Mergi direct la conținut »
Peste nemți! Tricolorii vor încasa prime mai mari decât campionii mondiali
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Peste nemți! Tricolorii vor încasa prime mai mari decât campionii mondiali

Jucătorii care au apărat culorile României în preliminariile Euro 2016 vor împărți suma de 3.000.000 de euro, valoarea primelor depinzând de minutele de joc bifate de fiecare. Suma maximă pe care o pot primi tricolorii este superioară celei pe care o pot primi fotbaliștii Germaniei!

Vlad Chiricheș și Dragoș Grigore, singurii integraliști, vor încasa cele mai mari prime: circa 300.000 de euro fiecare. Suma este considerabil mai mare decât maximum pe care îl vor primii jucătorii din lotul Germaniei, campioana mondială, pentru calificarea la Euro 2016: circa 200.000 de euro (Jérôme Boateng, Mario Götze, Lukas Podolski și Sebastian Rudy). 

Numărul convocaților și criteriul de stabilire a primelor au făcut diferența

Asta deși nemții au avut un fond de premiere superior celui stabilit în urma negocierilor dintre tricolori și conducerea FRF: 4.000.000 de euro. Diferența dintre primele maxime se explică prin numărul mai mic de jucători convocați în preliminarii (noi – 29, nemții – 35) și de criteriul aplicat în stabilirea cuantumului primelor: minutele de joc, în cazul României, respectiv numărul de convocări, în cazul Germaniei. Concluzionând: dacă la prime suntem peste nemți, sperăm că vom fi peste ei și la fotbal.

Close
Închide
  Close