De Gabriel Chirea,

Libertatea: Sunteţi pregătiţi pentru meciul cu România?
Charles Leweck: Da, suntem pregătiţi să scriem istorie, să reuşim un nou rezultat bun pentru fotbalul luxemburghez. Vrem să plecăm din România măcar cu un punct, deşi ar fi fabuloasă o victorie. În ultimele cinci partide am pierdut de două ori cu Franţa, de fiecare dată cu 2-0, am învins Slovacia şi am remizat cu Algeria, deci venim cu un moral bun.
 
Ce ştii despre echipa naţională a României?
Sincer, mă aşteptam să-şi concretizeze statutul de favorită a grupei, alături de Franţa, dar jocul vostru nu e foarte bun. Ne-a pus antrenorul DVD-ul meciului cu Bosnia şi aţi jucat foarte slab, deşi Bosnia are o echipă foarte bună. Dintre fotbaliştii îi ştiu pe Mutu, care ne-a chinuit în urmă cu doi ani, Marica, Goian, Chivu şi Tamaş, şi ştiu că ultimii doi nu vor juca din cauza accidentărilor. Oricum, aveţi o valoare mult mai mare decât o arată cele două puncte acumulate până acum.
Cum v-aţi caracteriza jocul?
Nu este unul plăcut ochiului, dar e eficient pentru noi. Avem o echipă compactă şi ne apărăm foarte bine în sistemul 4-5-1. Este greu să trecem peste primele minute ale partidelor, atunci când adversarele forţează deschiderea scorului, dar ne mobilizăm bine de fiecare dată. Avem foarte mulţi jucători tineri, care evoluează şi pentru naţionala de tineret şi care au acumulat deja experienţă internaţională.
Cum e să fii component al unei echipe naţionale semiprofesioniste?
Noi suntem amatori şi avem în componenţă doar doi jucători profesionişti. Eu şi coechipierii mei suntem mândrii că putem juca pentru echipa naţională şi mi se pare fabuloas salariul anual pe care îl câştigă Chivu, cinci milioane de euro. Noi muncim pentru a ne întreţine, iar fotbalul îl facem de plăcere. Facem patru antrenamente pe săptămână. Muncim de la ora 9.00 la 15.00, apoi la 18.00 mergem la stadion.
Federaţia din Luxemburg angajează un manager. Răzvan Lucescu ar fi nimerit pentru acest post?
Deja avem un selecţioner bun, pe Luc Holtz, iar postul scos la concurs e pentru director tehnic al naţionalelor de tineret şi juniori. Am înţeles că poate fi ultimul meci la naţională pentru Lucescu, dar nu ştiu dacă ar fi bun pentru acest post, ar trebui să fie consultat preşedintele federaţiei noastre. Nu-l cunosc şi ştiu dacă s-ar potrivi postului.
Cât de diferită e România de Luxemburg?
Foarte, dar nu trebuie uitat că ţara mea e considerată cea mai bogată din Uniunea Europeană. Arhitectura şi infrastructura sunt total diferite, dar îmi place România pentru peisaje şi pentru oamenii primitori.
Rezultatele româniei cu Luxemburg
7-0 şi 4-0 în preliminariile CM 1998
3-0 şi 2-0 în preliminariile Euro 2008
Barman, organizator de evenimente, electrician
Mijlocaşii Charles (27 de ani), Alphonse (30 de ani) şi Jim Leweck (24 de ani) alcătuiesc cea mai importantă familiei fotbalistică din Luxemburg. În plus, familia Leweck e una dintre cele mai bogate din Marele Ducat.

Garajele si service-urile Leweck sunt ale unchiului, există şi supermarketurile Leweck, iar hotelul care le poartă numele e afacere de familie de aproape 40 de ani. Charles, Alphonse şi Jim Leweck, fratele cel mic, lucrează la hotelul familiei: primul e barman şi se ocupă de mentenanţă, al doilea organizează evenimente şi face rezervările, iar al treilea e electrician. Alphonse a reuşit chiar două goluri istorice: al victoriei din Belarus, 1-0 în 2007, şi al celei din Elveţia, 2-1 în 2008. Charles, Alphonse, care a ratat convocarea pentru meciul de la Piatra Neamţ, din cauza unei accidentări, şi Jim au fost vizitaţi de Libertatea în 2007, atunci când tricolorii băteau în Luxemburg cu 2-0 şi obţineau matematic biletele pentru Euro 2008. ”De atunci, ne-au crescut muşchii”, a glumit Charles.

Citeşte şi: „Citeşte şi: Îşi arată muşchii”

 

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente