De Ciprian Iana,

După calcule, Mihai Covaliu a stabilit și ”norma” de medalii pentru sportivii noștri prezenți la Jocurile Olimpice de vară de anul viitor.

Astfel, Covaliu este convins că România poate câștiga ”sigur” opt medalii la Tokyo 2020, dar că se poate ca tricolorii să se întoarcă cu un maximum de zece medalii olimpice.

„Îmi doresc ca diferenţa între ceea ce ne propunem pe hârtie şi ceea ce va rezulta la Tokyo să nu fie una mare. Potenţialul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost atent analizat de Comisia Tehnică Olimpică pentru sportul de performanţă, iar verdictul a fost undeva în jurul a 6 medalii”, și-a început discursul Mihai Covaliu.

Prezent, luni, la un eveniment la COSR, Mihai Covaliu a adăugat: ”Din calculele mele personale cred că putem obţine cam 8 medalii, dar scenariul cel mai optimist, adică dacă toate gloanţele ajung la ţintă, putem vorbi de 10 medalii. Dar este o competiţie extrem de dificilă şi numai cine cunoaşte ce înseamnă Jocurile Olimpice poate spune un număr exact de medalii câştigate”.

Dacă șeful COSR a stabilot o ”normă” de maximum zece medalii, federațiile care vor trimite sportivi la JO 2020 au plusat la un maximum de 15 medalii.

Concret, Federația de Canotaj a anunțat 2 medalii, Federația de Scrimă 1-2 medalii, Federația de Box 1-2 medalii, Federația de Tenis de Masă 1-2 medalii, Federația de Scrimă 1-2 medalii, Federația de Lupte 1 medalie, Federația de Haltere 1 medalie, Federația de Tir 1 medalie, Federația de Atletism 1 medalie și Federația de Tenis 1 medalie.

Comisia Tehnică Olimpică a anunţat că în urma unei analize realiste România poate să califice în jur de 100 de sportivi.

Citeşte şi:

Mirel Rădoi, viitorul selecționer al României: Comunicatul Comisiei Tehnice a FRF

Unde se joacă Islanda – România, meci de baraj din Liga Națiunilor: ”Se discută acest subiect”

Răzvan Lucescu, prima reacție, după ce a câștigat Liga Campionilor Asiei: ”Lăsați-ne să ne bucurăm câteva zile”

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur