Mergi direct la conținut »
”Italianul” Ștefan Gavril a lăsat kickboxingul pentru atletism. În vară va alerga, în premieră, la Naționalele României
Sport Libertatea > Sport

”Italianul” Ștefan Gavril a lăsat kickboxingul pentru atletism. În vară va alerga, în premieră, la Naționalele României

De Sorin Ion,

Site-ul de atletism 4run.ro prezintă povestea lui Ștefan Gavril, sportiv care a ajuns cu părinții în Italia, de la Brașov la Torino, în 2003, la 14 ani. Din 2012, după ce a făcut kickboxing, s-a apucat de atletism. A alergat un an din patru și pentru un club din Suedia. Dacă ar fi fost prezent la campionatele României, în 2015, s-ar fi luptat pentru un loc 5 la 1.500 de metri. Anul trecut, a luat licența în sociologie sportivă – cum poate ajuta atletismul la prevenirea criminalității juvenile! Anul acesta se antrenază foarte tare, pentru un loc bun la Naționale!

Ad placeholder

Ștefan Gavril, are 26 de ani, a fost observat de antrenorul Cosimo Rapallo, și, din septembrie 2012, a început atletismul la clubul Atletica71. Între timp s-a apucat de facultate, educație fizică, profil pentru care a renunțat în favoarea Științelor Politice și Sociale. Școala l-a dus în Suedia, în Umea, un mic orășel ”înghețat”, unde a plecat pentru a învăța mai bine engleza. A revenit în Italia, în septembrie 2014, ajungând la CUS Torino, sub îndrumarea lui Gianni Crepaldi. ”De atunci au început să apară și rezultatele”, spune Gavril.

Gavril s-a antrenat în același timp în care mergea și la facultate. A luat licența la finalul lui 2015 – cum poate ajuta sportul, în special atletismul, la prevenirea criminalității juvenile prin transmiterea valorilor și respectul regulilor -, an în care și-a stabilit și cele mai bune recorduri personale ale sale: 3.55:55, pe 1.500m, 1.55:20, pe 800m, 8.35:40, pe 3.000 de metri și 15.10:23, pe 5.000 de metri.

Citiți reportajul complet

În Italia de la 14 ani, kickboxer, acum atlet de top

Gavril care se simte cel mai bine pe pistă, în proba 1.500 de metri. Ștefan ajunge de obicei la un volum de 120 de kilometri pe săptămână, rar 140, antrenându-se de mai mult de 7 ori pe săptămână,

Condamn dopajul. Pentru mine cine a greșit nu ar trebui reintegrat în sport. Rusia este deocamdată singura țară pedepsită în totalitate, cred că sunt lucruri știute de mult timp care doar acum au ieșit la iveală, cred că vor să demoleze sportul rusesc. Se are acces prea ușor la substanțe și nu știu cum așa de mulți campioni cad în această capcană. Șarapova a fost prinsă și ea dar cred că dacă ar fi testați mai mulți tenismeni ar fi găsiți și alții.

Ștefan Gavril a reușit în acest an să devină atletul CSM Cluj și astfel poate participa și la competițiile interne. E deja cu gândul la Campionatul Național din 16-17 iulie

Ștefan Iulius Gavril, la foc automat

 • Are trei porecle: Rică – în România (de când era mic), Julio sau Vampiro – în Italia. De ce Vampiro? Pentru că de câte ori spune că este din Brașov, trebuie să adauge și castelul Dracula la descriere.
 • Are o soră, Ramona (36 de ani), care locuiește în Brașov.
 • Hobby – muzică, GTA5 la PS, mers la sushi cu prietenii și prietenele.
 • Nu are prietenă, acum se concentrează pe studii și pe sport.
 • La bunici, la Harja sau la Heleșteni, petrecea timpul la gârlă, la pescuit sau la pădure. Uneori se ducea cu verișoara lui Carmen să caute plante pentru ierbar.
 • Nu mai ascultă muzică la antrenamente, o făcea la început. Acum, doar la încălzirea de dinaintea concursurilor. Trebuie să fie melodii ritmate, rock tare sau rap motivant!
 • Suplimente ia doar vara, masaj nu a făcut niciodată. Folosește un ”făcăleț” seara, după antrenamente.
 • De obicei mănâncă orice, înghețată, pizza, etc. Doar în zilele când trebuie să ”apese pe accelerație” mănâncă mai controlat, de exemplu: biscuți cu miere sau dulceață, la micul dejun, orez, la prânz, puțină carne și salată, la cină.
 • Mama lui a participat la concursuri școlare de atletism, la curse de 400 de metri, dar apoi nu a continuat.
Ad placeholder

Ștefan Gavril, PB

 • 1.500m – 3.55:55 (2015)
 • 800m – 1.58:97 (2015)
 • 3.000m – 8.35:40 (2015)
 • 5.000m – 15.10:23 (2015)
 • 10k șosea – 30.47 (10 aprilie 2016, a trecut 5k în 15:09!)

Rezultate Campionatul Național de Atletism 2015, Top 5, la 1.500m

 • Ioan Zăizan – 3.43:36
 • Cristian Vorovenci – 3.49:70
 • Valentin Drăgușin – 3.50:24
 • Alex Staicu – 3.53:91
 • Mădălin Gheban – 3.55:38

Ștefan Gavril, kickboxing

Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
PARTENERI - GSP.RO
Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
S-a întâmplat azi-noapte, la priveghiul lui Emi Pian! Gestul care i-a șocat pe toți cei prezenți
PARTENERI - PLAYTECH.RO
S-a întâmplat azi-noapte, la priveghiul lui Emi Pian! Gestul care i-a șocat pe toți cei prezenți
Horoscop 6 august 2020. Berbecii simt nevoia să își recapete, măcar parțial, echilibrul
HOROSCOP
Horoscop 6 august 2020. Berbecii simt nevoia să își recapete, măcar parțial, echilibrul
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close