De Justin Gafiuc,

Posesor al unei colecții impresionante de mașini, reunite într-o expoziție permanentă la Otopeni, Ion Țiriac și-a îmbogățit, recent, parcul auto cu un exemplar impresionant.

Este vorba despre un pickup Shelby F-150, fabricat în 2018 în numai 500 de exemplare, cu multiple îmbunătățiri față de modelul de bază.

A apărut personal zilele trecute la volanul camionetei, la patinoarul din apropierea aeroportului „Henri Coandă”, unde a însoțit-o pe Nadia Comăneci la o descindere de câteva ceasuri la Academia „GymNadia”, găzduită de aceeași clădire.

Uriaș de 755 CP

Impresionant e că mastondontul poate dezvolta 755 cai-putere, folosind un motor V8 de 5 litri standard. Are o capotă unică de policarbonat și un sistem upgradat de admisie a aerului pentru a ajuta la optimizarea temperaturilor motorului în cele mai dificile condiții.

Interiorul supercamionetei lui Ion Țiriac

Amortizoarele Fox-Racing îl fac prietenos atât ca mașină de lux pe șosea, cât și ca model off-road pe teren accidentat, transformându-l într-un veritabil sport-truck party. Puterea și rafinamentul se regăsesc deopotrivă în Shelby F-150. Îmbunătățirile față de linia clasică sunt, bunăoară, la nivelul injectoarelor, al grilei de aer, anvelopelor sau amortizoarelor. Prețul de start ajunge la circa 100.000 de dolari.

Urmează un model upgradat în 2020

Iar în 2020, producătorul american pregătește lansarea unei versiuni mai strălucitoare a modelului, respectiv Shelby F-150 Super Snake Sport. Vor exista doar 250 de exemplare, iar motorul va putea ajunge la 770 CP!

Cel mai frapant lucru la aspectul exterior va fi renunțarea la caroseria cu patru uși, trecându-se la linia cu două uși, chiar dacă în zilele noastre nu mai sunt atât de populare mașinile desenate astfel. Shelby aduce însă în acest mod un tribut iconicului Ford F-150 SVT Lighting, produs în două perioade diferite: 1993-1995 și 1999-2004.

4,5 secunde

e durata de timp în care Shelby F-150 atinge viteza de 100 km/h

Nadia, în Mercedes-Maybach

Pe perioada celor câteva zile pe care le-a petrecut în România, Nadia Comăneci a avut la dispoziție mașini cu șofer puse la dispoziție de Ion Țiriac. Iar cea mai luxoasă limuzină utilizată a fost un Mercedes-Maybach S600, versiunea exclusivistă a lui S-Class.

Este o mașină care impresionează la exterior nu doar prin design-ul glamour, ci și prin lungime, 5,43m, care trădează un spațiu interior ultrageneros. Modelul are un motor V12 de 6 litri, dezvoltă 530 CP și poate ajunge la circa 200.000 euro!