MENIU CAUTĂ

Internaționalul român de rugby Adrian Motoc a semnat cu Agen, din Top 14 francez

Distribuie

Internaționalul român de rugby Adrian Motoc a semnat cu Agen, din Top 14 francez. Motoc (21 de ani), considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători români, a semnat un contract de doi ani, cu echipa SU Agen, care se află în primul eşalon valoric, Top 14, scrie site-ul FRR.

”Acest transfer este un pas important în cariera mea de sportiv. În cei trei ani petrecuţi la Racing am avut şansa de a mă pregăti atât fizic, cât şi tehnic la cel mai înalt nivel. Am avut ocazia de a mă antrena cu nume mari din rugbyul mondial modern, dar acum este momentul să debutez în campionatul francez de seniori. Agen este pentru mine o alegere foarte bună deoarece este un club care îţi permite să joci. Când am fost o săptămână la ei în teste, antrenorul pe grămadă mi-a zis că nu contează cine eşti, de unde vii sau ce vârsta ai, cât timp arăţi că eşti destul de bun pentru a fi în echipă, vei avea şansa să arăţi acest lucru în teren”, a declarat Motoc pentru site-ul FRR.

Motoc a debutat pentru naţionala de seniori a României în meciul test din noiembrie anul trecut cu Tonga. El a mai evoluat pentru ”Stejari” şi în acest an, în partida de la Buzău, împotriva Belgiei şi la Tbilisi, împotriva Georgiei, ambele din Rugby Europe Championship.

Internaționalul român de rugby Adrian Motoc a semnat cu Agen, 8 titluri în Franța!

Jucător de linia a doua, Motoc (1,97m şi 115 kg) a evoluat în ultimii trei ani la echipa de speranţe a clubului parizian Racing 92, unde s-a transferat in iunie 2015, de la clubul CSA Steaua. În plus, acesta a evoluat şi pentru echipa de seniori a celor de la Racing în câteva partide de pregătire.

Echipă din primul eşalon valoric francez, SU Agen se află în acest moment pe locul 11 în TOP 14. Agen a câştigat de opt ori titlul în Franţa, ultima finală disputată fiind în 2002, când a cedat în fata celor de Biarritz.

Citește mai multe despre Rugby pe Libertatea.

Comentarii