• Deși clubul CSM Ploiești, sprijinit din bani publici, a anunțat, printr-un comunicat, că l-a suspendat de la antrenamentele junioarelor pe Dohotaru încă de acum trei săptămâni, autoritățile nu au fost sesizate la momentul deciziei, ci s-au autosesizat după declarațiile minorei, de vinerea trecută.
  • Am fost la un antrenament al grupei de fetițe antrenate de Robert Comendant și am discutat cu majoritatea părinților, contrariați și de anvergura, și de gravitatea situației. Ei fac însă front comun cu asistentul medical, pretinzând că nu a existat nici o situație “cu tentă sexuală”: “Dacă am fost acuzați că suntem o sectă, am vrut să apărem, să-i vadă lumea pe sectanți”.
  • “Dacă tot îl vreți pe «Dochi», luați-l acasă, puneți-l pe toaletă și puneți-vă copiii să se spele în fața lui!”, a reacționat, șocată, și mama sportivei care a făcut declarațiile inițiale.

Reporterul Libertatea a fost, luni seara, la antrenamentul fetelor din grupele de junioare doi și trei de la CSM Ploiești. O fetiță de 13 ani din această grupă, mama ei și alte sportive l-au acuzat, la finele săptămânii trecute, pe asistentul medical Viorel Dohotaru de comportament abuziv față de minorele din lot.

Geta Opincariu, una dintre antrenoarele din clubul municipalității ploieștene, a confirmat, printr-o sesizare trimisă pe 26 septembrie către Consiliul Director că se petrec evenimente abuzive la această echipă.

CSM Ploiești decisese, cu trei săptămâni mai înainte, să-l suspende pe asistentul medical, pe baza unor reclamații verbale, dar nu anunțase și autoritățile despre cazul de o asemenea gravitate.

Părinții junioarelor de la CSM Ploiești: „Noi suntem «secta» care îl susține pe doctor”. Mama handbalistei de 13 ani: „Să facă poster cu dânsul și să și-l pună acasă, în baie”

Atmosfera e apăsătoare. Tații stau în fața sălii și sudează țigările. Mamele transpiră și își freacă mâinile. Telefonul e parte din ureche.

Urmează un fel de ședință cu părinții, chiar în vestiarul de la sala Leonard Doroftei, acolo unde s-au petrecut scenele.

“Poate șefii clubului vor o moarte de copil nevinovat”

“Noi suntem clubul CSM Ploiești, dar ne antrenăm aici, nu avem loc la sala mare, Olimpia. Acolo am primit o singură poziție pe săptămână, de la 21.30”, observă domnul Grădișteanu, care pare liderul vocilor care-l protejează pe asistentul medical acuzat.

“De exemplu, acum, dacă se întâmplă vreo nenorocire cu un copilaș, dacă se lovește? Cine intervine dacă are nevoie de asistență medicală?”, ridică problema alt tată.

Încă de pe 9 septembrie, după ce Dohotaru fusese suspendat de club de la antrenamentele fetițelor, Comitetul de părinți a solicitat CSM Ploiești delegarea altui cadru medical: “Nu, nu s-a răspuns nici până azi! Ni s-a spus că, dacă avem probleme, să ne ducem direct la Urgențe! Poate vor să se întâmple o moarte de copil nevinovat, ca să se ia măsuri”.

Colegii copilelor își bat joc de ele

Copilele sunt și ele demoralizate. “Pe a mea am dus-o deja la psiholog. Colegele de clasă își bat deja joc: «Sectanto, ce cauți aici?». Eticheta a fost pusă de antrenoarea Geta Opincariu. Mai multe eleve ale sale, de 11-12 ani, au fost promovate la această grupă de vârstă. Iar una dintre ele este cea care a făcut dezvăluirile. Iar antrenoarea le-a confirmat, singura explicație pe care și-a putut-o da  pentru faptul că asistentul Dohotaru e protejat fiind că “acolo e o sectă”.

Părinții junioarelor de la CSM Ploiești: „Noi suntem «secta» care îl susține pe doctor”. Mama handbalistei de 13 ani: „Să facă poster cu dânsul și să și-l pună acasă, în baie”
Asistentul medical Viorel Dohotaru

Seniorul Grădișteanu are un dosar gros: “Aici e raportul de joc al meciului cu Ghimbav, Brașov. Fetița povestește că unele întâmplări au avut loc după acel meci. Nu apare in lot la acest meci”.

Întrebăm răspicat: “Asistentul medical Dohotaru nu a avut niciodată un comportament anormal sau un comportament care să lezeze sportivele minore juniore?”.

«Dacă era ceva nu s-a fi întâmplat când a rămas singură cu Dochi?»

Se dezbate. “Eu am fost chiar acum câteva ore la audieri. Mi-am întrebat copilul de repetate ori dacă nu cumva s-a întâmplat ceva, mai ales că puștoaica mea a avut probleme medicale la un cantonament cu echipa. Antrenorii, fetele erau plecate, iar cea mică a rămas cu Dochi singură în vilă. Dacă era ceva, nu s-ar fi întâmplat atunci? Mi-am pus copilul să jure, să nu mă mintă. Și nu mi-a spus că s-a petrecut ceva deviant”.

Copiii citesc dimineața grozăviile care se spun despre grupa lor, merg la școală, unde sunt făcuți sectanți, seara se antrenează cum pot, iar la culcare sunt puși să jure.

“Cine o să citească, o să ne creadă nebuni. Dar suntem 25 de nebuni aici, în acest vestiar minuscul”, afirmă cineva.

Printre părinți, s-au strecurat și bunici.

«Mi s-a cerut acordul»

“Fata mea a suferit, la un antrenament, o accidentare între picioare. Îi curgea sânge pe sub șort. S-a oprit antrenamentul, doctorul a intervenit după ce mi-a cerut acordul. I-a dat fetei un tampon, pe care ea l-a folosit. Apoi am mers împreună la spitalul de copii. Acum ce să fac, să-i dau în judecată pe Dohotaru și pe Dragomirescu, medicul de gardă, că au făcut agresiune sexuală”, se întreabă altcineva cu voce tare.

“Dacă ar fi fost Dochi aici, poate și a mea ar fi venit la antrenament. Știa ce să-i dea, ce pastilă, noi suntem secta…Așa se simte rău și a rămas acasă”, se spune.

Protest în tanga!

Nimeni nu a auzit nici despre episodul cu chiloți tanga sau cel cu dansul fetițelor dezbrăcate în vestiar, la sugestia asistentului.

“Vă dați seama ce va fi cu noi la meciurile următoare. O să jucăm joia cealaltă. Cred că o să vin în chiloți tanga peste pantaloni”, face cineva haz de necaz.

“În chiloți tanga nici nu poți să te antrenezi”, dă verdictul altcineva. Iar de masaje, sportivele au nevoie, dar nu li s-a părut nicidată ceva care să fi depășit limita: “Uleiul de masaj e cumpărat de noi”.

La dușuri nu curge apa caldă. Sau curge după 4-5 minute de așteptare.

“Cineva vrea să distrugă clubul, altă explicație nu avem. Vor să-l pună pe butuci, așa cum s-a întâmplat și cu alte discipline”, spune bunicul din vestiar.

“Unde să plecăm, noi vrem ca fiicele noastre să joace handbal aici, la Ploiești”.

«Tati, suge burta»

“O să dăm în judecată în civil acei părinți care au făcut declarațiile. Sunt traume psihice pe care le-au produs copiilor mei”, pare o concluzie.

Se face poza comună, copii cu părinți.

“Tati, suge burta, să ieși bine în poze!”, râde o puștoaică.

“Suntem 20-25 de nebuni, suntem o sectă și-l vrem pe doctor înapoi”, strigă cei mari.

Azi vor fi la poliție și o s-o ia de la început.

Libertatea a vorbit și cu mama sportivei care a făcut acuzațiile de la care s-a declanșat cercetarea penală a autorităților.

“Am vrut ca toată lumea să cunoască ce se întâmplă la acea grupă!”

-Doamnă, ce noutăți mai aveți despre caz?
-Mă repet, eu nu am vrut să-i fac rău acestui om. Pe Viorel Dohotaru îl cunosc de când aveam cinci ani. Dar, odată pentru întotdeauna, nu se poate ca dânsul să stea în vestiar atunci când fetițele se spală, nu se poate să le controleze să știe el sigur dacă sunt la menstruație. Nu se poate, pentru Dumnezeu!

