De Sorin Ion,

Americanca a revenit în competiții după ce suferise o accidentare serioasă la o cursă în Norvegia, unde a căzut de pe o creastă mai bine de 50 de metri și și-a rupt 12 oase.

Hillary Allen a ajuns la finalul TDS, o cursă de 145 de kilometri și peste 9.000 de metri diferență pozitivă de nivel din cadrul celui mai puternic eveniment de alergare montană pe distanță lungă din lume, Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB), pe locul doi, în spatele lui Audrey Tanguy, după 21 de ore, 52 de minute și 46 de secunde.

Nimic fenomenal până aici, dar americanca are o poveste fabuloasă în spate. În 2017, aproape a murit în timpul unei curse de 50 de kilometri desfășurate în Norvegia, lângă Tromso.

În timpul unei treceri pe o creastă stîncoasă, strâmtă, o piatră s-a desprins de sub picioarele ei, alergătoarea căzând în gol mai bine de 50 de metri. S-a lovit de pereții tăioși de mai multe ori, a leșinat de câteva ori, și-a fracturat spatele, coastele, bazinul, în total 12 oase fiind afectate.

În plus, și-a distrus ligamentele la unul din picioare, iar după 4 intervenții chirurgicale i s-a spus că e norocoasă că e în viață, că poate merge, dar nu va mai putea alerga niciodată.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

”Au fost momente în timpul recuperării când îmi spuneam că era mai bine să fi murit. Au fost două luni în care nu am putut merge, în care m-au ajutat alții să fac baie, să fac orice. E super, că acum, la aproape 2 ani după ce mi s-a spus că nu o să mai alerg vreodată, am terminat pe locul doi o cursă foarte lungă”, a precizat Allen.


Primul român la TDS, Ștefan Dan, pe locul 104

Poate cea mai tehnică cursă din cadrul UTMB, Sur les Traces des Ducs de Savoie (TDS) a primit un ”boost” în 2019, distanța sa fiind mărită de la 120 de kilometri la 145 de kilometri.

”Sunt zone expuse, zone frumoase, e o cursă foarte tehnică. Urcările au mers bine, am împins tare în bețe. Mi-a plăcut!”, ne-a spus Fane, care a ajuns la final după 27 de ore, 49 de minute și 9 secunde.

La UTMB, cel mai bun ultramaratonist român a abandonat

Cel mai bun român aflat la startul UTMB, cursa de 170 de kilometri și 10.000 de metri diferență pozitivă de nivel, Robert Hajnal, ocupantului locului 2 de anul trecut, nu a terminat cursa.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Aflat în contact cu zona din față a alergătorilor încă de la început, s-a ”stins” după kilometrul 130 și a fost nevoit ulterior să abandoneze după 143 de kilometri din cursă.

”Mi-a pus capac! M-am simțit neajutorat, umil”, ne-a spus Hajnal. Cursa a fost câștigată de spaniolul Pau Capell (20.19.07) și de americanca Courtney Dauwalter (24.34.26), cel mai bun român ajuns la final fiind Bartha Balint, care a terminat în 28 de ore, 47 de minute și 8 secunde.

FOTO : Thomas Bekker, UTMB

Citeşte şi:

18 ani de la atentatele din 11 septembrie, în urma cărora au murit aproape 3.000 de oameni din 90 de țări

Cum putea fi evitat accidentul provocat de Mario Iorgulescu. Experimentatul pilot de raliuri Titi Aur, despre cele trei reguli care trebuie respectate de toți cei care urcă la volan

Polonia va crește salariul minim pe economie la o mie de dolari până în 2023. ”Era forței de muncă ieftine s-a terminat”

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult