Mergi direct la conținut »
Italienii se inspiră de la Campionatul Mondial. Spray-ul cu spumă ajunge şi în Serie A
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Italienii se inspiră de la Campionatul Mondial. Spray-ul cu spumă ajunge şi în Serie A

Italienii se inspiră de la Campionatul Mondial. Spray-ul cu spumă ajunge şi în Serie A

”Metoda spray-ul”, folosită la Campionatul Mondial de fotbal 2014, din Brazilia, ajunge şi într-o întrecere importantă din Europa.

Conducătorii Comisiei de Arbitri din cadrul Federaţiei Italiene de Fotbal au decis ca, din sezonul 2014-2015, ”fluieraşii” să folosească spray-ul cu spumă pentru a delimita locul din care trebuie să se execute o lovitură liberă şi distanţa pe care sunt obligaţi să o respecte jucătorii echipei penalizate. ”Spray-ul a făcut minuni la Mondialul din Brazilia şi a rezolvat multe probleme. Am decis să folosim şi noi această metodă”, a anunţat Marcello Nicchi, şeful arbitrilor din Italia.

Cristian Balaj, unul dintre cei mai buni arbitri români la ora actuală, nu este încântat de ”metoda spray-ul”. ”Un arbitru care ştie să se impună nu are nevoie de spray. În momentul în care pui un gard în faţa jucătorilor, atunci gardul are autoritate, nu arbitrul. Ca să facem diferenţa dintre arbitrii cu personalitate, care sunt respectaţi, şi ceilalţi, această distanţă ajută mult. Dacă avem spray-ul, suntem egali toţi şi nu mai putem vorbi despre autoritate”, a spus Balaj, într-un interviu acordat site-ului emaramures.ro.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close