Ștefan Radu este în culmea fericirii! Lazio a reușit să încheie campionatul din Italia pe un loc de Liga Campionilor.

Echipa din ”Cetatea Eternă” a învins-o în ultima etapă, cu 4-2, în deplasare, pe Napoli și a încheiat sezonul pe locul 3.

Meciul de pe ”San Paolo” a fost unul dramatic. Oaspeții au deschis scorul după 33 de minute grație reușitei lui Parolo, iar Candevra a mărit avantajul lazialilor în prelungirile primei reprize. 

Napoli a redus din diferență în minutul 56 prin Higuain, iar Parolo și-a lăsat echipa în zece, după ce a primit două cartonașe galbene în doar câteva minute. Gazdele au profitat de omul în plus și au egalat prin Higuain. 

Cu 20 de minute înainte de final s-a restabilit egalitatea numerică pe teren, după ce Ghoulam a fost și el eliminat, tot pentru două galbene. În minutul 75, Napoli a avut ocazia să treacă în avantaj, la penalty-ul acordat de Gianluca Rocchi la intervenția lui Lulici asupra lui Maggio, însă Higuain a trimis peste poartă.

În minutul 85, Onazi a făcut 3-2 pentru echipa lui Stefano Pioli, iar Klose a dat lovitura de grație în prelungiri, din centrarea lui Ledesma.

După această înfrângere, Napoli a încheiat campionatul pe locul 5, fiind depășită în clasament și de echipa lui Ciprian Tătărușanu, Fiorentina. 

În schimb, Lazio revine în Liga Campionilor pentru prima dată în ultimii 8 ani.

 

Urmărește-ne pe Google News