Mergi direct la conținut »
Maraton pe nisip la Mamaia! Fondurile sunt destinate copiilor autiști
Sport Libertatea > Sport > Maraton pe nisip la Mamaia! Fondurile sunt destinate copiilor autiști

Maraton pe nisip la Mamaia! Fondurile sunt destinate copiilor autiști

”Maratonul Nisipului” - ediția 2015 are o miză specială. Maratonul susține realizarea proiectului Spațiu Senzorial, prin care se urmăreste construirea acordarea de sprijin pentru 60 de copii autiști.

Toate încasările cursei Family Run (Maratonul Nisipului), cursă programată pe 29 martie 2015, pe faleza stațiunii Mamaia, vor fi directionate pentru implementarea acestui proiect. ”Spatiul Senzorial” va ajuta la dezvoltarea copiilor, le va asigura gândirea rațională, le va dezvolta abilitățile de manevrare și de îmbunătățire a capacităților de soluționare a problemelor.

Maratonul de la Malul Mării, ajuns la cea de-a doua ediție, rămâne și în acest an singura competiție de acest gen din Europa care se desfășoară pe nisip. Evenimentul sportiv este organizat de Asociația “Sanasport”, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Radio Constanța.

Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, incluzând trei probe (maraton, semimaraton și cursa de 10 km) și cursa Family Run (3 km), care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora. 

La prima ediție, cea de anul trecut, organizatorii au reușit să înscrie Constanța pe harta maratoanelor mondiale, adunând la start sute de participanți din România și din străinătate, precum și alte câteva sute de susținători. Cei interesați se pot înscrie pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.

Close
Închide
  Close