MENIU CAUTĂ
03 Aug. 2018 20:06

Marcel Răducanu colaborează cu Universitatea Politehnică Timișoara. Cei mai buni copii din România, la școala de fotbal a fostului internațional

Distribuie

Marcel Răducanu colaborează cu Universitatea Politehnică Timișoara. Cei mai buni copii din România, la școala de fotbal a fostului internațional.

Universitatea Politehnică Timişoara va colabora cu Şcoala de fotbal pe care fosta legendă Marcel Răducanu o deţine în Germania, la Dortmund, a anunţat, printr-un comunicat de presă, instituţia de învăţământ.

”Universitatea Politehnică Timişoara a primit vizita legendarului fotbalist Marcel Răducanu, care a avut o întrevedere cu rectorul instituţiei, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Şerban, un adevărat susţinător al sportului în general şi a celui din UPT în special. În cadrul întâlnirii s-au pus bazele unei colaborări a Şcolii de fotbal pe care Marcel Răducanu o deţine la Dortmund, în Germania, cu Universitatea Politehnică Timişoara”, se arată în comunicat.

Anual, celebrul fotbalist organizează la Timişoara Campusul ”Marcel Răducanu” pentru copiii din toată ţara, doritori să înveţe tainele fotbalului de la un maestru al acestui sport. Anul acesta este cea de-a şasea ediţie, iar cei mai buni au şansa de a participa la un stagiu de pregătire la Şcoala de Fotbal ”Marcel Răducanu” de la Dortmund. Odată stabilită această colaborare cu Universitatea Politehnica Timişoara, antrenamentele se vor desfăşura la baza ”Ştiinţa”.

Marcel Răducanu, fotbalistul anului în 1980

Marcel Răducanu a fost desemnat Fotbalistul Român al Anului 1980 şi este o glorie a Borussiei Dortmund. S-a născut la 21 octombrie 1954, la Bucureşti. S-a afirmat la Steaua şi apoi în naţionala României (21 de selecţii şi 3 goluri), marcând unul dintre golurile istoricei victorii a ”tricolorilor”, 2-1 cu Anglia în 1980. În anul următor a ales să ”rămână” în Germania Federală, unde trăieşte şi azi.

Cariera de jucător şi-a încheiat-o la Zurich, în 1990. Din anii ’90 a deschis o Şcoală de fotbal la Dortmund, participând, de-a lungul timpului, şi la competiţii juvenile în Timişoara. A fost unul dintre antrenorii care l-au ”şlefuit” pe Mario Goetze, marcatorul unicului gol al finalei CM 2014, Germania – Argentina 1-0 după prelungiri, noteazp Agerpres.


DOCUMENTE DIN INTERIOR: Guvernul ascunde proporțiile pestei porcine, harta Comisiei Europene cu evoluția focarelor înroșește tot mai mult din țară!

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii