MENIU CAUTĂ

Marele Paolo Rossi și-a lansat filmul vieții la București. Un puști român joacă rolul campionului mondial din 1982

Distribuie

Marele Paolo Rossi și-a lansat filmul vieții la București. Un puști român joacă rolul campionului mondial din 1982.

Momente emoționante pentru cel care a fost cel mai bun jucător al Mondialului spaniol din 1982, golgheterul turneului final și, nu în ultimul rând, campion mondial cu Squadra Azzurra.

Paolo Rossi are o poveste de film care nu putea scăpa unui regizor iscusit. Filmin Tuscany, Bradamante Entertainment şi Ambasada Italiei la Bucureşti au prezentat astă-seară, în prezența eroului, trailerul documentarului ”The heart of the champion”, care vorbește despre viaţa tumultoasă a campionului mondial de fotbal Paolo Rossi.

Samuel, actorul din România

Documentarul, realizat de regizorul Gianluca Fellini şi inspirat din cea mai vândută biografie a lui Paolo Rossi, cea scrisă de jurnalista Federica Cappelletti, povesteşte nu numai cariera sportivă a lui Paolo Rossi, marele protagonist al Campionatului Mondial din 1982, ci şi debuturile sale dificile, necunoscute marelui public.

Conferinţa de presă de prezentare a documentarului – a cărui realizare va fi finalizată în 2018 şi care va fi urmat de un lungmetraj în 2019 –  s-a desfășurat în buricul Bucureştiului, la Reşedinţa Italiei. Orfanii ONG-ului Parada, către care vor fi direcţionate o parte din încasările obţinute din film, sunt implicaţi în producţie.

De altfel, cel care joacă rolul principal este un puști român, Samuel. Copilul provine dintr-o familie cu probleme sociale, dar căruia i-a fost acordat un rol uriaș, tocmai pentru a-l face să trăiască visul puștiului Paolo. ”Mi-am dorit de mic să ajung fotbalist. Am trecut peste probleme și am învins”, a rostit, la microfon, Rossi, emoționat, astă-seară, privind cu gingășie spre Samuel.


Samuel îl joacă pe Paolo Rossi

La eveniment au participat, producătorii Michela Scolari, Ivo Romagnoli Gianluca Fellini, dar printre invitați s-au amestecat Massimo Pedrazzini, angajatul lui Gigi Becali la FCSB, și fostul internațional român Aurică Țicleanu, care activează la FRF.

În deschiderea întâlnirii, Rossi a vorbit despre fotbal cu jurnaliștii români. L-a indicat pe francezul Antoine Griezmann printre jucătorul care îi seamănă, ca stil de joc, și a fost amabil cu Cristi Chivu, despre care crede că poate ajunge antrenor la Inter Milano, într-o bună zi.

Paolo Rossi și-a adus aminte cu plăcere de copilărie. Pe când era o mână de om, după ce venea de la școală, micul Paolo se juca timp de opt ore fotbal, pe străzi și prin piețele din Prato, orașul în care s-a născut.

Ce poveste de film: contestat de toată lumea, a rupt norii în 1982!

Paolo Rossi (61 de ani), devenit un prieten al României, a revenit în București după patru ani. În decembrie 2014, fostul star al Italiei a acordat un interviu pentru ”Libertatea”, ocazie cu care și-a deschis sufletul. A povestit că a avut o menajeră din România, Liliana, cu care s-a înțeles de minune și cu care ținea legătura pe Skype. Paolo Rossi este o legendă în Italia. Pe când juca la Perugia, a fost implicat în celebru scandal ‘Totonero’, al blaturilor la pariuri. A susținut că este victima unei nedreptăți, dar a fost tras pe bară pentru trei ani. Suspendarea i-a fost redusă la doi ani, astfel că a revenit la timp, pentru a prinde lotul pentru Cupa Mondială din Spania. Contestat de jurnaliști și de suporteri, care nu-l vedeau a fi în formă, Rossi a fost susținut necondiționat de către selecționerul Enzo Bearzot. Iar răsplata a fost pe măsură: atacantul a marcat șase goluri la turneul final și a adus titlul în Cizmă. A fost desemnat de FIFA, în 2004, printre cei mai importanți 125 de fotbaliști aflați în viață.

Citește și:

EXCLUSIV / Paolo Rossi, unul dintre cei mai mari atacanți din istorie, ^face o dezvăluire SENZAŢIONALĂ

 

Citește mai multe despre Paolo Rossi pe Libertatea.

Comentarii