CSU Craiova – FCSB 2-5 VIDEO
Larie (66 – autogol), Kelic (72) / Gnohere (1), Teixeira (34), Fl. Tănase (62), Kelic (69 – autogol), Fl. Coman (83)

FCSB a început tare meciul de la Severin, un oraș luat cu asalt de numeroși iubitori ai fotbalului din Bănie. Francezul Gnohere a deschis scorul în chiar primul minut, apoi Teixeira l-a majorat. De acolo, totul a fost facil pentru FCSB, care a urcat pe primul loc în Liga 1, profitând de sincopa CFR-ului acasă, doar 0-0 cu Gaz Metan Mediaș, rezultat care vine după eșecul cu Viitorul, 0-1 la Constanța, și după eliminarea din Cupa României.

În Israel, s-a jucat, tot duminică seară, meciul F
C Ashdod – Hapoel Beer Sheva, scor 1-3 (VIDEO), după 1-0 la pauză (goluri Mauricio Cordeiro – 42 / Maharan Radi – 56, Anthony Nwakaeme – 63 și 86). Hapoel va fi adversara de joi ai ”roș-albaștrilor”, în Liga Europa. Meciul va avea loc de la ora 22.05, pe ”Arena Națională”. Deși au învins, cei de la Beer Sheva n-au făcut o primă repriză grozavă, jocul acestora fiind dezorganizat. Au avut și ghinion în minutul 2, când Broun s-a accidentat și a fost schimbat. După alte 15 minute s-a accidentat și Bitton, care a părăsit la rândul său terenul.

Liga I: FCSB, noul lider al clasamentului, după 5-2 cu CS Universitatea Craiova.

Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Recomandări
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație

FCSB a urcat pe primul loc în clasamentul Ligii I de fotbal, după ce a învins-o pe CS Universitatea Craiova cu scorul de 5-2 (2-0), duminică seara, în deplasare, la Drobeta-Turnu Severin, într-o partidă din etapa a 16-a.

Meciul a început practic de la scorul de 1-0 pentru oaspeți, care au marcat în secunda 45, prin francezul Harlem Gnohere, care a trimis la colțul scurt, din pasa lui Florin Tănase.

FCSB a dominat în continuare jocul și a mai ratat ocazii mari de gol prin Budescu (7) și Gnohere (9). Prima oportunitate a craiovenilor a venit abia ]n min. 31, când Datkovic a ratat lovitura de cap din 6 metri.

Două minute mai târziu, oaspeții își dublau avantajul, prin Filipe Teixeira, care a reluat, nemarcat, la centrarea lui Momcilovic.

În repriza secundă s-a jucat cu garda jos, aproape, oaspeții ratând alte două mari șanse de gol, prin Budescu (56) și Enache (61), înainte ca Tănase să marcheze al treilea gol (62), la capătul unei acțiuni personale.

Universitatea a mai avut o ocazie, prin Băluță (63), dar șutul său a trecut pe lângă poartă. Alibec, revenit în lotul ”roș-albaștrilor” după ce a fost exclus o perioadă, a trecut pe lângă gol (65).

Oltenii au redus din diferență în min. 66, când mingea șutată de Burlacu a fost deviată în propria poartă de Larie.

Schițele unei crime puse la cale de un fost procuror, care dorea să scape de nevastă, au mai băgat, după 13 ani, un complice la pușcărie
Recomandări
Schițele unei crime puse la cale de un fost procuror, care dorea să scape de nevastă, au mai băgat, după 13 ani, un complice la pușcărie

Apoi, în decurs de câteva minute, fundașul croat Kelic a marcat în ambele porți, mai întâi a fost au autogol la centrarea lui Alibec (69), iar apoi a reluat în plasa porții lui Niță, la centrarea lui Gustavo.

Micuțul Băluță l-a pus la încercare pe portarul Niță în două rânduri, cu lovituri cu capul (77), iar apoi Coman a marcat ultimul gol al partidei (83), cu capul, din centrarea lui Larie.

FCSB a mai ratat două ocazii mari până la final, prin Ov. Popescu (87) și Alibec (90).

Ultima victoria a Craiovei în fața ”roș-albaștrilor” (Steaua — FCSB) datează din septembrie 2002, când FC Universitatea se impunea cu 3-1.

În tur scorul a fost egal, 1-1.

CSU Craiova a suferit a doua înfrângere din acest campionat și cea mai drastică, punând capăt unei serii de șase etape fără eșec. Craiovenii nu au nicio victorie în ultimele trei jocuri de acasă (două egaluri, un eșec).

FCSB e neînvinsă de șapte etape (cinci victorii, două egaluri).

CS Universitatea Craiova — FCSB 2-5 (0-2) 
Au marcat: Andrei Burlacu (66), Renato Kelic (72), respectiv Harlem Gnohere (1), Filipe Teixeira (33), Florin Tănase (62), Renato Kelic (69, autogol), Florinel Coman (83). 
Drobeta-Turnu Severin — Stadionul Municipal: 10.000 spectatori

Liga I — etapa a 16-a

Au evoluat echipele: 
CS Universitatea: 1. Nicolae Calancea — 20. Niko Datkovic (30. Radoslav Dimitrov, 58), 6. Renato Kelic, 2. Tiago Emanuel Almeida Ferreira — 27. Ivan Martic, 5. Vladimir Screciu (3. Marius Briceag, 84), 8. Alexandru Mateiu, 11. Nicușor Bancu — 7. Gustavo Di Mauro Vagenin, 10. Alexandru Băluță (căpitan), 28. Alexandru Mitriță (36. Andrei Burlacu, 63). Antrenor: Devis Mangia. 
Rezerve neutilizate: 51. Miodrag Mitrovic — 9. Mihai Roman II, 56. Valentin Mihăilă, 44. Hrvoje Spahija.

FCSB: 1. Florin Niță — 44. Gabriel Enache, 3. Ionuț Larie, 4. Mihai Bălașa, 15. Marko Momcilovic — 23. Ovidiu Popescu, 6. Dragoș Nedelcu (5. Mihai Pintilii, 76) — 80. Filipe Teixeira, 11. Constantin Budescu (17. Florinel Coman, 73), 10. Florin Tănase (căpitan) — 9. Harlem Gnohere (7. Denis Alibec, 52). Antrenor: Nicolae Dică. 
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 8. Lucian Filip, 12. Junior Morais, 98. Dennis Man.

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenți: Vasile Marinescu (București), Ovidiu Artene (Vaslui); arbitru de rezervă: Andrei Antonie (București) 
Observatori: Corneliu Fecioru (București) — CCA, Ioan Mironaș (Piatra Neamț) — LPF 
Cartonașe galbene: Larie (16), Kelic (27), Tănase (73), Pintilii (89).

ECHIPELE

CS U Craiova: Calancea – Datkovici, Kelici, Ferreira – Martici, Screciu, Mateiu, Bancu  – Gustavo, Băluță (C), Mitriță
Rezerve: Mitrovici, Briceag, Roman, Radoslav, Burlacu, Mihăilă, Spahija

Cum să trăiești într-o lume pe care nu poți s-o înțelegi, deși nu ești prost și nici resemnat?
Recomandări
Cum să trăiești într-o lume pe care nu poți s-o înțelegi, deși nu ești prost și nici resemnat?

FCSB: Niță – Enache, Larie, Bălașa, Momcilovici – Nedelcu, Ov. Popescu – Teixeira, Budescu, Fl. Tănase (C) – Gnohere
Rezerve: Stăncioiu, Man, Alibec, Morais, Filip, Pintilii, Fl. Coman

CS Universitatea Craiova

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Concordia Chiajna cu scorul de 2-1 (1-0), în deplasare, într-un meci din etapa a 15-a a Ligii 1 Betano. Echipa antrenată de Devis Mangia a deschis scorul prin Alexandru Băluță (31), la capătul unei faze, la care au mai participat Alexandru Mateiu și Marius Briceag.

Ilfovenii au forțat pe final și au reușit egalarea, în minutul 87, prin Andrei Marc, care a împins balonul în plasă la în urma unei lovituri libere. Echipa din Bănie a obținut victoria în prelungiri, când fundașul croat Ivan Martić (90+2) a marcat cu un șut în vinclu, după un luft în propriul careu al lui Manasse Enza-Yamissi.

“Alb-albaştrii” au profitat de înfrângerea liderei CFR Cluj la Ovidiu, unde a pierdut cu 1-0 în fața Viitorului, astfel ca s-a apropiat la un singur punct de aceasta. După 15 meciuri disputate, CS Universitatea Craiova se află pe locul 3 în clasament, având 32 de puncte, după CFR Cluj 33 puncte și FCSB tot 32 de puncte.

