Mergi direct la conținut »
Karate Kyokushin: Raluca Jianu ţinteşte al treilea titlu mondial la kata
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Karate Kyokushin: Raluca Jianu ţinteşte al treilea titlu mondial la kata

Karate Kyokushin: Raluca Jianu ţinteşte al treilea titlu mondial la kata

Cea mai titrată luptătoare de kata din lume, Raluca Jianu, dublă campioană mondială şi sixtuplă campioană europeană, revine pe tatami la sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul Campionatelor Mondiale Feminine de la Tokyo, acolo unde are ca obiectiv cucerirea celui de-al treilea titlu din carieră, informează Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact printr-un comunicat.

„Am revenit mai motivată ca niciodată şi nu concep să nu obţin aurul. Simţeam nevoia unei competiţii majore, dar şi rivalitatea cu niponele. Cu siguranţă, cu ele va trebui să lupt pentru titlul mondial”, a spus sportiva care şi-a trecut în cont şi de şase ori aurul european între 2004 şi 2010.

România, prin Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact (FRAMC), va mai avea un reprezentant în Japonia, pe Julio Dieguez Papi, de origine spaniolă, care a obţinut centura neagră în vara trecută, la Constanţa, chiar de la legendarul luptător de kyokushin şi K-1, brazilianul Francisco Filho. Papi va participa la Turneul Internaţional al Prieteniei, o competiţie care se va desfăşura simultan cu Mondialele feminine.

Delegaţia tricoloră va fi condusă de preşedintele FRAMC, Dorel Bulearcă, iar din ea face parte şi arbitrul Radu Munteanu. În total, peste 1.500 de sportivi din întreaga lume s-au înscris la competiţiile care au loc pe 18 şi 19 aprilie la celebra arenă Tokyo Dome.

Close
Închide
  Close