Pe o lapoviță sâcâitoare, Petrolul şi Steaua au remizat, pe stadionul „Ilie Oană”, în prima manşă a semifinalei Cupei României, scor 1-1.

Tchite, debutant la „lupi”, a deschis scorul, în minutul 22, după o fază precedată de o lovitură liberă inexistentă. Steaua a egalat în minutul 90+4, după o altă fază controversată. Gazdele au cerut şi aut, şi fault în atac în momentele premergătoare golului care, după părerea crainicului arenei de la Ploieşti, a fost primul din istoria „roş-albaştrilor”! Ambele tabere au cerut şi câte un penalty. Al gazdelor a fost clar. Adrian Comănescu, altfel un ”cavaler” compromis, care ar fi trebuit pensionat, a făcut o mulțime de erori. Stelistul Papp ar fi trebuit eliminat, pentru un fault dur, de al doilea ”galben”. În plus, ambele combatante au avut şi câte o bară.

Meciul a avut şi momente încinse, dar şi multe perioade de acalmie, când practic nu s-a jucat nimic. Teixeira a luminat jocul gazdelor. Echipa lui Costel Gâlcă a ajuns la trei meciuri consecutive fără victorie, dar a făcut un pas uriaş spre finală. Returul este programat pe 1 sau 2 aprilie, la Bucureşti.

Ce-o fi fost în capul celor la Comisia de Delegări din cadrul CCA când l-a trimis în ”groapa cu lei” pe Comănescu (41 de ani). Retrogradat, revenit, scos din joben, iar pedepsit, iar promovat. Singura calitate a celui care trebuia demult pensionat: e modest, nu deschide gura. Adi, care s-a căsătorit astă-vară, n-a fost ales nici măcar șef acasă, la Vâlcea. Comitetul Executiv al Asociației Județene i-a respins dosarul de candidatură celui care, într-o vreme, a fost șef la DJTS, apoi consilier al aceleiași instituții. Tipic pentru el, după ce i s-a acceptat participarea la alegeri, le-a pierdut în fața lui Constantin Pintilie!
Cândva, cineva l-ar putea acționa în judecată pentru stricarea spectacolului sportiv!

EXCLUSIV. O cunoscută cineastă franceză, Mia Hansen-Løve, despre lecția filmului său, recent lansat și în România: Când pierdem pe cineva, doliul înseamnă și dorința de a trăi, deci să nu ne simțim vinovați
Recomandări
EXCLUSIV. O cunoscută cineastă franceză, Mia Hansen-Løve, despre lecția filmului său, recent lansat și în România: Când pierdem pe cineva, doliul înseamnă și dorința de a trăi, deci să nu ne simțim vinovați

comanescu

Min. 90+5. Final de meci.

Min. 90+4: GOOOL STEAUA. Chipciu a egalat la ultima fază, reluând din mijlocul careului sub transversală. „Găzarii” au cerut şi aut, şi fault în atac înainte de golul egalizator.

Min. 90: Min. 90: Iese Teixeira, intră Mareş.

Min. 88: ”Galben” şi pentru Satli, după un fault tare la Adi Popa.

Min. 83: Geraldo a luat cartonaş galben. Steaua joacă penibil în această perioadă a jocului.

Min. 76: Neagu a luat „galben” la prima fază în care a pus piciorul pe minge, după un fault la Teixeira.

Min. 74: Ultima modificare la Steaua: a ieşit Bourceanu, a intrat Ionuţ Neagu.

Min. 72: Bourceanu a luat ”galben”.

Min. 71: Chipciu a reluat de la şase metri, cu capul, în bară, iar apoi Rusescu a tras în Pecanha. Uluitoare ocazie pentru echipa lui Gâlcă.

Min. 70: A doua schimbare la gazde: a ieşit Vasilache, a intrat Al. Coman.

Min. 69: Prima modificare şi la Petrolul: a ieşit Tchite, a intrat Peteleu.

Min. 68: Rusescu a căzut în careu şi a cerşit un penalty care nu se cuvenea. Chipciu a încercat şi el un şut, dar mingea a zburat mult peste transversală.

Min. 60: Tamaş a reluat cu capul, dar mingea s-a dus mult peste.

Min. 58: A doua modificare la oaspeţi: a ieşit Papp, care risca o eliminare, şi a intrat Tamaş.

INTERVIU EXCLUSIV. Reputatul profesor ruso-american de economie Oleg Itskhoki spune că Europa și SUA au calculat greșit, lăsându-i lui Putin un miliard de euro pe zi
Recomandări
INTERVIU EXCLUSIV. Reputatul profesor ruso-american de economie Oleg Itskhoki spune că Europa și SUA au calculat greșit, lăsându-i lui Putin un miliard de euro pe zi

Min. 52: Geraldo scoate spectaculos din faţa lui Rusescu. Stelistul ar fi rămas singur în faţa porţii.

Min. 50: Papp a reluat aiurea din careu. Apoi a făcut un fault dur la Satli, pentru care ploieştenii au cerut un nou „galben” şi, implicit, eliminarea stelistului. Comănescu n-a suflat nimic, doar l-a certat părintește pe stelist.

Min. 49: Apărarea Stelei e „varză”. Teixeira a scăpat pe partea lui Râpă şi a ţintit bara!

Min. 46: A început partea secundă. Prima schimbare la Steaua: a ieşit Ţucudean, a intrat Rusescu.

Min. 45: Pauză.

Min. 44: Tchite a reluat spectaculos, mingea a fost deviată cu mâna de Toşca în corner. Gazdele au cerut vehement penalty.

Min. 42:
Încă o mare ocazie a oaspeţilor. Mingea s-a plimbat prin careul ploieştenilor, dar nimeni n-a putut să marcheze.

Min. 39: Varela, singur în mijlocul careului, a reluat cu capul, puţin pe lângă poartă!

Min. 36: Chipciu a tras din lovitură liberă, dar Pecanha a prins, chiar dacă balonul a fost deviat de zid.

Min. 33: Chipciu a tras de la peste 25 de metri şi Pecanha a prins cu emoţii.

Min. 31: Tănase a centrat, Prepeliţă a reluat cu capul, dar Geraldo a deviat salvator, în corner.

Min. 29: Vasilache, un jucător inspirat în prima jumătate de ceas, a tras de la 22 de metri, dar Arlauskis a prins.

Min. 27:
Teixeira era cât pe ce să profite de o nouă gafă a „adormitului” Râpă, dar Arlauskis a prins.

Donald Trump, pus sub acuzare penală la New York. Fostul președinte al SUA spune că e „persecutat politic”
Recomandări
Donald Trump, pus sub acuzare penală la New York. Fostul președinte al SUA spune că e „persecutat politic”

Min. 24: Astafei a ratat desprinderea, şutând din unghi în direcţia lui Arlauskis.

Min. 22: GOOOL PETROLUL: Debutantul Tchite a fost scăpat de Râpă şi a marcat lejer, din apropiere.

Min. 20: Papp a luat galben după ce l-a oprit neregulamentar pe Vasilache. După un start bun, meciul s-a stins.

Min. 12: Bourceanu a centrat în careu pentru Chipciu, care a căzut după un duel cu Alcenat şi a cerut penalty.

Min. 10: Centrare Fanchone şi reluare cu capul a lui Astafei, direct pe direcţia lui Arlauskis. Prima oportunitate a gazdelor a fost din ofsaid.

Min. 4: Tănase a încercat un  nou şut din careu, dar a nimerit un ploieştean.

Min. 3: Tănase l-a lansat foarte bine pe Ţucudean, dar şutul ex-dinamovistului a fost scos de Pecanha. Mare ocazie pentru „roş-albaştri”.

Min. 1: A început meciul. Peluzele sunt goale. Restul stadionului e plin. Vremea e oribilă, e o ploaie care stă să se transforme în ninsoare. Crainicul stadionului a anunţat că Petrolul întâlneşte o formaţie debutantă, FCSB!

…..

PETROLUL – STEAUA 1-1 (1-0)

Marcator: Tchite (22) / Chipciu (90+4)

PETROLUL: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Ipsa, Fanchone – Satli, Marinescu – Vasilache, Teixeira, Astafei – Tchite.

Rezerve: Cobrea – Al. Coman, Mareş, Peteleu, Pastorini, Nepomuceno, Al. Chiriţă. Antrenor: Mircea Rednic

STEAUA: Arlauskis – Râpă, Varela, Papp, Toşca – Bourceanu, Prepeliţă – Ad. Popa, Chipciu, Cr. Tănase – Ţucudean. Antrenor: Costel Gâlcă. 

Rezerve: V. Cojocaru – L. Filip, N. Stanciu, Guilherme, Rusescu, I. Neagu, Tamaş.

Arbitri: Ad. Comănescu – O. Şovre, V. Marinescu. Arbitrii adiţionali: R. Petrescu şi M. Balaci. Arbitru de rezervă: I. Timar

Petrolul şi Steaua se întâlnesc diseară, pe stadionul „Ilie Oană”, de la ora 21.30, în prima manşă din semifinalele Cupei României. Meciul va fi transmis în direct de Pro TV. „Lupii” luptă doar pentru orgoliu şi palmares atât în campionat, cât şi în Cupa României. Echipa „găzarilor” se află în insolvenţă şi n-are drept de participare în cupele europene, însă visează cu ochii deschişi la un nou trofeu în vitrina clubului.

Mircea Rednic a spus că trebuie să câştige cu  5-0 ca să fie sigur de calificarea în finală. Ca să-şi monteze şi mai bine elevii, „Puriul” le-a promis, se pare, un „supliment” financiar din propriul buzunar. Acest gest nu e o noutate: Rednic şi-a mai plătit jucătorii şi când era la Rapid. Cuantumul primei de la antrenor nu e cunoscut, dar gestul lui are un scop cât se poate de precis: să-şi monteze jucătorii cât mai bine posibil.

Rednic a împrumutat din metodele brevetate cu ani în urmă de Ionuţ Popa, fostul tehncian al defunctei Poli Iaşi, care înaintea meciurilor cu Steaua le cerea elevilor săi să muşte din adversari, să vadă sânge, iar duelurile dintre moldoveni şi stelişti erau pline de scântei. Şi „Puriul” a spus acum că „o să-i atacăm cu săbii, cu suliţe”.

Ambele echipe sunt mult slăbite după „divorţurile” din iarnă. De la Steaua au plecat Szukala, Sănmărtean şi Keşeru, practic tot axul central, iar rezultatele s-au văzut în campionat: în primele două etape echipa a luat doar un punct şi n-a marcat niciun gol.

De la Petrolul au dispărut Albin, Mustivar, Gerson, iar Teixeira era cât pe ce să schimbe taberele. A rămas însă la Ploieşti şi e principala armă a „lupilor”. În primele două meciuri din retur, ambele câştigate de prahoveni cu scorul de 1-0, golurile i-au aparţinut.

Ambii antrenori vor titulariza doi jucători aduşi cu surle şi trâmbiţe în această iarnă, dar despre care nu se ştie la ce nivel sunt. La Petrolul va debuta Tchite, iar la Steaua va fi titular Gabi Tamaş.

Ploieştenii au un motiv în plus să tragă tare. În tribune se vor afla şi posibilii noi investitori de la Petrolul, care vor fi aduşi de Valerii Moraru, patronul de la Rapid.

Steaua nu va fi susţinută de niciun suporter. Petroliştii i-au promis un infern „trădătorului” Guilherme, care, din această cauză, ar putea fi doar rezervă.

Lupii galbeni vor fi susținuți, din tribune, de componenții echipei de baschet CSU Ploieşti, informează jurnalulph.ro. “Aşa cum unii jucători ai Petrolului au venit la meciurile noastre, în Sala Olimpia, aşa şi noi vom merge pe stadion pentru a le ţinii pumnii. Am mai fost împreună cu echipa la începutul sezonului, iar jucătorii străini s-au obişnuit deja cu atmosfera fierbinte de la fotbal. Suntem cu toţii ploieşteni, susţinem performanţa şi suntem uniţi până la capăt”, a declarat preşedintele executiv Ionuţ Georgescu.

 

„Mori, mă!”, a strigat o femeie către fiul Lorenei Balaci, chiar în fața ei. Ce a urmat a fost șocant
GSP.RO
„Mori, mă!”, a strigat o femeie către fiul Lorenei Balaci, chiar în fața ei. Ce a urmat a fost șocant
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Sărăcia i-a împins la divorț pe soții Dinu și Deea Maxer? Lidia Fecioru face afirmații dure EXCLUSIV
Playtech.ro
Sărăcia i-a împins la divorț pe soții Dinu și Deea Maxer? Lidia Fecioru face afirmații dure EXCLUSIV
Ce pensie încasează lunar Monica Tatoiu. Ultimul ei salariu a fost de 10.000 de euro, pe cartea de muncă
Viva.ro
Ce pensie încasează lunar Monica Tatoiu. Ultimul ei salariu a fost de 10.000 de euro, pe cartea de muncă
"Mi-ai distrus copilul!" Falsul dentist sirian care a mutilat o concurentă Miss România, ridicat de poliţişti
Observatornews.ro
"Mi-ai distrus copilul!" Falsul dentist sirian care a mutilat o concurentă Miss România, ridicat de poliţişti
Povestea cutremurătoare a românului care a stat opt ani într-o închisoare din China. „În doi ani nu am văzut lumina soarelui”
Știrileprotv.ro
Povestea cutremurătoare a românului care a stat opt ani într-o închisoare din China. „În doi ani nu am văzut lumina soarelui”
Singura zodie care își poate schimba viața până la sfârșitul acestei primăveri. Iese soarele și pe strada ei
FANATIK.RO
Singura zodie care își poate schimba viața până la sfârșitul acestei primăveri. Iese soarele și pe strada ei
Ce a păţit gimnasta minune a României. Scandal uriaş în sportul românesc
Orangesport.ro
Ce a păţit gimnasta minune a României. Scandal uriaş în sportul românesc
'Nu-mi mai doresc să trăiesc asta! Sunt ok, nu vă faceți griji pentru mine'. Delia, anunț surprinzător
Unica.ro
'Nu-mi mai doresc să trăiesc asta! Sunt ok, nu vă faceți griji pentru mine'. Delia, anunț surprinzător
Horoscop 1 aprilie 2023. Berbecii au în față o zi plină de provocări, dar nu provocări frumoase, ci provocări ce trebuie privite cu prudență
HOROSCOP
Horoscop 1 aprilie 2023. Berbecii au în față o zi plină de provocări, dar nu provocări frumoase, ci provocări ce trebuie privite cu prudență
Află ce înseamnă moda circulară și cum poate deveni un mod de viață
PUBLICITATE
Află ce înseamnă moda circulară și cum poate deveni un mod de viață