Mergi direct la conținut »
Nicolae Stanciu a marcat pentru Al Ahly. Răzvan Lucescu a luat și Cupa Greciei cu PAOK
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Nicolae Stanciu a marcat pentru Al Ahly. Răzvan Lucescu a luat și Cupa Greciei cu PAOK

Nicolae Stanciu a marcat pentru Al Ahly. Răzvan Lucescu a luat și Cupa Greciei cu PAOK

Final pasionant de sezon în prima ligă de fotbal din Arabia Saudite, unde România are reprezentare consistentă.

Sâmbătă seară s-a disputat duelul echipelor de pe locurile 3 și 4, Al Shabab – Al Taawon.

S-a terminat 0-0, iar gazdele, antrenate de Marius Ninel Șumudică și cu Constantin Budescu pe teren din minutul 75 (l-a înlocuit pe titularul Fahad Zahim), sunt pe locul 3, cu 54 de puncte, urmate de Al Taawon, 53 de puncte. Pe 5 se află Al Ahly, cu 52 de puncte. 

În runda de sâmbătă, a 29-a (penultima), Al Ahly s-a impus cu 4-1 pe terenul celor de la Al Faysaly, scorul fiind deschis de Nicolae Stanciu, în minutul 11. Jucătorul născut la Alba Iulia a fost schimbat în minutul 87.

Al Ahly trage, la fel ca Al Shabab și ca Al Taawon, la locul 3, care reprezintă o miză importantă. Dacă primele două clasate merg direct în Liga Campionilor Asiei, formația care va închide podiumul va evolua în calificările competiției continentale.

Lupta pentru titlu este o ”afacere” între Al Nasr (67 puncte), antrenor portughezul Rui Vitoria, și Al Hilal (66 puncte), antrenor brazilianul Péricles Chamusca.

În ultima etapă, liderul joacă acasă cu Al Batin, locul 15, penultimul, și este la mâna lui pentru a triumfa.

Și alți stranieri s-au mișcat cu folos sâmbătă. Antrenorul Răzvan Lucescu a reușit eventul în Grecia cu PAOK Salonic. După titlu, a urmat Cupa Greciei, după 1-o cu AEK Atena (gol Chuba Akpom – 45).

 

 
 
Close
Close
Închide