Mergi direct la conținut »
O femeie din Iran s-a deghizat în bărbat pentru a putea urmări un meci de fotbal pe stadion | FOTO
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > O femeie din Iran s-a deghizat în bărbat pentru a putea urmări un meci de fotbal pe stadion | FOTO

O femeie din Iran s-a deghizat în bărbat pentru a putea urmări un meci de fotbal pe stadion | FOTO

Autoritățile din Iran au interzis femeilor să asiste pe stadion la meciurile de fotbal, după Revoluția Islamică din 1979. Cu toate acestea, multe dintre ele au reușit să "dribleze" această interdicție, apelând la tot felul de stratageme.

Una dintre femeile care au nesocotit ordinul autorităților este activista feministă Zeinab. Fan înfocat al echipei Persepolis Teheran, aceasta și-a îndeplinit visul de a-și susține favoriții de pe stadionul „Azadi”, deghizându-se în bărbat! Povestea ei a fost documentată în imagini de fotograful Forough Alaei, care a și primit premiul World Press Photo la categoria „Sport”.

„La un moment dat, autoritățile au permis femeilor să intre pe un stadion pentru a vedea pe ecrane un meci susținut de naționala Iranului pe altă arena. Am văzut atât de multă bucurie pe chipurile lor! Una mi-a spus că este foarte fericită că a putut intra pe stadion înainte să moară. Atunci m-am decis să realizez acest fotoreportaj”, a declarat Forough Alaei, citată de The Guardian.

Fotograful a continuat: „Am cunoscut mai multe femei curajoase, care s-au deghizat în bărbați pentru a putea intra pe stadioane, în ciuda riscului de a fi arestate și pedepsite. Așa m-am întâlnit și cu Zeinab. Pasiunea ei pentru fotbal m-a determinat să o însoțesc în una dintre aventurile ei. Îmi amintesc că, după ce am pătruns pe arenă, am plâns zece minute. Zeinab, la fel. Este atât de umilitor să trebuiască să-ți ascunzi adevăratul chip pentru a putea urmări un meci de fotbal!”.

FOTOGRAFII: foroughalaei.com, instagram.com/foroughalaei

Poate te interesează și LIVE BLOG & VIDEO | Franța – România, în semifinalele Fed Cup 2019 (sâmbătă și duminică). Acum, tragerea la sorți în direct

 
 
Close
Close
Închide