Până acum, echipa a din Bănie avut 9 victorii, 5 rezultate de egalitate și o singură înfrângere, cea de la Cluj cu CFR (1-2). Oltenii au jucat de 9 ori în Liga 1 Betano cu FCSB, însă nu au reușit să câștige niciodată, având 2 rezultate de egalitate și 7 înfrângeri. Pe teren propriu, Craiova are un egal și 3 înfrângeri consecutive în partidele cu steliştii.

Meciul cu Steaua ar fi trebuit să fie o sărbătoare în Craiova, pentru că urma să fie inaugurat noul stadion, însă până la urmă nu a fost posibil să se joace pe “Arena leilor” sau noul “Oblemenco”, pentru că organizatorii nu au fost în stare să termine totul la timp. Până la urmă, noul stadion va fi inaugurat într-un meci amical cu cehii de la Slavia Praga.

Gazdele nu poți conta pe mijlocașul central italian Fausto Rossi şi atacantul Jovan Marković, ambii fiind accidentaţi. Va reveni după două etape de suspendare mijlocaș ofensiv Alexandru Mitriță, care nu a jucat cu CSM Politehnica Iași şi Concordia Chiajna, după ce a fost eliminat în partida de la Timișoara cu ACS Poli.

Mai trebuie de spus că oltenii și-au întărit lotul cu un jucător nou, este vorba despre fundașul central Răzvan Popa, în vârstă de 20 de ani, care a jucat la Internazionale Milano și Real Zaragoza. Acesta a venit la Craiova liber de contract şi a semnat pentru o perioadă de 5 ani.

Jucătorii au moral bun, pentru că vin după 3 victorii consecutive în campionat și una în Cupa României, unde au reușit marți să o elimine în 16-imi pe Sepsi Sfântu Gheorghe, cu scorul de 2-0, la Braşov.

Echipa probabilă

Calancea
Kelić, Datković, Tiago Ferreira
Martić, Mateiu, Zlatinski, Bancu
Gustavo, Băluţă, Burlacu

Antrenor: Devis Mangia

FCSB

FCSB a surclasat-o pe ACS Poli Timișoara cu scorul de 7-0 (3-0), pe Arena Națională din Capitală, într-un meci din etapa a 15-a a Ligii 1 Betano. Harlem-Eddy Gnohéré a reușit un hat-trick (13, 41, 63), Florinel Coman a marcat primele sale goluri pentru “roș-albaștri” (34, 48), Ionuț Larie a înscris și el în premieră pentru FCSB (61), iar Florin Tănase a închis tabela (85 penalty).

FCSB a reușit cel mai mare scor înregistrat în acest campionat. Steliștii au profitat de înfrângerea CFR-ului la Ovidiu (0-1 cu FC Viitorul) și s-au apropiat la un singur punct de lidera campionatului.

După 15 etape disputate, formația antrenată de Nicolae Dică are 32 de puncte în clasament, cu unul mai puțin decât CFR Cluj, fiind la egalitate cu CS Universitatea Craiova, care are tot 32 de puncte. Bilanțul de până acum al Stelei este de 9 victorii, 5 rezultate de egalitate și o singură înfrângere, cea de la Ovidiu cu FC Viitorul (0-1).

Va urma un meci important Drobeta Turnu Severin cu CS Universitatea Craiova, una dintre contra-candidate la titlu. Steliștii și-ar fi dorit să joace pe noul stadion din Craiova, însă nu s-a putut datorită incompetenței.

Jucătorii au un moral foarte bun, pentru că au reușit să câștigi cu 7-0 în fața lui ACS Poli Timișoara și să se califice în optimile de finală ale Cupei României, după ce au eliminat-o pe Sănătatea Cluj cu scorul de 6-1. Apărarea merge în continuare foarte bine, fiind cea mai bună din Liga 1 Betano, la fel şi atacul.

Ar fi bine pentru FCSB să obțină un rezultat pozitiv cu CSUC, pentru că va urma joi un meci important în Europa League cu Hapoel Beer Sheva, care trebuie câştigat, pentru că poate aduce matematic calificarea în primăvara europeană. Oaspeții nu vor putea conta pe fundașul dreapta Romario Benzar, care este accidentat și va lipsi mai multe meciuri.

