Mergi direct la conținut »
Interviu cu omul care își reproșează accidentarea Cristinei Neagu: "Tehnologic, mă simt vinovat!"
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Interviu cu omul care își reproșează accidentarea Cristinei Neagu: "Tehnologic, mă simt vinovat!"

Interviu cu omul care își reproșează accidentarea Cristinei Neagu: „Tehnologic, mă simt vinovat!”

Radu Cheregi, 55 de ani, analistul de performanță al echipei feminine de handbal a României, a declarat pentru site-ul EHF că se simte vinovat pentru accidentarea suferită de Cristina Neagu la genunchiul drept, în meciul cu Ungaria.

De Viorel Tudorache,

Căpitanul naționalei a ratat meciurile decisive pentru medalii la Euro 2018, din cauza unei rupturi a ligamentului încrucișat anterior: „Cred că accidentarea a apărut din cauza suprasolicitării”.

Libertatea: Domnule, Cheregi, de ce vă simțiți vinovat de accidentarea Cristinei Neagu?
Radu Cheregi: Mă simt vinovat din punct de vedere tehnologic, pentru că nu am folosit anumiți senzori în timpul antrenamentelor, care să depisteze starea de oboseală a jucătoarelor. Puteam face asta și de aceea mi-am asumat vina. Avem aparatură performantă și de acum încolo voi face mai mult. Staff-ul și conducerea Federației mă susțin, mi-au spus să nu-mi fac probleme.

Cristina s-a plâns de oboseală staff-ului?
Ea nu se plânge niciodată. A fost activă și a arătat ca un sportiv profesionist, care își cunoaște foarte bine limitele. Noi ca analiști de performanță încercăm să ajutăm sportivii cu informații necesare. Colaborăm cu antrenorul, cu medicul și cu fizioterapeutul.

Cum arătau parametri Cristinei Neagu înaintea accidentării?
Avea parametri de performanță. Ar fi fost bine să avem cifrele jucătoarelor de la cluburi, să știm cât de încărcate sunt. Aici există însă o ruptură tehnologică. Handbalistele care vin la lot și văd la ce nivel se lucrează trebuie să aibă curaj să ceară cluburilor la care evoluează să fie monitorizate cât mai bine. Nu putem îngrășa porcul în Ajun.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

FCSB face un gest uriaș pentru Cristina Neagu

Cum este colaborarea cu Martin Ambros?
Este un antrenor foarte experimentat, simte foarte bine jucătoarele. Face antrenamentele în funcție de informațiile pe care le primește de la membrii staff-ului.

Unde se află România din punct de vedere tehnologic față de marile puteri din handbal?
Suntem acolo, în top, iar cât voi fi la lot voi lupta să fim sus. Norvegia este cea mai tare, urmată de Franța. Norvegienii au un staff de 21 de persoane, care țin bine ascunse metodele de lucru. Cu toate astea, am distrus Norvegia, 31-23. Câteva zile, n-au știut pe ce lume sunt. Le vedeam prin hotel cum se uitau.

CSM București a anunțat cine va plăti operația și salariul Cristinei Neagu

Cristina Neagu pune accidentarea suferită la Euro 2018 pe seama oboselii: „Corpul mi-a cedat”.


Citește și: Secureanu vrea să o ducă pe „Vrăbi” în Italia, de Sărbători. Instanța e de acord, DNA se opune. Prima ieșire din țară, după ce a fost acuzat că a delapidat Spitalul Malaxa cu 2 milioane de lei

Close
Închide
  Close