Naționala de fotbal a Lituaniei are în lotul pentru amicalul cu România, miercuri, ora 20:00, la Giurgiu, un jucător care evoluează în Liga a 3-a din Spania. Este vorba de fundașul-debutant Edvinas Girdvainis, 23 de ani, care evoluează la FC Marbella, locul 8 în Segunda B. 

Selecționerul Edgaras Jankauskas a avut 22 de jucători la primul antrenament efectuat pe stadionul Comunal din Berceni.  

Pe lângă Edvinas Girdvainis, mai sunt doi debutanți: Markas Beneta și Ovidijus Verbickas, ambii de la Atlantas, locul 2 în campionatul Lituaniei.

Vytautas Cerniauskas, portarul echipei Dinamo, și Deyvidas Matulevicius, atacantul de la FC Botoșani, au fost convocați în lotul echipei naționale a Lituaniei pentru meciurile cu România, programat la Giurgiu, pe 23 martie, și Rusia (26 martie).

Din lotul Lituaniei nu face parte, în schimb, portarul Giedrius Arlauskis, de la Espanol Barcelona, care n-a mai jucat de la partida cu Real Sociedad, scor 0-5. Iată tot lotul convocat de antrenorul Jankauskas, fostul mare atacant al acestei naționale:

Portari: Vytautas Cerniauskas (Dinamo Bucureşti), Emilijus Zubas (Podbeskidzie Bielsko-Biala/Polonia), Ernestas Setkus (Sivasspor/Turcia);

Fundaşi: Vytautas Andriuskevicius (Cambuur Leeuwarden/Olanda), Markas Beneta (Atlantas Klaipeda), Valdemar Borovskij (Lietava Jonava), Deividas Cesnauskis (FK Trakai), Georgas Freidgeimas (Irtîş Pavlodar/Kazahstan), Edvinas Girdvainis (Marbella/Spania), Linas Klimavicius (Zalgiris Vilnius), Tomas Mikuckis (Energhia Habarovsk/Rusia), Egidijus Vaitkunas (Zalgiris Vilnius);

INVESTIGAȚIE. Libertatea este în posesia unor documente din Bulgaria, acte interne ale companiei Eurohold, care arată ruta banilor scoși din România. Mâine, oferim publicului informațiile
Recomandări
INVESTIGAȚIE. Libertatea este în posesia unor documente din Bulgaria, acte interne ale companiei Eurohold, care arată ruta banilor scoși din România. Mâine, oferim publicului informațiile

Mijlocaşi: Andrius Bartkus (Atlantas Klaipeda), Tautvydas Eliosius (Zalgiris Vilnius), Donatas Kazlauskas (Atlantas Klaipeda), Vytautas Luksa (Zalgiris Vilnius), Saulius Mikoliunas (Zalgiris Vilnius), Mindaugas Panka (Hapoel Petah Tikva/Israel), Deimantas Petravicius (Nottingham Forest/Anglia), Vykintas Slivka (Den Bosch/Olanda), Arturas Zulpa (Tobol Kostanai/Kazahstan), Mantas Kuklys (Zalgiris Vilnius), Ernestas Veliulis (Suduva Marijampole), Ovidijus Verbickas (Atlantas Klaipeda);

Atacanţi: Deivydas Matulevicius (FC Botoşani), Lukas Spalvis (Aalborg BK/Danemarca), Fedor Cernych (Jagiellonia Bialystok/Polonia).

În lot se mai disting atacantul Lukas Spalvis (21 de ani), care a emigrat cu familia în Elveția pe când avea șase ani. A jucat la Freiburg, în Germania, și azi de la AaB, în Danemarca. Portarul Ernestas Setkus (30 de ani) e coleg cu Cristi Tănase, la Siva, în Turcia.

Federația Română de Fotbal prezintă o serie de reguli pe care fanii echipei naționale prezenți la partida de pe stadionul ”Marin Anastasovici” trebuie să le respecte.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive, completată cu Legea nr. 10/2012, ale Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, ale Legii nr. 126/1995, republicată, privind regimul materialelor explozive, ale Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, organizatorul de jocuri sportive stabilește regulile de conduită în stadion și poartă întreaga răspundere pentru respectarea lor.

Cine e în spatele AirConnect, cea mai nouă companie aeriană românească: un fost director Blue Air, un proprietar de aeroport și investitori din aviație, turism și imobiliare
Recomandări
Cine e în spatele AirConnect, cea mai nouă companie aeriană românească: un fost director Blue Air, un proprietar de aeroport și investitori din aviație, turism și imobiliare

Spectatorii care vor asista la jocul ROMÂNIA-LITUANIA, care se va disputa pe stadionul „Marin Anastasovici”, începând cu ora 20:00, sunt obligați să se comporte în conformitate cu legislația română și cu regulile enunțate în acest text. Încălcarea acestora poate duce la expulzarea contravenientului din stadion, poate declanșa punerea în aplicare a interdicției de acces în arenele sportive din România și poate atrage – după caz – răspunderea civilă, disciplinară, contravențională sau penală.

Obligațiile spectatorilor:

– să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizator și de forțele de ordine.

– să prezinte, la intrarea în arenă, biletul de acces și – la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor – actele de identitate (Carte de Identitate sau Buletin de Identitate); de asemenea, la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor, sunt obligați să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.

– să nu cumpere bilete în scop de revânzare și să nu le vândă la suprapreţ.

– să nu introducă în incinta arenei inscripții, embleme, pancarte, bannere, afișe, steaguri sau alte suporturi care conțin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conținut obscen sau care incintă la denigrarea țării, la xenofobie, la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.

Plafonare la un preț mai mare. Ce înseamnă înghețarea prețurilor RCA la nivelul lunii februarie 2023. Transportatori: „O țeapă dată de ASF”
Recomandări
Plafonare la un preț mai mare. Ce înseamnă înghețarea prețurilor RCA la nivelul lunii februarie 2023. Transportatori: „O țeapă dată de ASF”

– să nu introducă și să nu afișeze însemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.

– să se supună controlului corporal sumar și al bagajelor; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicția de a intra în stadionul „Marin Anastasovici” la jocul menționat.

– să nu pătrundă în incinta stadionului „Marin Anastasovici” sub influenţa drogurilor şi a substanţelor psihotrope, în stare vădită de beție, să nu introducă și să nu consume în stadion băuturi alcoolice;

– să ocupe locul înscris pe bilet.

– să nu fumeze în spațiul tribunelor; interdicția este valabilă și pentru persoanele care folosesc țigara electronică. Fumatul este permis doar în locurile special amenajate, în spatele Tribunei, în spatele Peluzei și pe platoul din lateralul Tribunei a II-a, spre peluză.

– să nu introducă în stadion bannere sau alte materiale de publicitate vizuală; este permis accesul în arenă doar cu steagurile naționale ale celor două țări, arborate pe suport din material plastic.

Sunt permise doar tobele cu o singură față. Portavocile și stațiile de amplificare sunt interzise.

– să nu escaladeze gardul inferior al tribunelor, spre terenul de joc, dar nici gardurile interioare de separare a sectoarelor din tribune și să nu se cațere pe balustrada care delimitează tribuna de terenul de joc.

– să nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucătorilor, forţelor de ordine sau în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc.

– să nu săvârșească fapte, acte sau gesturi obscene, să nu profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum și alte amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora; să nu scandeze refrene injurioase sau defăimătoare.

– să nu amenințe cu acte de violență forțele de ordine/stewarzii.

– să nu deţină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz.

– să nu introducă nici un fel de recipient pentru lichide, confecţionat din material plastic, sticlă sau similare (sticle, cutii, pet-uri, spray-uri, parfumuri etc).

– să nu provoace și să nu participe la scandal sau la acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, să nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalți spectatori, a oficialilor sau a jucătorilor.

– să nu se implice în nici un fel de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste.

– să nu îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii.

– să nu scrie, să nu deseneze pe pereţii sau pe gardurile stadionului, să nu dezlipească, să nu distrugă reclamele, anunţurile sau afişele expuse, să nu deterioreze, să nu ridice sau să nu mute semnele sau indicatoare amplasate de organizator.

– să nu distrugă ori să nu degradeze scaunele, balustradele sau alte elemente de mobilier.

– să nu aibă asupra lor obiecte care ar putea fi aruncate în terenul de joc (briceaguri, bile etc.) și nici obiecte de dimensiuni considerabile care ar putea fi folosite ca arme (umbrele, suporturi pentru steaguri confecționate din orice alt material exceptând plasticul, căști moto, huse pentru aparatura electronică etc.)

– să nu staționeze pe scări, pe căile de acces sau în dreptul căilor de evacuare.

– să părăsească imediat stadionul în cazul măsurii de evacuare impusă de forţele de ordine.

 

În plus față de cele menționate, sunt interzise în incinta stadionului „Marin Anastasovici” următoarele:

– tricouri sau alte obiecte de îmbrăcăminte înscripționate cu texte, desene, litere sau simboluri care – în opinia organizatorului – au înțeles obscen, discriminatoriu sau provocator.

– arme, muniții, torțe, materiale explozive, incendiare sau fumigene.

– dipozitive de șocuri electrice.

– orice fel de recipient cu gaze toxice, lacrimogene, halucinogene, sau substanțe incendiare.

– cuțite, șișuri ori alte obiecte confecționate special să taie sau să rănească.

– camere foto și video profesionale.

– vuvuzela.

– animale de companie.

La jocul ROMÂNIA-LITUANIA, accesul copiilor de orice vârstă în stadionul „Marin Anastasovici” se va face pe baza biletului de acces. 

Minorii sub 14 ani au acces în stadionul „Marin Anastasovici” doar însoțiți de o persoană majoră.

Întrucât arterele din jurul Stadionului „Marin Anastasovici” vor fi supuse unor măsuri de restricționare a traficului rutier, Federația Română de Fotbal face un apel către suporterii echipei naționale deținători de bilete să vină din timp la stadion pentru a evita formarea ambuteiajelor și pentru a participa astfel la fluidizarea accesului în arenă, în zona turnichetelor.

Porțile stadionului „Marin Anastasovici” se vor deschide la ora 18:00.

„Te face mai prost”. Celebrul doctor Mihail Pautov trage un semnal de alarmă: nu consuma asta
GSP.RO
„Te face mai prost”. Celebrul doctor Mihail Pautov trage un semnal de alarmă: nu consuma asta
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

China trădează Rusia?! Ce a făcut președintele Xi Jinping la Moscova, nici Putin nu a știut
Playtech.ro
China trădează Rusia?! Ce a făcut președintele Xi Jinping la Moscova, nici Putin nu a știut
Îți amintești de Marinela Nițu, iubita lui Miron Cozma? Cum arăta Marinela Nițu la 53 de ani, după ce s-a retras din showbiz
Viva.ro
Îți amintești de Marinela Nițu, iubita lui Miron Cozma? Cum arăta Marinela Nițu la 53 de ani, după ce s-a retras din showbiz
Românii care din 2035 vor ieşi cu 3 ani mai târziu la pensie. Speranţa de viaţă în ţara noastră este de 72 de ani
Observatornews.ro
Românii care din 2035 vor ieşi cu 3 ani mai târziu la pensie. Speranţa de viaţă în ţara noastră este de 72 de ani
ANM: „Ne aflăm cumva la pragul unui uragan”. O masă de aer polar a intrat în România
Știrileprotv.ro
ANM: „Ne aflăm cumva la pragul unui uragan”. O masă de aer polar a intrat în România
DOC dezvăluie ce nu s-a văzut la TV la Survivor România 2023: “E foarte ciudat”
FANATIK.RO
DOC dezvăluie ce nu s-a văzut la TV la Survivor România 2023: “E foarte ciudat”
FOTO | Ce făcea acest tânăr într-o parcare. Trecătorii au fost şocaţi când au văzut ce face şi cine este
Orangesport.ro
FOTO | Ce făcea acest tânăr într-o parcare. Trecătorii au fost şocaţi când au văzut ce face şi cine este
Adevărul din spatele divorțului dintre Deea și Dinu Maxer. Apropiații cuplului dau detalii din spatele ușilor închise
Unica.ro
Adevărul din spatele divorțului dintre Deea și Dinu Maxer. Apropiații cuplului dau detalii din spatele ușilor închise
Horoscop 29 martie 2023. Peștii sunt foarte activi și dornici de emancipare, poate chiar caută să aducă un pic de lux în existența lor
HOROSCOP
Horoscop 29 martie 2023. Peștii sunt foarte activi și dornici de emancipare, poate chiar caută să aducă un pic de lux în existența lor
Moda circulară ca mod de viață alături de Remix
PUBLICITATE
Moda circulară ca mod de viață alături de Remix