Mergi direct la conținut »
Nicolae Stanciu ne vede calificați la Euro 2020 prin Liga Națiunilor: ”Sigur vom mai avea o șansă”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Nicolae Stanciu ne vede calificați la Euro 2020 prin Liga Națiunilor: ”Sigur vom mai avea o șansă”

Nicolae Stanciu ne vede calificați la Euro 2020 prin Liga Națiunilor: ”Sigur vom mai avea o șansă”

Naționala de fotbal a României va disputa ultimele două jocuri din preliminariile Euro 2020 cu Suedia, pe 15 noiembrie, la București și cu Spania, pe 18 noiembrie, la Madrid.

De Ciprian Iana,

Pentru a se califica direct la turneul final al Campionatului European de anu viitor, tricolorii trebuie să bată Suedia cu 1-0 sau la două goluri și să nu piardă în Spania.

” Trebuie să ne concentram pe meciul cu Suedia. Dacă nu batem Suedia, rezultatul din meciul cu Spania nu mai contează”, a avertizat Nicolae Stanciu.

Fotbalistul de 28 de ani de la Slavia Praga (Cehia) mizează și pe o variantă de rezervă, în cazul în care România va rata calificarea directă la Euro 2020: Liga Națiunilor.

” Sigur vom mai avea o șansă prin Liga Națiunilor. Chiar vorbeam și cu colegii de la echipa de club din naționala Cehiei. Au meci acasă cu Kosovo și trebuie să bată. Și ei au nevoie de o calificare la turneul final”, a dezvăluit Sutanciu.

Locul în Liga Națiunilor depinde de rezultatul meciului Cehia – Kosovo

În acest moment, pentru a prinde un loc de baraj în Liga Națiunilor, România depinde de rezultatul meciului Cehia – Kosovo, partidă care se va disputa joi, 14 noiembrie, de la ora 21.45, la Plzen, în grupa A din preliminariile pentru Euro 2020.

Cu două etape înainte de finalul preliminariilor, Cehia are 12 puncte, iar Kosovo 11, iar dacă gazdele întâlnirii de la Plzen bat, merg la turneul final.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

În acest caz, s-ar ”netezi” calea României, care, în cazul ratării calificării directe la Euro 2020 din grupa preliminară, ar fi beneficiara unui loc pentru barajele organizate de UEFA în Liga Națiunilor.

Concret, pentru ca România să prindă un loc de baraj e nevoie ca toate cele 20 de echipe calificate la Euro 2020 din preliminarii să fie clasate peste noi în clasamentul Ligii Națiunilor.

Cum România a încheiat competiția pe locul 32, doar Kosovo ne-ar mai încurca socotelile, echipa ex-iugoslavă fiind mai slab clasată în topul Ligii Națiunilor decât România.

Dacă ratează calificarea directă la Euro 2020, România ar urma să întâlnească în semifinalele barajului din Liga Națiunilor pe Scoţia, Islanda, Ungaria, Bulgaria sau Israel. Primul meci va fi programat în deplasare. Cealaltă semifinală se profilează a fi Norvegia – Serbia. 

Close
Închide
  Close