Cu probleme medicale sunt și stoperul sârb Bogdan Planić și închizătorul Mihai Pintilii, însă ultimul probabil va fi recuperat până la ora meciului. Va reveni în lot atacantul Denis Alibec, care nu au jucat cu Hapoel Beer Sheva, ACS Poli Timișoara și Sănătatea Cluj, fiind pedepsit de antrenorul Nicolae Dică pentru indisciplină, însă acesta nu va mai fi căpitanul echipei.

Echipa probabilă

Fl. Niţă
Enache, Larie, Bălaşa, Júnior Morais
Nedelcu, Ov. Popescu
Man, Budescu, Fl. Tănase
Gnohéré

Antrenor: Nicolae Dică

Meciurile all-time din Liga 1:

02.08.2014: Steaua Bucureşti – CS Universitatea Craiova 3 – 1 (Etapa 2)
Au marcat: 1-0 Adrian Popa (3), 2-0 Lucian Sânmărtean (34), 3-0 Fernando Varela (90+3), 3-1 Andrei Ivan (90+4)

01.03.2015: CS Universitatea Craiova – Steaua Bucureşti 0 – 0 (Etapa 19)
Au marcat: –

23.08.2015: CS Universitatea Craiova – Steaua Bucureşti 1 – 2 (Etapa 8)
Au marcat: 0-1 Nicuşor Stanciu (18), 1-1 Bogdan Vătăjelu (39 penalty), 1-2 Grégory Tadé (85 penalty)

06.12.2015: Steaua Bucureşti – CS Universitatea Craiova 2 – 0 (Etapa 21)
Au marcat: 1-0 Paul Papp (81), 2-0 Grégory Tadé (83)

02.10.2016: Steaua București – CS Universitatea Craiova 2 – 1 (Etapa 11)
Au marcat: 1-0 William De Amorim (17), 1-1 Bogdan Vătăjelu (41), 2-1 Fernando Boldrin (75 penalty)

18.02.2017: CS Universitatea Craiova – Steaua București 1 – 2 (Etapa 24)
Au marcat: Hristo Zlatinski (34 – penalty), respectiv Mihai Pintilii (24), Gabriel Enache (79)

09.04.2017: CS Universitatea Craiova – Steaua Bucureşti 0 – 1 (Etapa 5, play-off)
A marcat: 0-1 Eddy Harlem Gnohéré (73)

13.05.2017: Steaua Bucureşti – CS Universitatea Craiova 3 – 0 (3-0)
Au marcat: 1-0 Denis Alibec (18), 2-0 Denis Alibec (42), 3-0 Antonio Jakoliš (44)

30.07.2017: FCSB – CS Universitatea Craiova 1 – s1 (Etapa 3)
Au marcat: 0-1 Alexandru Băluță (28), 1-1 Eddy-Harlem Gnohéré (62)

CITEȘTE ȘI: 

Simona Halep a primit trofeul pentru primul loc WTA: ”13 e numărul meu norocos!” | VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Rețeta de post Lidl. Supa de legume pe care ai să o faci mereu. Are ingrediente ieftine, e delicioasă și gata în câteva minute
FANATIK.RO
Rețeta de post Lidl. Supa de legume pe care ai să o faci mereu. Are ingrediente ieftine, e delicioasă și gata în câteva minute
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Libertateapentrufemei.ro
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
GSP.RO
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
Cele mai scumpe orașe din România. Oamenii plătesc bani grei pe chirie în aceste zone. Bucureștiul nu e în top 3
FANATIK.RO
Cele mai scumpe orașe din România. Oamenii plătesc bani grei pe chirie în aceste zone. Bucureștiul nu e în top 3
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Știrileprotv.ro
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Delia, o nouă apariție controversată. Cum s-a afișat artista! 'Doamna Delia, nu mai are mama cu ce să îmi trimită zacuscă și șorici în străinătate'
Unica.ro
Delia, o nouă apariție controversată. Cum s-a afișat artista! 'Doamna Delia, nu mai are mama cu ce să îmi trimită zacuscă și șorici în străinătate'
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Horoscop 28 martie 2024. Capricornii pot primi mesaje foarte interesante de la persoane pe care nu le consideră suficient de înzestrate
HOROSCOP
Horoscop 28 martie 2024. Capricornii pot primi mesaje foarte interesante de la persoane pe care nu le consideră suficient de înzestrate
RECOMANDĂRI