De Ciprian Iana,

Pentru această acțiune a fost convocat, surprinzător, Alexandru Mihai Coman, un puști de 14 ani, care este lider în Europa la categoria sa de vârstă.

Prin această convocare, Alexandru Mihai Coman devine cel mai tânăr tenismen român din istorie chemat la echipa de Cupa Davis.

Până la Alexandru Mihai Coman, cel mai tânăr sportiv român convocat la echipa de Cupa Davis era Răzvan Sabău, la aproape 15 ani și zece luni.

Multiplu campion național, lider la categoriile de vârstă Under 14, dar și Under 16, Alexandru Mihai Coman a cucerit anul trecut prestigioasa întrecere „Eddie Herr International Junior Tennis Championships”, competiție care a avit loc în Florida, Statele Unite ale Americii.

Cel mai bun jucător al Europei la 14 ani, Alexandru Mihai Coman va împlini 15 ani pe 15 ianuarie.

”Visul meu este să fiu numărul 1 mondial și să intru în istorie. Sper că până la 25 de ani să ajung numărul 1 mondial”, a declarat Alexandru Mihai Coman pentru Agerpres.

Dacă România se va impune în partida cu China, programată în martie, la Piatra Neamț, tricolorii vor mai disputa un play-off, în luna septembrie, fază în care vor evolua și echipele naționale care nu s-au calificat la turneul final.

Turneul final al Cupei Davis va avea loc la Madrid (Spania). La această competiție s-au calificat direct Spania, Canada, Rusia și Marea Britanie, în timp ce Franța și Serbia au primit wild card-uri.

FOTO: Alexandru Mihai Coman – Facebook

Citeşte şi:

Stefanos Tsitsipas și-a lovit tatăl cu racheta de tenis!

Simona Halep se simte bine în Australia! Mesajul postat de sportivă din țara devastată de incendii

Meciurile de tenis de la Australian Open ar putea fi suspendate: ”Monitorizăm în timp real calitatea aerului”