Procurorii au sesizat, ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov cu privire la înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, dar şi confiscarea cauţiunii în cuantum de 22.300.000 lei (echivalent a 5.000.000 euro), iar astăzi, judecătorii au respins propunerea procurorilor. De asemenea, tot în şedinţa de vineri, Neculaie a cerut să fie cercetat în libertate, cerere care i-a fost respinsă.

Ioan Niculaie va fi cercetat într-un nou dosar: a comunicat cu doi inculpați

Din referatul întocmit de procurori a rezultat faptul că, omul dea faceri braşovean şi-a încălcat obligația impusă prin controlul judiciar sub cauțiune, în sensul că a comunicat în mod direct cu doi coinculpați.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, joi, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Ioan Neculaie, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare în formă continuată şi spălare de bani, constând în aceea că, în perioada mai – decembrie 2016, inculpatul, în calitate de manager al SC Prescon Piatra Mare SA, şi-a însuşit în mod nejustificat din casieria societății suma de 215.187,3 lei, iar o parte din această sumă (73.692,3 lei) a fost spălată de către inculpat prin procurarea de facturi fictive şi evidenţierea acestora în contabilitate.

Ioan Niculaie va fi cercetat într-un nou dosar: e eliberat pe cauțiune

„Cauza a fost reunită cu cea în care, prin ordonanţa din data de 18 martie 2016, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune față de același inculpat, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de evaziune fiscală, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la evaziune fiscală, pe o durată de 60 de zile, de la data de 19.03.2016 până la data de 17.05.2016, prelungită succesiv pînă la data de 13 martie 2017“, potrivit anchetatorilor.

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii
Recomandări

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii

 

Actele de urmărire penală în prezenta au fost făcute cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov și ale Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov.

Neculaie a fost arestat preventiv în 8 februarie 2016 pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani într-un dosar privind o evaziune fiscală de aproape 8 milioane de lei în urma unei presupuse investiţii privind o bază sportivă din Braşov. Ulterior, pe 18 martie a fost eliberat din închisoare pe o cauţiune de 5 milioane de euro.

Tolo: Cei în fața cărora mă înclin
Recomandări

Tolo: Cei în fața cărora mă înclin

 

Instanţa Tribunalului Braşov a respins cererea Parchetului de pe lîngă Tribunalul Braşov care a solicitat arestarea lui Ioan Neculaie în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, de delapidare şi spălare de bani. Omul de afaceri este acuzat în acest dosar că a prejudiciat statul cu aproape 8 milioane de lei, după ce firmele sale ar fi obţinut returnări ilegale de TVA, în urma vânzării unei baze sportive supraevaluate. Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a cerut instanţei înlocuirea măsurii de controlui judiciar cu arestul preventiv.
Procurorii au susţinut în motivare că Neculaie a luat legătura cu alţi inculpaţi din dosar, în pofida interdicţiei.

În plus, spun procurorii, pe perioada controlului judiciar, Neculaie ar mai fi comis şi alte infracţiuni, precum spălarea de bani şi delapidări. Neculaie a fost arestat preventiv pe 8 februarie 2016 şi a girat atunci cu hotelul Piatra Mare, în contul unei cauţiuni de 5 milioane de euro, pentru a fi eliberat sub control judiciar. Instanţa a respins, tot astăzi, şi cererea lui Ioan Neculaie care dorea să i se ridice controlul judiciar.

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică
HOROSCOP

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică