MENIU CAUTĂ
02 Sep. 2018 10:26

Performanța lui Robert Hajnal la Ultra Trail du Mont Blanc. Locul 2 după 171 de kilometri și 10.000 de metri diferență pozitivă de nivel

Distribuie

Performanța lui Robert Hajnal la Ultra Trail du Mont Blanc. Românul a făcut o cursă fenomenală, cursa regină de 171 de kilometri și 10.000 de metri diferență pozitivă de nivel, terminând pe poziția a 2-a după o ”corvoadă” care a durat 21 de ore, 31 de minute și 37 de secunde.

Robert Hajnal a fost atent în primul rând la prima parte a cursei, pornind moderat, știind că temperarea din primii kilometri, zeci de kilometri, este obligatorie dacă vrei să termini bine. 'Am început mai greu pentru că startul pentru mine întotdeauna este dificil, dar totuși e un lucru bun să nu te grăbești pentru că asta poate și ajuta', a spus sportivul născut în Petroșani.

La kilometrul 30, Robert era pe locul 30, intrând în primii 10 de abia după kilometrul 70. De aici, militarul Hajnal a început cursa vieții lui. A urcat încet dar sigur, a depășit adversari mult mai cotați ca el, ajungând pe locul doi. A încercat chiar să-l prindă și să-l învingă pe cel de pe locul I, pe francezul Xavier Thevenard, care avea la activ deja două titluri la UTMB.

'Am aflat că am 20 de minute în spate și nu mai puteam să-l ajung, așa că am făcut tot ce trebuie ca să-mi mențin poziția și să nu fiu prins de locul 3', a adăugat Robert.

'Am sperat la un loc 10, dar a ieșit mult mai bine. Este incredibil, mai ales dacă ne gândim la ce nume ale ultramaratonului au fost la start', a conchis 'tricolorul'. Alături de Hajnal, vineri la ora 18.00, când a avut loc startul, au fost la linia de plecare triplul campion mondial de ultra-trail, Luis Alberto Hernandez, sau de trei ori câștigătorul UTMB, Kilian Jornet. Robert Hajnal încununează un an de succes în această disciplină care atrage din ce în ce mai multe 'priviri', după locul 15 la Campionatul Mondial de Ultra Trail, urmând acest loc doi la UTMB, un eveniment considerat Jocurile Olimpice ale alergării montane.

  • Top 5, băieți
  • Xavier Thevenard, Franța, 20.44.16
  • Robert Hajnal, România, 21.31.37
  • Jordi Gamito, Spania, 21.57.01
  • Hallvard Schjolberg, Norvegia, 22.06.59
  • Damian Hall, Marea Britanie, 22.53.13

Citește mai multe despre Robert Hajnal și Mont Blanc pe Libertatea.

Comentarii