Laurențiu Roșu, fost handbalist și fost conducător al clubului Steaua în anii fierbinți în care echipa de fotbal a ajuns pe mâna lui Gigi Becali, susține că CSA Steaua a scăpat la „mustață” de desființare.

Într-o carte apărută în decembrie 2017, Laurențiu Roșu l-a apărat pe Gigi Becali, lucru care „contravine” punctului de vedere exprimat de MApN.

Chiar dacă evită să dea verdicte clare, Roșu susține că răul primordial s-a făcut când i s-a dat clubul lui Păunescu, că FCSB e Steaua și că echipa înființată în 2017 n-are cum să fie „adevărata” campioană a Europei din 1986.

Libertatea: Domnule Roșu, cartea dumneavoastră a creat destulă confuzie. Cele scrise acolo nu coincid cu punctul de vedere al celor de la CSA Steaua, care se luptă în justiție cu Gigi Becali?

Laurențiu Roșu: Nu e o odă pentru Becali. Eu am scris acolo ce s-a întâmplat, n-am inventat  nimic, n-am omis nimic. I-am trimis cartea și ministrului Mihail Fifor, ca să vadă ce s-a întâmplat, dar n-am primit niciun răspuns. Nici dacă a primit-o, nimic.

FCSB sau CSA? Care e adevărata Steaua?

Unde a jucat Lăcătuș? Unde era când a câștigat Cupa Campionilor Europeni? FIFA și UEFA pe cine recunosc adevărata Steaua? Unde spun aceste foruri că este palmaresul strâns în ani? De aici să înțeleagă fiecare ce vrea, nu mai trebuie să spun eu altceva.

Laurențiu Roșu, fostul comandant al clubului Steaua, a făcut noi dezvăluiri. Dacă nu pica Guvernul, adio CSA Steaua!

Cine sunt vinovații pentru situația în care a ajuns cea mai galonată echipă de fotbal din România?

Asta numai justiția poate să spună. Totul a început de la celebra Ordonoanță 66 semnată de ministrul Victor Babiuc și contrasemnată de premierul de atunci, Radu Vasile. Babiuc a vrut să distrugă CSA Steaua!

Când Gațu a refuzat să semneze desființarea clubului CSA Steaua, Babiuc l-a adus pe Cernat, om de carieră, coleg extraordinar, dar care n-avea nicio treabă cu sportul. Babiuc a vrut să desființeze toate secțiile și să le trimită prin alte orașe din țară unde mai erau grupări ale armatei.

Noroc că a căzut guvernul lui Radu Vasile, iar la MapN a venit generalul Chelaru. Altfel, acum nu mai exista CSA Steaua!

Cu echipa de fotbal ce s-a întâmplat atunci? Ce i-a dat Babiuc lui Păunescu?

I-a dat totul pe 20 de ani! Patrimoniu, terenuri, jucători – care costau cel puțin 10 milioane de dolari -, chiar și baza hipică. Ce nevoie ar fi avut echipa de fotbal de baza hipică? Totul cu titlu gratuit, pentru 20 de ani. Când văd că toți spun că Gigi Becali a luat clubul de la Armată… Nu, Gigi Becali l-a luat de la Păunescu.

Din ce ați scris dumneavoastră reiese că Gigi Becali nu prea punea preț pe acte. Credeți că din această cauză a fost prins descoperit în procesele ulterioare?

Am scris că Gigi era dintr-o bucată! Dar acei bani de care am pomenit au intrat prin fundație cu acte. N-am cum să știu ce s-a întâmplat după, ce acte s-au făcut când el a luat clubul de la Păunescu.

„I-am spus lui Talpan că a greșit”

Până acum, justiția a dat majoritatea hotărârilor în favoarea Armatei? Cum caracterizați activitatea juristului Florin Talpan?

Măsurile din justiție nu le comentăm, ci le respectăm. Înseamnă că Gigi Becali n-a avut acte. M-am întâlnit cu Talpan la club, acum vreun an și i-am zis că a greșit că n-a cerut tot din start: locul în prima divizie, siglă, palmares, tot.

Nu se mai ajungea la balamucul de azi. Nu era normal să recupereze totul? Eu așa zic. Nu marca, apoi numele, iar acum palmaresul și despăgubirile. Trebuia să ia locul în prima divizie, tot.

Credeți că Gigi Becali a dat bani negri ca să ia clubul? Echipa nu era ca un portofel cu care să fugă. A venit în casa armatei, echipa a mai jucat acolo ani buni. N-a știut nimeni că un infractor intra într-o unitate militară?

N-am de unde să știu dacă a dat bani negri. Sau dacă a dat vreo sumă de bani către MApN. Dar a închiriat stadionul cu acte! A dat bani celor de la MapN ca să închirieze stadionul. Asta se cunoaște. Eu am spus ce am știut, ce s-a întâmplat până prin 2003 – 2004.

După, nu cunosc. Mie mi s-a tras de la o hârtie pe care le-am dat-o ca să poată să înscrie echipa în Liga 1 și în cupele europene. Am fost prins între ciocan și nicovală. Dacă nu le dădeam, săreau toți pe mine! După ce le-am dat, m-au „executat”.

„Nu mai e nevoie de echipe departamentale!”

Când ați avut ultima întrevedere cu Gigi Becali?

Nu mai știu. Nu avem legături.

La meci când ați fost ultima oară?

La un meci cu Brașovul, în ultima etapă, când au câștigat campionatul (n.r. – ediția 2012 – 2013). La CSA merg la toate meciurile de handbal, de volei, la toate celelalte secții. La fotbal nu mă mai duc.

Cum se va termina acest scandal?

Nu știu cum se va termina. Justiția va decide. Cel mai bun final ar fi să se revizuiască Ordonanța 66. Acolo a fost răul inițial, când i-au dat totul lui Păunescu.

E normal să mai existe cluburi departamentale în 2018?

Nu e normal să existe cluburi departamentale în 2018. Nici FIFA și UEFA nu permit acest lucru și, din Liga 2 vor avea nevoie de un sponsor. E greu în ziua de azi cu sponsorii, dar cine știe, poate se va găsi. CSA Steaua, la câte secții ar, numai de o echipă de fotbal nu mai avea nevoie.

CITEȘTE ȘI: 

Ce spune Gigi Becali despre polițistul pedofil: „E posedat de demon. Cum să ai asemenea pofte dacă nu îți spune demonul?”

 

Urmărește-ne pe Google News
„Așa fac țăranii cocliți”, spunea Dana Budeanu. Reacția fotbalistului a stârnit hohote de râs. Ce a făcut
PARTENERI - GSP.RO
„Așa fac țăranii cocliți”, spunea Dana Budeanu. Reacția fotbalistului a stârnit hohote de râs. Ce a făcut
ȘOC! Reacția lui Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a ajuns la DNA. IREAL ce a spus
Playtech.ro
ȘOC! Reacția lui Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a ajuns la DNA. IREAL ce a spus
Cum pot fi cumpărate maşinile vândute de ANAF. Audi sau Volkswagen la preţ de câteva mii de lei
Observatornews.ro
Cum pot fi cumpărate maşinile vândute de ANAF. Audi sau Volkswagen la preţ de câteva mii de lei
Horoscop 22 ianuarie 2022. Scorpionii trebuie să se ferească de probleme suplimentare și să fie atenți la ceea ce spun
HOROSCOP
Horoscop 22 ianuarie 2022. Scorpionii trebuie să se ferească de probleme suplimentare și să fie atenți la ceea ce spun
După Ucraina, încă o țară se teme de un posibil atac al Rusiei. Reacția unui înalt oficial
Știrileprotv.ro
După Ucraina, încă o țară se teme de un posibil atac al Rusiei. Reacția unui înalt oficial
OFICIAL | Parma l-a cumpărat pe unul dintre cei mai buni fotbalişti de la Farul. Hagi, încă un transfer în străinătate
Telekomsport
OFICIAL | Parma l-a cumpărat pe unul dintre cei mai buni fotbalişti de la Farul. Hagi, încă un transfer în străinătate
FURMARK - cum să alegi blănurile naturale
PUBLICITATE
FURMARK - cum să alegi blănurile naturale