«Li s-a spălat creierul ori sunt prea open-minded»

-Ce spuneți despre părinții care-l susțin pe asistentul medical?
-Ori acestor părinți li s-a spălat creierul, ori e altceva care mă depășește. Sincer, nu pot înțelege. Dacă tot îl vor pe Dochi, luați-l acasă, puneți-l pe toaletă și puneți-vă copiii să se spele în fața lui! Am văzut că și copii au fost puși să spună că el le-a crescut. Pai dacă acest om le-a crescut, părinții unde au fost ? Întreb și eu? Sau poate alți părinți sunt cu “mințile deschise” și pentru ei totul este ok! Felicitări, ce pot să le spun. Nu înțeleg cum acești părinți își pot susține copiii că este ok să se dezbrace în fata acelui fost radiolog! E ginecolog și nu știm noi?!

-Dohotaru a lucrat și la senioare, și la secția de gimnastică, și la juniorii clubului de fotbal.
– Știu, dar singurul lucru pe care l-am făcut a fost să-i spun antrenorului Robert Comendat că fiica mea nu se spală la sală de față cu asistentul. Dacă nu își amintește, am să i fac și un screen cu discuția care am avut o cu acesta pe WatsApp!

-Dumneavoastră și fiica dumneavoastră ați făcut declarațiile după ce fetița s-a transferat la alt club. De ce?
-Aș dori să spun că nu a fost dată gratis, ci că a fost selectată pentru transfer la alta echipa. Știind că la Robert Comendant nu va mai juca, după cum a fost amenințată după ce a refuzat episodul cu dușul, nu am vrut să îmi demoralizez copilul să stea pe bancă în meciuri.  Chiar Comendant mi-a spus că nu o va putea băga în meciuri. Copilul meu și eu nu suntem “cățeii” domnului Robert nu avem de ce face compromisuri. Acum, îl întreb: dacă fiica mea a stat pe bancă, de e ce îl implora să vină la antrenamentele tale? Pentru ce? … Eu mi-am luat actele de la club pentru a pleca, dar am vrut ca toată lumea să cunoască ce se întâmplă la acea grupă. Iar când am plecat, cei de la club, care mi-au dat dezlegarea, chiar mă întrebau: “De ce o luați de aici, e un inter bun?”. Acum știe toată lumea de ce!

“Copiii aceștia sunt expuși. Noi dorim să crească frumos, să se dezvolte frumos. Eu am intrat în vestiar, la un moment dat, după ce am ciocănit la ușă. O fetiță și-a acoperit instantaneu sânii. Apoi, într-un colț, l-am văzut pe Dochi. Și i-am zis copilei: Ce faci, tu te ferești de mine, iar de doctor, nu? «Nu, că suntem obișnuiți cu el!», mi-a spus”

Geta Opincariu, antrenoarea care a depus sesizarea scrisă la club pe 26 septembrie, când sesisează comportamentul anormal al asistentului medical
Antrenorul Robert Comendant și elevele sale de la grupa de junioare 3Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Conform Regulamentului de Ordine Interioară, antrenori și ceilalți angajați ai clubului nu mai pot da declarații fără acordul scris al conducerii.

A venit să lucreze în România și a fost șocat de ce a văzut în țara noastră. Spaniolul „s-a închinat, nu-i venea să creadă”
PARTENERI - GSP.RO
A venit să lucreze în România și a fost șocat de ce a văzut în țara noastră. Spaniolul „s-a închinat, nu-i venea să creadă”
Mihai Gâdea a revenit la Antena 3, complet schimbat. Cum arată acum vedeta TV
PARTENERI - PLAYTECH
Mihai Gâdea a revenit la Antena 3, complet schimbat. Cum arată acum vedeta TV
Horoscop 19 ianuarie 2021. Berbecii parcurg ultima sută de metri dintr-un traseu existențial
HOROSCOP
Horoscop 19 ianuarie 2021. Berbecii parcurg ultima sută de metri dintr-un traseu existențial
Experți: Epidemia a fost în mare parte ascunsă. Cine ar fi de vină pentru răspândirea coronavirusului la nivel global
Știrileprotv.ro
Experți: Epidemia a fost în mare parte ascunsă. Cine ar fi de vină pentru răspândirea coronavirusului la nivel global
ŞOC în cazul care a cutremurat ţara! Nu a murit! Văzută în altă ţară:“Erau ochii ei, sunt sigur de ce am văzut”
Telekomsport
ŞOC în cazul care a cutremurat ţara! Nu a murit! Văzută în altă ţară:“Erau ochii ei, sunt sigur de ce am văzut”
Legătura dintre bani și emoții. Ce trebuie să știi ca să pui mai mult deoparte (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Legătura dintre bani și emoții. Ce trebuie să știi ca să pui mai mult deoparte (PUBLICITATE)