi şi 7 surori, împrăştiaţi prin lume, în Germania, Austria, Portugalia şi SUA. Trei dintre fraţi au trecut şi ei la penticostali.

“Este un lucru înălțător să-l poți descoperi pe Iisus. Mă bucură faptul că și alți frați de-ai mei au ales această cale. Periodic, ținem legătura pe internet, dar, din păcate nu ne-am mai văzut cu toții din 1994. Atunci, am făcut o întâlnire pe care nu am cum să o uit. Au venit toți. I-am avut alături și pe părinții noştri”, ne-a mai povestit Alin. Apoi ne-a mai dezvăluit un lucru interesant: la nunta lui cu Florina, în mai 2010, eveniment la care au fost invitați toți foștii colegi de lot național, nu s-au servit băuturi alcoolice, respectându-se astfel regulile cultului penticostal. “Chiar dacă la noi nu se bea alcool, să știți că invitații s-au simțit minunat la nunta noastră”, e convins fostul gimnast.

Iată una dintre melodiile scrise de el

 Din dragoste de oameni!

 Privesc la Golgota și îți văd inima cum plânge

Ai luat durerea mea, ai strâns-o-n palma Ta
Și-ai transformat-o-n sânge.
Purtai în pieptul Tău iubiri de Dumnezeu și oameni
Pe dealul Golgota, ai scris istoria
Din dragoste de oameni.

Din dragoste-ai murit, pe cruce răstignit
Și trupul ți l-au pus într-un mormânt
Dar nimeni n-a putut, nimic nu te-a ținut
Și moartea ai invins, mormântul este gol.

Nu Anna, nici Pilat, Caiafa ori Irod, nu, Doamne
Nu ei te-au răstignit, din dragoste-ai murit
Pentru noi toți, O, Doamne
Nici crucea n-a putut, nici cuiul cel bătut, nu, Doamne
Nimic nu te-a legat, ci singur Tu te-ai dat
Din dragoste de oameni.

Adrian Bucur s-a dus după Jivan

Adrian Bucur, şi el fost component al lotului naţional, s-a retras din gimnastică înainte de a apuca să aibă performanţe notabile. Alin Jivan l-a convertit la credinţă. “El a venit prima dată la noi, la penticostali, prin 2011. L-am luat cu mine. I-a plăcut foarte mult și nu numai că a continuat să vină, dar a și trecut la penticostali, pentru că, așa cum îmi spunea, acolo l-a regăsit pe Iisus”, ne-a destăinuit Alin.

Oana Ban e misionar în Cipru

Oana Ban (29 de ani), fostă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004 face parte din cultul Martorii lui Iehova. Imediat după ce s-a retras din gimnastică, Oana a început misionariatul la Cluj, alături de soțul ei. Chiar a declarat la un moment dat pentru Libertatea că această cale, a credinței, o definește. De aproape un an, Oana şi soțul se află în Cipru, unde fac misionariat voluntar. O persoană apropiată lor ne-a dezvăluit că pentru a putea face acest lucru, cei doi și-au vândut mașina. “Din câte știu eu, ei, acolo, fac doar misionariat. Asta este ceea ce și-au dorit. Cea mai mare bogăţie a lor este cea legată de partea sufletească”, a precizat sursa Libertății.

Sabina Cojocar cântă în corul bisericii

După ce s-a retras din activitatea competițională, Sabina Cojocar, fostă  campioană mondială în 2001, la Gent (Belgia), s-a dedicat antrenoratului și cultului baptist. Acum, la 29 de ani, predă gimnastica în Sibiu, la clubul sportiv unde ea însăși s-a format, iar în timpul liber cântă întru slava lui Iisus, pentru că s-a înscris în corul bisericii. Vocea ei frumoasă e foarte apreciată, umblă vorba.

Sabina a avut mai multe oferte de a pleca în străinătate pentru a antrena, dar a preferat să rămână în țară.

Urmărește-ne pe Google News